Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Aralık, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0

350 Yıllık tarihi konak alev alev yandı

Karabük’ün evleri ile ünlü Safranbolu ilçesine bağlı Yörük Köyünde 350 yıllık 3 katlı tarihi konak çıkan yangında alevlere teslim oldu.

Edinilen bilgiye göre, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun minyatürü niteliğindeki Yörük köyü’nde henüz nedeni belirlenemeyn bir şekilde 3 katlı 350 yıllık tarihi konakta yangın çıktı. Alevlerin hızla büyüdüğü tarihi konaktaki yangına olay yerine sevk eidlen çok sayıda itfaiye ile müdahale yapılıyor. Alevlerin diğer konaklara sıçramaması için itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ederken, Yörük köyü geçtiğimiz haftalarda Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) “İyileştirme Programı”na dahil edilmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
dqdq
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Mayıs, 2026 09:56 tarihinde yayınlandı
0

Vali Çağatay’dan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğine ziyaret

Vali Oktay Çağatay; Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanlığı, Şehit Aileleri Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Karabük Şubesini ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında; Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı, Şehit Aileleri Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Sefer Topçu ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Karabük Şube Başkanı Yüksel Orak ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Vali Oktay Çağatay, şehit aileleri ve gazilerin milletin en kıymetli emanetleri olduğunu vurguladı.

Gerçekleştirilen görüşmelerde derneklerin çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Oktay Çağatay, devletin her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanında olduğunu ifade ederek, gösterilen fedakarlıkların asla unutulmayacağını belirtti.

Ziyaretlerde ayrıca Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilerek, şehitler ve ebediyete irtihal eden gaziler için dua edildi.

Ziyarete; Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç de eşlik etti. ValiOktay Çağatay’a teşekkür eden Dernek Başkanları, şehit aileleri ve gazilere gösterilen ilgi ve destekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin