4 gündür kayıp olan büyükbaş hayvanlar dronla bulundu - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara kalan --:--
4 gundur kayip olan buyukbas hayvanlar dronla bulundu YAk9pFmh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ocak, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

4 gündür kayıp olan büyükbaş hayvanlar dronla bulundu

Bolu’da 4 gün evvel ormanda kaybolan 10 büyükbaş hayvan dronla tespit edilip bulundu.

Edinilen bilgiye nazaran, Mengen ilçesinde besici Ramazan Çetin, geçen pazar günü 10 büyükbaş hayvanını otlatmak için ormanlık alana götürdü. Hayvanlar, bilinmeyen bir sebeple ormanlık alana kaçtı. Ameliyatlı olduğu için hayvanların peşinden gidemeyen Çetin, aracıyla yol kenarlarından ineklerin izini sürdü. Uğraşları sonuçsuz kalınca durumu Mengen Orman İşletme Şefliğine bildirdi. Toprağa gelen gruplar dronla arama çalışması yaptı lakin sonuç alamadı. Bunun üzerine Orman Bölge Müdürlüğü’nden getirilen daha kapsamlı dronla yapılan aramada 10 inek ormanlık alanda 4 gün sonra bulundu.

“Orman teşkilatı olmasaydı benim bu hayvanları bulmam imkansızdı”

Dron olmadan hayvanlarını bulmanın mümkün olmadığını tabir eden Ramazan Çetin, “Pazar günü saat 16.00 sıralarında hayvanlarımı kaybettim. Ormana girdiler. Belimden ve omzumdan ameliyatlı olduğum için peşlerinden gidemedim. Pazar gününden bu yana ormana giremeden yolda olmak kaidesiyle hayvanlarımı arıyordum fakat bulamadım. Dün Mengen Orman İşletme Şefliği’ne müracaatta bulundum. Şefimizden Allah razı olsun. Çok yardımcı oldu. Birinci evvel Mengen’in dronunu gönderdiler. Mengen’in dronundan bir sonuç alamadık. Bölge müdürlüğünden dron geldi. Dronla bölgede aradık. Hayvanlarımızı bulduk. Orman teşkilatı olmasaydı benim bu hayvanları bulmam imkansızdı. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda kadir gecesinde kutsal emanetlere yogun ilgi 72CxizSS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da Kadir Gecesi’nde kutsal emanetlere yoğun ilgi

Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Bedesten’de sergilenen kutsal emanetler Kadir Gecesi’nde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Çorum Belediyesi öncülüğünde “Kutsal Emanetler Sergisi” Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin manevi atmosferinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 17 Mart tarihine kadar Bedesten’de ziyarete açık olacak olan sergi, 3 gün boyunca iftardan önce 13.00-18.00, iftardan sonra 20.00-23.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine sunuluyor. Sergide, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (Sallallahu teala aleyhi ve sellem) ait Sakal-ı Şerif, Saç-ı Şerif ve Nal-ı Şerif gibi önemli emanetlerin yanı sıra Mescid-i Nebevi ve Kabe örtüleri, Kabe’nin anahtarı, Osmanlı dönemine ait nişaneler ve daha birçok kıymetli eser yer aldı. Yoğun katılımın sağlandığı sergide vatandaşlar İslam’a ait değerleri bir arada görebilme fırsatı yakaladı.

Kılınan teravih namazının ardından eşiyle birlikte kutsal emanetleri görmeye gelen Metin Göktepe, “Aydan hayırlı olan Kadir Gecesi bütün İslam alemine hayırlı ve uğurlu olsun. Kutsal eserlerle beraber belediyemiz bizi faydalandırdığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çorumlu vatandaşlara manevi atmosferden nasibini almaları gerektiğini söyleyen Hayrettin Köybaşı, “Bu mübarek Kadir Gecesi’nde camilerde ibadetlerimizi yaptıktan sonra ziyaret edelim dedik. Kutsal emanetlerin feyzinden, bereketinden, kokusundan faydalanalım dedik. Bütün Çorum halkının buraya gelerek bu manevi atmosferden nasibini almasını diliyoruz” diye konuştu.

Katılım sağladığı sergide bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hüseyin Emre Erkoç, “Güzel bir katılım yani ben gayet etkilendim içeride kaldığımı söylüyorum. Osmanlı döneminden kalma eşyalar, Peygamber Efendimizin eşyalarını gördük. Yani gayet mutlu olduk böyle bir durum olduğunu ve bu etkinlikten” şeklinde ifade etti.

Sergilenen hatıraları yerinde görmek için katılım sağladığını söyleyen Haktan Öncel, “Peygamber Efendimiz’in saçı ve sakalı şerifini görmek için ve onun döneminden kalan hatıraları görmek için buradayım. Atmosfer gerçekten çok güzel. Arkadan gelen ilahi sesi buraya huzurlu bir ortam katıyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin