blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

40 yıldır yaşadığı görme kaybından kornea nakliyle kurtuldu

Çorum’da, 15 yaşındayken virüs enfeksiyonu sebebiyle bir gözünde görme kaybı yaşamaya başlayan bayanın görme umudu, 40 yıl sonra yapılan kornea nakliyle yine yeşerdi.
Çorum’da yaşayan 55 yaşındaki Filiz Küçükyardımcı, sağ gözünde 15 yaşından beri yaşadığı görme kaybı meselesinden kurtulmak için Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Kliniğine başvurdu. Hastanede yapılan muayenede, Küçükyardımcı’nın sağ göz kornea katmanının saydamlığını kaybettiği belirlendi. Yapılan görüşmede, hastanın 40 yıl evvel gözünde virüse bağlı oluşan enfeksiyon sonucunda görme kaybı yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Ulusal Kornea Nakli Bekleme Listesine alınan hastanın nakil süreci, uygun korneanın bulunmasının akabinde muvaffakiyetle gerçekleştirildi. Ameliyat sonrası klinik takip sürecine alınan hasta, denetimlerinin akabinde taburcu edildi. Hastanın görme seviyesinin vakitle düzelmesinin hedeflendiği belirtildi.
Hastayı ziyaret eden Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim, Doç. Dr. Erdal Komut ve hastane idaresi, Göz Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Tayfun Şahin ve Uzman Dr. Caner Öztürk’den hastanın sıhhat durumu ile ilgili bilgi aldı.

"Kısa vakit içerisinde 2’nci operasyonu yapmak bizim için çok kıymetliydi"
Geçen haftalarda birincisi gerçekleşen kornea naklinin 2’ncsini gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını söyleyen Başhekim Doç. Dr. Erdal Komut, "Bugün hastanemizde, geçtiğimiz günler birincisini gerçekleştirdiğimiz kornea nakli ameliyatının 2’ncisini gerçekleştirdik. Birinci operasyon son derece başarılıydı. Kentimizde birinciydi, hastamızı şifayla taburcu ettik. Doktorlarımız de hastamızı yakından takip ediyorlar. Kısa vakit içerisinde ikinci operasyonu yapmak bizim için çok değerliydi. Zira sürecin ve nakil operasyonlarının devam devamlılık arz etmesi ve daha fazla hastamızın faydalanabilmesi açısından bu durumu çok önemsiyorduk. Daha evvel de söz ettiğimiz üzere göz hastalıkları kliniğimiz hastanemizin en nitelikli, en kapsamlı kliniklerinden bir adedidir. Elbet buradaki muvaffakiyet, buradaki bütün emek, göz hastalıkları kliniğindeki çok değerli hocalarımızın, çok değerli sıhhat çalışanlarımızın ve dayanak çalışanımızın emeğidir. İnşallah hastanemize bundan sonraki süreçte bunun üzere çok daha çeşitli ve nitelikli operasyonları ve süreçleri katarak yolumuza devam edeceğiz. Tüm arkadaşlarıma, başta hocalar olmak üzere çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Görme seviyesinin artmasını bekliyoruz"
Kornea naklini muvaffakiyetle gerçekleştiren Göz Hastalıkları tabibi Uzman Dr. Caner Öztürk ise, "Hastamızın sağ gözüne kornea nakli ameliyatını gerçekleştirdik. Hastamız 15 yaşlarındayken bir virüs enfeksiyonu geçirmiş ve buna bağlı Kornea dediğimiz gözün ön saydam katmanında bir lekelenme meydana gelmiş. Hastamız görme azlığı şikayetiyle bize başvurdu. Yaptığımız muayenede kornea nakli için uygun bir hasta olduğunu belirledik ve hastamızın da istekli olmasıyla onu Ulusal Kornea Bekleme listesine aldık. Yaklaşık birkaç ay bekleme sonrasında uygun kornea dokusu bulundu ve dün itibariyle de hastamıza başarılı bir formda kornea nakli ameliyatını gerçekleştirdik. Sonraki gün yaptığımız denetimlerde rastgele bir sorun tespit etmedik. Hastamızı şifa ile taburcu ediyoruz. Bundan sonra da takibini ve tedavisine devam edeceğiz. Görme seviyesinin artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"Sağ gözüm 15 yaşımdan beri çok az görüyordu"
Ferit Küçükyardımcı, ameliyatını gerçekleştiren uzmanlara ve hastane idaresine teşekkür ederek, "Merhabalar dün öğle saatlerinde kornea nakli oldum. Çok memnunum. Kornea naklini gerçekleştiren Caner hocama, hemşirelerimize çok teşekkür ediyorum. Çok hoş bir gece geçirdim ve benimle çok ilgilendiler. Sağ gözüm 15 yaşımdan beri çok az görüyordu. Hastanemize geldim ve kornea nakli için müracaatta bulundum. Müracaatta bulunduktan sonra çabucak çıktı. Kornea nakli oldum. Şu an çok memnunum ve hepinize teşekkür ediyorum" biçiminde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
18 Haziran, 2025 14:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Zabıtanın Kestiği Cezalar Esnafı İsyan Ettirdi

Safranbolu’da hizmet veren Tarihi Safranbolu Kadayıfçısı, dükkanının önüne koyduğu şemsiyenin kaldırım işgali gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından kaldırıldığı iddia edildi.

İşletme sahibi Fatih Akça, doğup büyüdüğü Kıranköy’e hizmet vermek amacıyla açtıkları yöresel lezzetlerin yapıldığı ekmek kapısına ceza üstüne ceza kesildiğini bildirdi. Aynı zamanda sokaktaki diğer işletmelerinde kaldırımı işgal ettiğini söyleyen Fatih Akça, “Şu an dükkana yaptığım yatırımı bile karşılayamıyorum, üstelik kiracıyım. Artık ceza ödemekten bıktım ve ödeyecek durumum da kalmadı” dedi.

 Fatih Akça konuşmasında: “İşletmelerde çifte standart olmasın, bizi şikayet edenlerin olduğu söyleniyor. Bize siz de komşularınızı şikayet edin bile deniyor,  ben komşularımı niye şikayet edeyim. Yazıktır, günahtır” diyerek zabıtanın en son cezayı da kaldırımı işgal ettiği için şemsiyeden kestiklerini söyledi.

GEÇİM KAPIMIZI KAPATMAMIZI İSTİYORLAR

Akça konuşmasında: “Bizim bahçede müşterilerimizi ağırlamak için yerlerimiz var. Kapımızın önünde müşteri ağırlamak gibi bir derdimizde yok. Sadece müşteriyi karşılıyoruz. Burada bir şemsiye olduğu zaman, en azından sabah 10’dan akşam 18’e kadar güneşin altındayız. İçeriden doğru da müşteriyi karşılayamıyoruz. İllaki kapıda durmamız gerekiyor. Bir şemsiye koymuştuk. Onu da kaldırdılar. Görüldüğü gibi diğer esnaflarda şemsiyeler var. Bu yoldaki esnafların birçoğunun kaldırımda ürünleri bulunuyor. Kaldırımda yürünemiyor ama biz onlar kaldırsın demiyoruz. Bizdeki şemsiyenin kimseye zarar verdiğini düşünmüyoruz. Biz üç defa ceza yedik. Ödediğim ve ödeyemediğim cezada var. Sadece müşteri karşılamak istiyoruz. Buraya kamyonet, araba park ediliyor. Buranın otopark haline getirileceği söylendi. Belediye Başkanı bizzat söyledi. Ancak bizim dükkan yüksek olmağı için büyük bir araç geldiğinde dükkanın kapısı hiç görünmüyor. Karşıda ikinci el eşya bile satılıyor. Bize deniliyor ki siz de şikayet edin, biz niye komşularımızı şikayet edelim. ‘Ama sizi şikayet ediyorlar o nedenle ceza kesiyoruz’ dediler. Birileri bizim kapatmamızı istiyor. Bizim ekmeğimizle oynamasınlar. Ben buraya çok masraf yaptım. İnanın burası çöplük gibiydi, tinercilerden ayıkladım. Şimdi bana burayı bırakmam için ceza üstüne ceza kesmenin ne anlamı var bilemiyorum. Benim ve kardeşimin tek geçim kaynağı bu dükkan, beni neden cezalandırıyorsunuz?” diyerek isyan etti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin