Reklam
Reklam
500000
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
13 Mart, 2025 14:12 tarihinde yayınlandı
0

5000 Evler Ek Hizmet Binası’nda Göz Polikliniği Hizmete Girdi

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı 5000 Evler Ek Hizmet Binası’nda Göz Polikliniği, 3 Mart 2025 tarihi itibarıyla hasta kabulüne başladı.

Bölge halkının göz sağlığı alanındaki ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkin çözümler sunmayı amaçlayan poliklinik, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet veren diğer 5 göz polikliniğiyle birlikte faaliyet gösterecek.

Hastane yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevulara zamanında gelinmesi ve gelinemeyecek durumlarda mutlaka randevunun iptal edilmesi gerektiği vurgulandı. Randevu iptallerinin, MHRS mobil uygulaması, www.mhrs.gov.tr adresi ya da ALO 182 hattı üzerinden kolayca yapılabileceği hatırlatıldı. Aksi halde, başka hastaların randevu almasının zorlaşabileceği ifade edildi. Sağlık hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi adına vatandaşlardan bu konuda duyarlılık beklenirken, yeni açılan Göz Polikliniği sayesinde bölge halkının göz sağlığının artık daha güvende olduğu belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin