4 Numaralı Yüksek Fırın Yeniden Devreye Alındı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Kasım, 2022 13:47 tarihinde yayınlandı
0
0

4 Numaralı Yüksek Fırın Yeniden Devreye Alındı

Türkiye’nin ilk entegre sanayi kuruluşu Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş., Nisan ayında başlattığı 4 Numaralı Yüksek Fırınının yenileme çalışmalarını tamamladı.
Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar’ın katılımıyla yenilenen yüksek fırın törenle hizmete alındı. Yüksek fırın yenileme çalışmalarının planlanan tarihte gecikme olmadan tamamlanmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Bayraktar, “Fırınımızın yenileme çalışmalarının tamamlanıp, faaliyete alınıyor olmasının, büyük KARDEMİR ailesine, kentimize ve Türk çelik sektörüne hayırlı olmasını dilerim” dedi.
Bayraktar, konuşmasında, çelik üretim faaliyetlerinde yüksek fırınların önemini ve yenileme çalışmalarına değindi. Konuşmaların ardından Karabük İl Müftü Yardımcısı Mahmut Emin’in dualarıyla 4 Numaralı Yüksek Fırın Kontrol Odası’nda, fırının işletmeye alınması için butona basılması ile birlikte ateşleme töreni gerçekleştirildi.
Şirketten yapılan açıklamada, toplam 4 adet yüksek fırını ve çelikhanesi ile birlikte yıllık 2,5 milyon ton sıvı ham çelik üretimi gerçekleştiren fabrikanın, mevcut tesislerin yenilenmesi ve yeni yatırım hedefleri ile ulusal ve uluslararası çelik sektöründe gün geçtikçe güçlenmeye devam ettiği belirtildi.
Özellikle vasıflı çelik ve yeni ihracat pazarları konusunda çalışmalarını ilerleten şirketin, 2022 yılı içerisinde tamamlamış olduğu iki yüksek fırın yenilenmesi ile gelecek yıllara daha emin adımlarla ilerlediği kaydedildi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
misket elma tadinda baklava Idym5w1Q
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Misket elma tadında baklava

Amasya’nın coğrafi işaretli misket elması artık baklavaları tatlandırıyor. Cezeryede kullanılıp olumlu sonuç alınan elma, baklava çeşitlerinde de tercih ediliyor. Geleneksel baklavalar fıstık yerine elma tadında kokmaya başladı.

Tarihi şehirde 2 bin yıldır yetiştirilen ve coğrafi işaret alan misket elma, geleneksel Türk tatlısı olan baklavanın yapımında da kullanılmaya başlandı. Kabukları soyulan elmalar rendelenip pişirilerek püre haline getirildi.

Fıstık yerine elma

Geleneksel baklavanın yapımı gibi, merdanelerle açılan ince hamurların arasına fıstık veya badem eklemek yerine elmalar ile ceviz dizildi. İsteğe göre usta ellerin hüneriyle burma ya da midye görünümünde şekillenen hamurlar fırında kızartıldı.

“Cezeryede denemiş ve olumlu sonuç almıştık”

Elma kokusunun buram buram hissedildiği lezzetin Amasya’nın mutfak kültürüne katıldığını belirten Amasya Olgunlaşma Enstitüsünde görevli usta şef Gönül Göl, “Bölgemizde 2 bin yıldır yetiştirilen elmayı artık baklavalarda kullanıyoruz. Cezeryede denemiş ve olumlu sonuç almıştık. İncecik açtığımız hamurlar burulmasıyla kıtırlık kazanıyor. Bu işlem ayrı bir ustalık gerektiriyor” dedi.

“Elma, kalp sağlığını korur”

Elmanın faydalarına değinen Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünde görevli Tuğçe Kalkan da, “Elma, kalp sağlığını koruyan, sindirimi düzenleyen lifli yapısı, güçlü antioksidanlar ve c vitamini içeriğiyle bağışıklığı güçlendiriyor. Hafızayı güçlendiriyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin