Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Aralık, 2023 12:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

5 yılda 600 bin vakaya ulaşan ambulans ekipleri her ay Türkiye’yi 34 kere turlayacak kadar yol yapıyor

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki ambulans ekipleri son 5 yılda 600 binin üzerinde vakaya ulaştı. 4 dakikada bir vakaya ulaşan ekipler her ay Türkiye’nin etrafını 34 defa turlayacak kadar yol yapıyor.
Samsun’da 2 acil sağlık istasyonu, 78 ambulansıyla sürekli 112 acil sağlık hizmeti veren ekipler 2023 yılında da vatandaşların ölümle yaşam arasındaki o kritik anda yanlarında oldu. İlçeleri ve il merkezi dahil 52 istasyonda 78 ambulansla 7/24 hizmet vererek 2023 yılı ilk 10 ayda 113 bin 693 vakaya ulaşan ekipler, ortalama her 4 dakikada 1 vakaya ulaştı. Son 5 yılda 600 binin üzerinde vakaya ulaşan ekipler ayda ortalama yaptığı 375 bin kilometre yolla, her ay 11 bin 86 km çevre uzunluğuna sahip Türkiye’nin etrafında neredeyse 34 kez tur atmış kadar yol yapmaya devam ediyorlar.

"Bilinçsizce yapılan müdahale birçok durumda hastalar için ağır sonuçlar ortaya çıkarıyor"
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emre Özgen, "Müdürlük bünyesindeki görevli 700’in üzerinde sağlık çalışanı ile 7/24 çalışmaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz bu zorlu yolculuklarında doğa ve mevsim koşullarıyla mücadele etmekle kalmıyor, acil vakalara müdahale sürecinde olay mahallinde de çeşitli zorluklarla karşılıyor. Bu zorlukların azaltılması için vatandaşlarımıza bazı konularda hatırlatmalar yapmak istiyorum. Lütfen ekiplerimiz gelmeden travma durumundaki hastayı taşımasınlar, sadece solunum yolu kontrolü yaparak mutlaka ekiplerimizin gelmesini beklesinler. Birçok vakada özellikle trafik kazalarında yaralıların araçtan çıkarılmak istendiğini, yerlerinin ve pozisyonlarının değiştirildiğini görüyoruz. İyi niyetle yapılan bu çabalar yaralının sağlık durumunun daha kötüye gitmesinden başka bir sonuç doğurmuyor. İlk müdahalenin doğru bir şekilde yapılması çok önemli. Bilinçsizce yapılan müdahale birçok durumda hastalar için ağır sonuçlar ortaya çıkarıyor. Biz Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak Acil Sağlık Hizmetleri ekibimizle vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Bu vesileyle 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla tüm ekiplerimizin haftalarını kutluyor, fedakârca yaptıkları görevlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İş yerindeki kasayı kesip hırsızlık yapan hırsızlar jandarmadan kaçamadı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde girdikleri iş yerinde kasayı keserek içerisindeki paraları çalan 3 kişi, jandarma grupları tarafından Adana’da yakalandı.
Olay, 23 Eylül’de Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde iş yerine giren maskeli 4 şahıs, hırsızlık yaparak kayıplara karıştı. İhbar üzerine harekete geçen Çorum Vilayet Jandarma Komutanlığı Cürüm Araştırma Timi’nin (JASAT) dedektifleri, olayı aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İş yeri ve etrafındaki yüzlerce saatlik kamera kaydını titizlikle inceleyen takımlar, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Yapılan araştırmada, zanlıların farklı vilayetlerde de emsal hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yürütülen koordineli çalışma sonucunda şüphelilerin Adana’da olduğu tespit edildi.
Adana’da düzenlenen operasyonla, olaya karışan 2 kuşkulu, cürümde kullandıkları araç ve cürüm eşyalarıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan 2 kuşkulu, "nitelikli yağma" ve "hırsızlık" cürümlerinden çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarma gruplarının olaya karışan öteki 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin