Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mart, 2024 00:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

4. Oğuz Atay Öykü Ödülü yarışması düzenlenecek

Kastamonu’da İnebolu Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen Oğuz Atay Öykü Ödülünün bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek.
İnebolu Kültür ve Sanat Derneği tarafından İnebolu doğumlu yazar Oğuz Atay, doğumunun 90. yıl dönümünde memleketinde anılacak. Anma töreni çerçevesinde öykü yarışması düzenlenecek. Şu ana kadar yarışmaya 120 kişinin başvuru yaptığı belirtildi.
İnebolu Kültür ve Sanat Dernek Hasan İlyasoğlu, “Edebiyatımızın ünlü yazarı İnebolu doğumlu Oğuz Atayı anmak amacıyla 3 yıldır düzenlenen öykü ödülüne yoğun katılım vardı. Bu yıl da başvurular 14 Şubat’ta başladı. Başvurular 30 Mayıs’ta sona erecek. Başvuruların sona ermesine uzun zaman olmasına rağmen şimdiden 120 yazar başvuru yaptı. Yoğun katılım bizi heyecanlandırıyor. Bir kere daha Oğuz Atayı saygıyla anıyor, seçici kurulumuza çok teşekkür ederiz. Ödüle başvurular 30 Mayısta sona erecek. Oğuz Atay’ın doğum tarihi olan 15 Ekim’de ödül töreni yapacağız” dedi

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 2025 yılı hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
Mudurnu’da hacı adayları için öğlen namazının akabinde tarihi Yıldırım Beyazıt Camii’nde program düzenlendi. Namazın akabinde tekbir ve salavatlarla İlçe Müftülüğü önüne geçen 35 hacı adayı, burada dualarla uğurlandı. Programda konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Yeşil Orman, hac ibadetinin değerine dikkat çekerek hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu. Programa katılan Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu ise yaptığı konuşmada, "Allah dualarınızı kabul etsin, haccınızı mebrur eylesin. Yolunuz açık, ibadetiniz kabul olsun" dedi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dualar sırasında kimi hacı adayları gözyaşlarına hakim olamazken, vatandaşlar da müftülük önünde hacı adaylarını sarılarak uğurladı. Mudurnu’dan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının duygusal vedaları, vakit zaman his dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.