Karabük’ün evleri ile ünlü Safranbolu ilçesine bağlı Yörük köyünde 350 yıllık 3 katlı tarihi konak çıkan yangında alevlere teslim oldu.
Edinilen bigliye göre, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun minyatürü niteliğindeki Yörük köyünde henüz belirlenemeyen bir nedenle 3 katlı 350 yıllık tarihi konakta yangın çıktı. Alevlerin hızla büyüdüğü tarihi konaktaki yangına olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ile müdahalede bulunuluyor. Alevlerin diğer konaklara sıçramaması için itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ederken, Yörük köyü geçtiğimiz haftalarda Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) “İyileştirme Programı”na dahil edilmişti.


350 yıllık tarihi konak alev alev yandı
Kastamonu’da kaçak telefon operasyonu: 1 gözaltı
Kastamonu’da polis ekipleri tarafından bir iş yerinde yapılan aramada 19 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezinde faaliyet gösteren bir iş yerinde arama yapıldı. Aramada 19 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili gözaltına alınan şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

