Karabük’te 4 katlı apartmanın son katında bulunan dairede çıkan yangında ev sahibi dumandan etkilendi, yardım etmek isteyen bir vatandaş da merdivenden düşerek yaralandı.
Olay, 5000 Evler Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. 4 katlı apartmanın son katında Naciye Çelik’e ait dairede henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanların yükseldiğini fark eden vatandaşların bildirmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede yangını kontrol altına alarak söndürdü. Dumana maruz kalan Naciye Çelik ve yangına yardım etmek isterken merdivenden düşmesi sonucu ayağından yaralanan bir kişiye ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Safranbolu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çelik’in durumunun iyi olduğu öğrenilirken evde maddi hasar oluştu. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı. (İHA)


4 Katlı Apartmanda Yangın Paniği
Yenice’de bayram öncesi gıda denetimleri yoğunlaştı
Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların sağlıklı, güvenilir ve kaliteli gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla Yenice Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri tarafından ilçe genelinde denetimler gerçekleştirildi.
Marketler ve gıda işletmelerinde yapılan kontrollerde ürünlerin son kullanma tarihleri, hijyen koşulları, raf düzeni ve fiyat etiketleri tek tek incelendi. Denetimlerde, vatandaşların güvenli gıdaya erişimini sağlamak ve olası olumsuzlukların önüne geçmek hedeflendi.
Yenice Belediyesi yetkilileri, halk sağlığını önceleyen çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, bayram süresince de denetimlerin devam edeceğini ifade etti. Yetkililer ayrıca işletmelerin mevzuata uygun hareket etmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi amacıyla yapılan denetimlerin ilçe genelinde titizlikle sürdürüleceği bildirildi.

