misafir
•allah sabır versin


Karabük’te bir üniversite öğrencisi, ailesine “Benim için üzülmeyin, sizi çok sevdim” yazılı not bırakıp 4. kattaki evin balkonundan atladı. Hastanede tedavi altına alınan genç, bir gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Olay, Pazar günü 100. Yıl Mahallesi 1035 No.lu sokakta bulunan 5 katlı apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın 4. katındaki dairede üniversiteden arkadaşı E.K.K. ile birlikte oturan Karabük Üniversitesi öğrencisi Hasan Basri (20), arkadaşı uyurken balkon penceresinden kendini boşluğa bıraktı. Beton zemine düşerek ağır yaralanan Basri, çevredeki vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Hasan Basri bir gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Olay sonrası evde inceleme yapan polis ekipleri, “Size hayırlı bir evlat olamadım. Bir kez olsun sizi düşünmeden yaşamadım. Ama artık gücüm kalmadı. Olmaktan korktuğum insan oldum. Benim için üzülmeyin. Sizi çok sevdim” yazılı not buldu.
Basri’nin ev arkadaşı E.K.K. ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken, ”Ben uyuyordum, haberim yok. Kullandığı bazı ilaçlar vardı ama emin değilim. Ekipler inceledi” dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.
Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.
Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.
misafir
•allah sabır versin