39 ilde FETÖ'ye Yönelik Operasyonlarda 103 Şüpheli Yakalandı - Karabük Haber Postası
67b07572008c4
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
15 Şubat, 2025 14:08 tarihinde yayınlandı
0
0

39 ilde FETÖ’ye Yönelik Operasyonlarda 103 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 39 ilde FETÖ’ye yönelik son 1 haftadır devam eden “Kıskaç-39” operasyonlarında; 103 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 39 ilde FETÖ’ye yönelik son 1 haftadır devam eden “Kıskaç-39” operasyonlarında; 103 şüphelinin yakalandığını belirterek, “Operasyonlarda yakalanan şüpheliler; FETÖ terör örgütünün “Askeri Mahrem Yapılanması” ve “Öğrenci Yapılanması” içerisinde faaliyet yürütmek, Ankesörlü telefonlarla örgüt içerisinde sorumlu şahıslar ile irtibatta bulunmak, Münferit sınav soruşturmaları kapsamında mülakatlarda avantajlı olarak kodlanmak ve örgüt evlerinde kamu sınavlarına hazırlanmak, Örgütün “Gaybubet Evi” olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barınmak, Örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı olmak suçlarından aranıyordu” bilgisini verdi.
Ayrıca operasyonlarda FETÖ soruşturmaları kapsamında ifade ve teşhislerde adları geçen, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olanların da yakalandığını kaydeden Bakan Yerlikaya şunları açıkladı:
“Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Samsun, Sivas, Sinop, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat ve Yozgat’ta operasyonlar düzenlendi.”
“FETÖ elebaşının ölümünden sonra da; bu hain terör örgütüne yönelik yürüttüğümüz mücadelede hiçbir gevşemeye yer yok” diyen Yerlikaya, Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldak ve bartin icin firtina uyarisi wOdn9KwB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak ve Bartın için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, Batı Karadeniz’in doğusu için fırtına uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde rüzgârın 17 Nisan 2026 günü öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği, uyarının ise 13.00 ile 23.59 saatleri arasında geçerli olacağı bildirildi.

Meteorolojik değerlendirmede, fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin