Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Kasım, 2022 13:47 tarihinde yayınlandı
0

4 Numaralı Yüksek Fırın Yeniden Devreye Alındı

Türkiye’nin ilk entegre sanayi kuruluşu Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş., Nisan ayında başlattığı 4 Numaralı Yüksek Fırınının yenileme çalışmalarını tamamladı.
Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar’ın katılımıyla yenilenen yüksek fırın törenle hizmete alındı. Yüksek fırın yenileme çalışmalarının planlanan tarihte gecikme olmadan tamamlanmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Bayraktar, “Fırınımızın yenileme çalışmalarının tamamlanıp, faaliyete alınıyor olmasının, büyük KARDEMİR ailesine, kentimize ve Türk çelik sektörüne hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Bayraktar, konuşmasında, çelik üretim faaliyetlerinde yüksek fırınların önemini ve yenileme çalışmalarına değindi. Konuşmaların ardından Karabük İl Müftü Yardımcısı Mahmut Emin’in dualarıyla 4 Numaralı Yüksek Fırın Kontrol Odası’nda, fırının işletmeye alınması için butona basılması ile birlikte ateşleme töreni gerçekleştirildi.
Şirketten yapılan açıklamada, toplam 4 adet yüksek fırını ve çelikhanesi ile birlikte yıllık 2,5 milyon ton sıvı ham çelik üretimi gerçekleştiren fabrikanın, mevcut tesislerin yenilenmesi ve yeni yatırım hedefleri ile ulusal ve uluslararası çelik sektöründe gün geçtikçe güçlenmeye devam ettiği belirtildi.
Özellikle vasıflı çelik ve yeni ihracat pazarları konusunda çalışmalarını ilerleten şirketin, 2022 yılı içerisinde tamamlamış olduğu iki yüksek fırın yenilenmesi ile gelecek yıllara daha emin adımlarla ilerlediği kaydedildi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta sel alarmi alinan tedbirler masaya yatirildi mpUITvIY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı

Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin