5. Günde Nail dedenin cansız bedenine ulaşıldı - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
18 Nisan, 2021 16:29 tarihinde yayınlandı
0
0

5. Günde Nail dedenin cansız bedenine ulaşıldı

Safranbolu ilçesinde evinden yürüyüş için çıkan ve kendisinden haber alınamayan 81 yaşındaki Nail Özcan’ın cansız bedenine ulaşıldı.
Safranbolu Yeni Mahalle’de oturan 3 çocuk babası, işçi emeklisi Nail Özcan (81), 14 Nisan’da gezinti yapmak için aracıyla İncekaya köyü mevkiine kadar geldikten sonra buradan ormanlık alana girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Ailesinin başvurusu üzerine bölgeye gelen AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri ile gönüllü arama kurtarma ekipleri tarafından arama çalışması başlattı.
Yaşlı adamın gittiği yön olan Beştepeler tarafındaki geniş bir alanda gerçekleştirilen çalışmalar boyunca hem karadan hem de havadan drone yardımıyla Özcan’ın izi sürüldü.
Aramaların 5. gününde, ormanlık alanda gezerken bere bulan Sedat Konaker, çevreyi taradığı sırada uçurumdan yuvarlanmış bir şekilde Özcan’ın cansız bedenine ulaştığını söyledi. Bunun üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edilerek çevre güvenliği alındıktan sonra, cumhuriyet savcısının incelemesi sonrası yaşlı adamın cansız bedeni düştüğü yerden jandarma ekipleri tarafından çıkarıldı.
Özcan’ın cansız bedeni hava koşulları nedeniyle arazi aracına konularak orman yolundan ana yola kadar getirildi. Burada tabuta konularak cenaze aracı ile morga kaldırılan Özcan’ın, ölüm nedeni yapılacak otopsi sonrası ortaya çıkacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
22222 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mart, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te bayramlaşma programı arife gününe alındı

Karabük’te her yıl geleneksel olarak bayramın birinci günü Valilikte düzenlenen bayramlaşma programı, bu yıl alınan kararla arife gününe çekildi. Protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen programın tarihindeki bu değişiklik dikkat çekti.

Alınan kararın arka planında, bayramlaşma törenine katılım konusunda yaşanan hassasiyetlerin etkili olduğu belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre, özellikle daire müdürleri ve kamu kurumu temsilcilerinin katılımının zaman zaman zorunlu gibi algılanması, yetkilileri bu yönde bir karar almaya ittiği konuşuluyor.

Karabük halkı  geleneksel hale gelen programın gününün değiştirilmesini farklı açılardan değerlendirirken, bayram coşkusunun her koşulda birlikte yaşanmasının önemine dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin