Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Ağustos, 2023 09:52 tarihinde yayınlandı
0

357 ton tıbbi atık imha edildi

Düzce Belediyesi Tıbbi Atık ve Sterilizasyon Tesisi, 2023 yılının ilk 6 ayında 357,57 ton tıbbi atığın imha edilmesini sağladı.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün temiz şehir Düzce çatısı altında hizmete geçirilmesini sağladığı Tıbbi Atık ve Sterilizasyon Tesisi, Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliğiyle tıbbi malzeme kullanımı gerçekleştirilen tüm kurum ve kuruluşlardan toplanan atıkların steril hale getirilerek bertaraf edilmesine katkı sağlamayı sürdürüyor. Toplanan atıkların otoklavla sterilizasyon yöntemi ile bertaraf edildiği tesis, kısa süre içerisinde Düzce’de önemli bir eksikliğin giderilmesine katkı sağlarken, 2023 yılı itibariyle de kuruluş amacı yönünde hizmet vermeye devam etti.
Tesisin, bu yılın ilk yarısında 357,57 ton tıbbi atığın toplanarak, standartlara uygun şekilde bertaraf edilmesini sağladığını dile getiren Başkan Faruk Özlü, “Düzce’mizin sağlıklı, temiz ve daha yaşanabilir bir yer haline getirilmesi noktasında önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Tıbbi Atık ve Sterilizasyon Merkezi de bunlardan bir tanesi. Başarılı şekilde çalışmalarına devam eden tesis, bundan sonra da aynı yönde ilimize ve bölgemize hizmet verecek” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
wwewe
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Mayıs, 2026 10:43 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlenecek

Karabük’te, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtılacağı etkinlik düzenlenecek.

Karabük Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilecek program, 21 Mayıs 2026 tarihinde saat 14.00-16.00 arasında Karabük Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisinde yapılacak. Etkinlikte Karabük’ün ilçelerine özgü yöresel ürünler ve geleneksel tatlar vatandaşların beğenisine sunulacak.

Program kapsamında Bulak Köyü’ne ait etli keşkek, Eflani bandırması, Eskipazar sütlü köy simidi, Yenice ıhlamur balı, Ovacık çullu böreği ve Safranbolu lokumu tanıtılarak ikram edilecek.

Etkinlikte ayrıca Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak ile Şef Osman Mahir Balıkçı tarafından safran bitkisine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirilecek. Lokum kesme etkinliği ile zerde tatlısı sunumu da programda yer alacak.

“Birlikte olmanın en eski dili, aynı sofrada buluşmaktır” mesajıyla düzenlenen etkinlikte, Karabük’ün gastronomi kültürünün tanıtılması ve yöresel değerlerin yaşatılması amaçlanıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin