45 yıllık kıyafetlerle geçmişe yolculuk yapıldı. - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Nisan, 2019 14:15 tarihinde yayınlandı
0
0

45 yıllık kıyafetlerle geçmişe yolculuk yapıldı.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (KARDEMİR) temelinin atılışı ve Karabük’ün kuruluşunun 82. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 1970’li yılların kıyafetleri Sezer Güleç Sergisi’nde görücüye çıktı.
Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (KARDEMİR) temelinin atılışı ve Karabük’ün kuruluşunun 82. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Karabük Üniversitesi’nde ‘Sandıktan Çıkanlar’ Sezer Güleç Sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Karabük Valisi Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, siyasi parti temsilcileri ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
KBÜ Sezer Güleç Sanat Galerisinde açılan ‘Sandıktan Çıkanlar’ Sezer Güleç Sergisi’nde 1970-1980’li yılların Türkiye modası Kamil Güleç’in eşi Sezer Güleç tarafından katılımcıların beğenisine sunuldu. 45 yıllık dönem kıyafetlerinin, sandıklardan çıkartılarak, tek tek elden geçirildikten sonra katılımcıların beğenisine sunulan sergi katılımcıları geçmişe götürdü. Yoğun katılımın olduğu sergi ile o dönemi yaşayanların hatıralarını yeniden canlandırmayı ve yeni kuşakları da o döneme götürmeyi amaçlıyor.

Başlıksız 2 kopya 3

Sosyal bir etkinlik oluşturmak için sergiyi açtığını belirten Sezer Güleç, “Ne kadar farklı, ne kadar naif, ne kadar şık hanımlar, ne kadar kıymetli kumaşlar ve çok güzel dikişler. Bunu görsün istedim gençler. Sahipleri anılarında gezindi ama gençlere de görü bakın ne kadar hoş hanım efendiler var Karabük’te demek istedim. Amaç bu, sosyal etkinlik olsun istedim” dedi.
Gençlere tavsiyelerde bulunan Güleç, “Kullan at dönemi beni çok rahatsız ediyor. Kullanıyorlar atıyorlar kaybediyorlar. Bu görmüş olduğunuz giysiler tam 45 yıl saklanmış. Bazı şeyleri saklamayı bilsinler. Geleceğe örnek olsun, geçmişin izi bugüne gelsin. Bunu tavsiye ediyorum. Şık olsunlar kadın gibi giyinsinler. Buda çok önemli. Şimdi çok rahat kıyafetle geziyor gençler” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu gecisinde yogun kar yagisi etkili oldu LQgl1ccy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu geçişinde yoğun kar yağışı etkili oldu

Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışı, özellikle TEM Otoyolu’nda görüş mesafesini düşürdü.

Bolu’da gece saatlerinde başlayan ve sabaha karşı etkisini artıran soğuk hava, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Akşam saat 22.00 sıralarında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan görüntülerde, TEM Otoyolu’nun Dörtdivan mevkisinde yoğun kar yağışının etkili olduğu görüldü. Yoğun kar yağışı nedeniyle otoyolda görüş mesafesi düşerken, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Olumsuz hava şartlarına karşı Karayolları ekipleri bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Bizi sosyal medyadan takip edin