blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ekim, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

5 yaşındaki Bensu, fotokapanla yaban hayatını görüntülüyor

Artvin’in Borçka ilçesinde 5 yaşındaki Bensu Demir, babasına aldırdığı fotokapanla ayı, domuz, karaca ve çakal üzere yaban hayvanlarını doğal ortamlarında görüntülüyor.
Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Küçükköy köyünde yaşayan 5 yaşındaki Bensu Demir, babasının kurdurduğu fotokapanla, yaban hayatını meskeninin yakınlarında görüntüleme fırsatı buldu.
Köyün etrafındaki ormanlık alanlarda hangi hayvanların olduğunu uzun müddettir merak eden küçük Bensu, babası Osman Demir’e bu merakını açtı. "Hayvanları ziyan vermeden, onları korkutmadan nasıl görebilirim?" sorusuna karşılık, babası tabiat gözlemcilerinin sıkça kullandığı bir fotokapan aygıtı edindi.
Kurulumun akabinde aygıttan gelen imajlar büyük bir heyecanla incelendi. Bir ayı, birden çok yaban domuzu, ürkek adımlarla ilerleyen karaca ve gecenin sessizliğinde dolaşan çakal, Bensu’nun köyün etrafındaki tabiatta yaşayan canlılarla tanışmasını sağladı.
Minik kaşif, daha evvel sadece kitaplarda ve televizyonda gördüğü hayvanların aslında çok yakında bulunduğunu öğrenmiş oldu.
Bensu Demir, "Ben babamla hayvan belgesellerini izlemeyi çok seviyorum. Bunun için babama fotokapan aldırdım. Babamla birlikte fotokapanı ormana kurduk. Daha sonra imgeleri izledik. Foto kapanımıza bir sürü hayvan yakalanmıştı. Köyümüzdeki bu hayvanları izlemek benim için çok keyifliydi" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da evin çatısında yaban arısı paniği

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bir konutun çatı katında bulunan yaban arısı yuvası, itfaiye takımlarının müdahalesiyle çıkarıldı.
Çeşme Mahallesi Dış Kale Altı Sokak’ta Abdullah Yıldız, meskeninin çatı katında büyük bir yaban arısı yuvası fark edince durumu Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü takımlarına bildirdi. İhbar üzerine kısa müddette adrese gelen gruplar, gerekli güvenlik tedbirlerini aldıktan sonra yuvayı dikkatlice yerinden çıkararak çuvala koydu. Akabinde yaban arıları, yerleşim alanından uzağa götürülerek tabiata bırakıldı.
Yaban arılarının çıkarılma anı cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.