350 Yıllık tarihi konak alev alev yandı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Aralık, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

350 Yıllık tarihi konak alev alev yandı

Karabük’ün evleri ile ünlü Safranbolu ilçesine bağlı Yörük Köyünde 350 yıllık 3 katlı tarihi konak çıkan yangında alevlere teslim oldu.

Edinilen bilgiye göre, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun minyatürü niteliğindeki Yörük köyü’nde henüz nedeni belirlenemeyn bir şekilde 3 katlı 350 yıllık tarihi konakta yangın çıktı. Alevlerin hızla büyüdüğü tarihi konaktaki yangına olay yerine sevk eidlen çok sayıda itfaiye ile müdahale yapılıyor. Alevlerin diğer konaklara sıçramaması için itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ederken, Yörük köyü geçtiğimiz haftalarda Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) “İyileştirme Programı”na dahil edilmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
3333333
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
24 Nisan, 2026 13:16 tarihinde yayınlandı
0
0

Yeni Karabük Vizyonu Açıklandı

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, “Yeni Karabük-Yeni Vizyon” belgesini kamuoyuyla paylaştı

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, “Yeni Karabük – Yeni Vizyon” belgesine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, kentin geleceğine dair hedeflerini açıkladı.

Karabük’ün Türkiye’nin sanayileşme sürecindeki simge şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, “Cumhuriyetimizin sanayileşme hamlesinin en önemli merkezlerinden biri olan Karabük, 1937 yılında Demir Çelik Fabrikası’nın temellerinin atılmasıyla ülkemizin kalkınma yolculuğunda özel bir yer edinmiştir” dedi.

Kentin yıllar içinde güçlü bir kimlik kazandığını belirten Keskinkılıç, “Emeğin, üretimin ve dayanışmanın şehri Karabük, bugün ikinci yüzyılına yeni hedeflerle hazırlanmaktadır. Bizler bu süreci yalnızca bugünün ihtiyaçlarıyla değil, önümüzdeki onlarca yılı kapsayan stratejik bir bakış açısıyla ele alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yeni Karabük-Yeni Vizyon” belgesinin kapsamlı bir yol haritası olduğuna dikkat çeken Keskinkılıç, “Amacımız; rekabet gücü yüksek, sektörel çeşitliliğe sahip, lojistik altyapısı güçlü ve yüksek teknolojiye yönelen bir Karabük inşa etmektir” diye konuştu.

Sanayiden turizme, tarımdan eğitime kadar birçok alanda eş zamanlı kalkınma hedeflediklerini ifade eden Keskinkılıç, “Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi, Lojistik Merkez Projesi ve Filyos bağlantılarıyla Karabük’ümüzü uluslararası ulaşım ağlarına daha güçlü şekilde entegre ediyoruz” dedi.

Eğitim ve teknoloji yatırımlarına da değinen Keskinkılıç, “Teknokent çalışmaları ve genç girişimcilerimizin desteklenmesiyle şehrimizi geleceğin üretim merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kültürel değerlerin korunmasının önemine işaret eden Milletvekili Keskinkılıç, “Kent kimliğimizi güçlendirirken tarihi ve kültürel mirasımıza da sahip çıkıyoruz. Çünkü güçlü şehirler sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel olarak da gelişmiş şehirlerdir” dedi.

Karabük’ün Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına hazırlandığını belirten Keskinkılıç, “Karabük sadece bir şehir değil; Cumhuriyetimizin üretim iradesinin, emeğin ve dayanışmanın sembolüdür. Yeni vizyonumuzla Türkiye’ye yön veren şehirlerden biri olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin