Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2023 08:12 tarihinde yayınlandı
0

500 çocuğa futbol eğitimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarafından açılan Yaz Spor Okullarında futbol branşında 7-16 yaş kümesinde yaklaşık 500 çocuğa eğitim veriliyor.

Çocukların sporla daha fazla ilgilenmelerini ve profesyonel olarak da yer almalarını sağlamak gayesiyle düzenlenen eğitimler büyük ilgi görüyor. Yenilenen Doğu Park’taki futbol kulübü tesisinde geleceğin atletleri yetiştiriliyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, çocukların ve gençlerin sporla daha fazla ilgilenmeleri ve ilerleyen süreçte profesyonel olarak çeşitli branşlarda yer almalarını sağlamak hedefiyle düzenlediği Yaz Spor Okulları ilgi görüyor. 7-16 yaş ortasındaki çocukların katıldığı yaz spor okullarında atletizm, futbol, badminton, boks, güreş, halter, kano, kick boks, tekvando, voleybol ve yelken branşlarında eğitimlere devam eden Büyükşehir Belediyesi, altyapıyı güçlendirmek ve konforu artırmak için bünyesindeki spor tesislerini de yeniliyor. Bu kapsamda Doğu Park içindeki Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü futbol idman alanının eskiyen yapay çimleri sökülerek yenilendi, tel çitlerin bakımı yapıldı. Ayrıyeten idman sonrasında atletlerin dinlenebilmesi ve duş alabilmesi için küçük çaplı kulüp binası inşa edildi. Ebeveynlerin çocuklarını rahatça izleyebilmeleri için de küçük tribün konuldu. Ayrıyeten idmanlarda yetenekli çocukları da keşfederek yetiştiren antrenörler, aşikâr düzeye geldiklerinde ise kulüpleri bilgilendiriyor. Eylül ayının birinci haftasına kadar sürecek yaz spor okulunun sona ermesiyle spora devam etmek isteyen çocuklar, idmanlara katılabilecek.

“Spor, bizim en çok değer verdiğimiz hizmet alanlarımızdan birisi”

Samsun’da çocukların ve gençlerin spora yönelik ilgilerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, “Spor, bizim en çok değer verdiğimiz hizmet alanlarımızdan birisi. Samsun, ülkemizde spor altyapısı çok güçlü kentlerden. Belediye olarak sportif gücümüzü daha da artırmak ve ileriye taşımak istiyoruz. Çok sayıda spor projesini hayata geçirdik. Spor kulübümüzün futbol tesisini yeniledik. Çok şık ve konforlu bir hale geldi. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaz devrinde sporla daha çok ilgilenmelerini ve kendilerini geliştirip, profesyonel manada da spor branşlarında yer almaları için Yaz Spor Okulu eğitimlerimiz sürüyor. Sporla tanışan gençlerimiz ileride madalyalar kazanan profesyonel atletler haline gelmesini istiyoruz. Bu noktada da her alanda dayanak olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Hem sıkı çalışıyoruz hem eğleniyoruz”

Yaz Spor Okulu’na katılan Yusuf Şafak, “Burada olmaktan mutluyum. İdmanlarda biraz fazla çalışıyoruz fakat ben çalışmayı seven biriyim. Hem sıkı çalışıyoruz hem de eğleniyoruz. Herkese buraya gelip futbol oynamalarını öneriyorum. En büyük maksadım ise ileride büyük ekiplerde kalecilik yapıp A Ulusal Takım’a seçilmek” formunda konuştu.

Antrenör Oğuzhan Memiş ise öğrencilere haftada iki gün eğitim çalışması yaptıklarını söyleyerek, “Onlara her formda dayanak oluyoruz. Amacımız her yaş kümesinde Samsun’u ve Türkiye’yi temsil edecek yeterli sportmenler yetiştirerek muvaffakiyetler elde etmek. Bu kapasitede karşılaşmalara katılan kâfi sayıda oyuncumuz var. Tesisimiz yenilendi ve 1,5 ay evvel faaliyete geçti. Tüm atletlerimiz bu imkanlardan faydalanıyor. Burayı da çok sevdiler ve memnunlar. Antrenörler olarak biz de çalışmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan arac hurda yiginina dondu 19 yasindaki surucu agir yaralandi 1WZERriX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.

Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin