39 ilde FETÖ'ye Yönelik Operasyonlarda 103 Şüpheli Yakalandı - Karabük Haber Postası
67b07572008c4
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
15 Şubat, 2025 14:08 tarihinde yayınlandı
0
0

39 ilde FETÖ’ye Yönelik Operasyonlarda 103 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 39 ilde FETÖ’ye yönelik son 1 haftadır devam eden “Kıskaç-39” operasyonlarında; 103 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 39 ilde FETÖ’ye yönelik son 1 haftadır devam eden “Kıskaç-39” operasyonlarında; 103 şüphelinin yakalandığını belirterek, “Operasyonlarda yakalanan şüpheliler; FETÖ terör örgütünün “Askeri Mahrem Yapılanması” ve “Öğrenci Yapılanması” içerisinde faaliyet yürütmek, Ankesörlü telefonlarla örgüt içerisinde sorumlu şahıslar ile irtibatta bulunmak, Münferit sınav soruşturmaları kapsamında mülakatlarda avantajlı olarak kodlanmak ve örgüt evlerinde kamu sınavlarına hazırlanmak, Örgütün “Gaybubet Evi” olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barınmak, Örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı olmak suçlarından aranıyordu” bilgisini verdi.
Ayrıca operasyonlarda FETÖ soruşturmaları kapsamında ifade ve teşhislerde adları geçen, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olanların da yakalandığını kaydeden Bakan Yerlikaya şunları açıkladı:
“Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Samsun, Sivas, Sinop, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat ve Yozgat’ta operasyonlar düzenlendi.”
“FETÖ elebaşının ölümünden sonra da; bu hain terör örgütüne yönelik yürüttüğümüz mücadelede hiçbir gevşemeye yer yok” diyen Yerlikaya, Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turkiye ju jitsu cocuklar sampiyonasi karabukte sona erdi IQBbcJ2w
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye Ju Jitsu Çocuklar Şampiyonası Karabük’te sona erdi

Karabük’te düzenlenen Türkiye Ju Jitsu Çocuklar Şampiyonası, üç gün süren heyecanın ardından sona erdi.

3-5 Nisan tarihleri arasında Yeni Mahalle Spor Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyona Türkiye’nin 18 ilinden 260 sporcu katıldı.

Şampiyonanın son gününde final müsabakaları oynandı. Minik sporcuların kıyasıya mücadele ettiği karşılaşmalar, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Final müsabakalarının ardından dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi.

Törende ödüller; Karabük Valisi Oktay Çağatay, Türkiye Muaythai Federasyonu Başkan Vekili Korkmaz Atalay, Federasyon Jujitsu Sorumlusu Hulusi Elmas, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ve Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan tarafından takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin