Reklam
Reklam
4 gundur kayip olan buyukbas hayvanlar dronla bulundu YAk9pFmh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ocak, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0

4 gündür kayıp olan büyükbaş hayvanlar dronla bulundu

Bolu’da 4 gün evvel ormanda kaybolan 10 büyükbaş hayvan dronla tespit edilip bulundu.

Edinilen bilgiye nazaran, Mengen ilçesinde besici Ramazan Çetin, geçen pazar günü 10 büyükbaş hayvanını otlatmak için ormanlık alana götürdü. Hayvanlar, bilinmeyen bir sebeple ormanlık alana kaçtı. Ameliyatlı olduğu için hayvanların peşinden gidemeyen Çetin, aracıyla yol kenarlarından ineklerin izini sürdü. Uğraşları sonuçsuz kalınca durumu Mengen Orman İşletme Şefliğine bildirdi. Toprağa gelen gruplar dronla arama çalışması yaptı lakin sonuç alamadı. Bunun üzerine Orman Bölge Müdürlüğü’nden getirilen daha kapsamlı dronla yapılan aramada 10 inek ormanlık alanda 4 gün sonra bulundu.

“Orman teşkilatı olmasaydı benim bu hayvanları bulmam imkansızdı”

Dron olmadan hayvanlarını bulmanın mümkün olmadığını tabir eden Ramazan Çetin, “Pazar günü saat 16.00 sıralarında hayvanlarımı kaybettim. Ormana girdiler. Belimden ve omzumdan ameliyatlı olduğum için peşlerinden gidemedim. Pazar gününden bu yana ormana giremeden yolda olmak kaidesiyle hayvanlarımı arıyordum fakat bulamadım. Dün Mengen Orman İşletme Şefliği’ne müracaatta bulundum. Şefimizden Allah razı olsun. Çok yardımcı oldu. Birinci evvel Mengen’in dronunu gönderdiler. Mengen’in dronundan bir sonuç alamadık. Bölge müdürlüğünden dron geldi. Dronla bölgede aradık. Hayvanlarımızı bulduk. Orman teşkilatı olmasaydı benim bu hayvanları bulmam imkansızdı. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sakin sehir savsatin sakli cenneti balik golu ilkbaharla buyuledi Dkm25rTV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 08:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Sakin Şehir Şavşat’ın saklı cenneti Balık Gölü ilkbaharla büyüledi

Artvin’in “Sakin Şehir” unvanlı Şavşat ilçesinde bulunan Balık Gölü, ilkbaharla birlikte yeşilin her tonunu barındıran doğasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Artvin’in “Sakin Şehir” unvanlı Şavşat ilçesinde ilkbaharın gelişiyle birlikte doğa yeniden canlandı. İlçeye bağlı Aşağıkoyunlu köyünde bulunan Balık Gölü, eşsiz manzarasıyla görenleri adeta büyüledi.

İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve bin 600 rakımda yer alan göl, çevresini saran ladin ve çam ormanlarıyla doğaseverlerin ilgisini çekiyor. İlkbaharla birlikte eriyen kar sularının beslediği göl çevresinde oluşan canlı doğa, kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.

Köy içerisinde yer alan Balık Gölü, sakin atmosferi, temiz havası ve doğal güzelliğiyle özellikle şehir hayatından uzaklaşmak isteyenlerin uğrak noktalarından biri haline geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin