Türkiye’nin ilk entegre sanayi kuruluşu Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş., Nisan ayında başlattığı 4 Numaralı Yüksek Fırınının yenileme çalışmalarını tamamladı.
Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar’ın katılımıyla yenilenen yüksek fırın törenle hizmete alındı. Yüksek fırın yenileme çalışmalarının planlanan tarihte gecikme olmadan tamamlanmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Bayraktar, “Fırınımızın yenileme çalışmalarının tamamlanıp, faaliyete alınıyor olmasının, büyük KARDEMİR ailesine, kentimize ve Türk çelik sektörüne hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Bayraktar, konuşmasında, çelik üretim faaliyetlerinde yüksek fırınların önemini ve yenileme çalışmalarına değindi. Konuşmaların ardından Karabük İl Müftü Yardımcısı Mahmut Emin’in dualarıyla 4 Numaralı Yüksek Fırın Kontrol Odası’nda, fırının işletmeye alınması için butona basılması ile birlikte ateşleme töreni gerçekleştirildi.
Şirketten yapılan açıklamada, toplam 4 adet yüksek fırını ve çelikhanesi ile birlikte yıllık 2,5 milyon ton sıvı ham çelik üretimi gerçekleştiren fabrikanın, mevcut tesislerin yenilenmesi ve yeni yatırım hedefleri ile ulusal ve uluslararası çelik sektöründe gün geçtikçe güçlenmeye devam ettiği belirtildi.
Özellikle vasıflı çelik ve yeni ihracat pazarları konusunda çalışmalarını ilerleten şirketin, 2022 yılı içerisinde tamamlamış olduğu iki yüksek fırın yenilenmesi ile gelecek yıllara daha emin adımlarla ilerlediği kaydedildi. (Nurettin Acar)


4 Numaralı Yüksek Fırın Yeniden Devreye Alındı
Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor
Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.
Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.
Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.
Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.


