Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Mayıs, 2016 13:53 tarihinde yayınlandı
0

Esnaflar Dua ile Haftaya Başladı

Safranbolu’da esnaflar haftaya dua ile başlama geleneğine devam ediyor. Dua programına Belediye Başkanı Necdet Aksoy da katılırken, Başkan Aksoy esnafların  hem esnafın sorunlarını dinliyor hem de belediye çalışmalarını anlatıyor.

Haftaya bereketli başlamak için esnaflarla birlikte dua eden ardından esnaf ile hasbıhal eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy;  “2009 yılında göreve geldiğimiz ilk günden bu güne kadar hafta başların da esnafımız ile buluşuyor, işlerimizin bereketinin artması ve Cenabı Hak’tan işlerimizin bereketli olmasını,  helal kazanç nasip etmesini niyaz ettiğimiz sabah dualarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Dualarımızın ardından esnaf kardeşlerimiz ile sohbet ediyor, halleşiyor, sıkıntılarının giderilmesi noktasında birlikte çözümler üretiyoruz. Ziyaretlerimiz yalnız Pazartesi günleri ile sınırlı değil tabii ki. Elimizden geldiğince esnafımız ile bir araya geliyoruz.  İnşallah büyük bir aksilik olmadığı takdirde bu şekilde esnafımız ile buluşma ya devam edeceğiz. Tüm esnaf kardeşlerime hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum ” dedi.

Safranbolu halkı ve esnafı ile yaklaşık 6 yıldır çok büyük bir bütünleşme sağlandığını bu birlik ve beraberliğin gerçekleştirilen hizmetlere de yansıdığını, belediye olarak daha verimli çalıştıklarını ifade eden Başkan Aksoy, “Hemşerilerimiz bilinçli ve özverili insanlar. Gerek verilen hizmetlerde gerek yaşadığı şehrin korunmasında bizlerden desteklerini esirgemiyorlar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaxaxaxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Mayıs, 2026 13:47 tarihinde yayınlandı
0

Marifetli gençlik annesiyle üretti

“Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik” etkinlikleri ve “Ben Her Yerde Varım” projesi kapsamında Evliya Çelebi Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. “Anne Reçetesi” temasıyla düzenlenen atölye çalışmasında öğrenciler, anneleriyle birlikte mutfağa girerek geleneksel lezzetleri hazırladı.

Etkinlik süresince öğrenciler ve veliler; pasta, börek ve çeşitli tatlılar yaparak hem keyifli vakit geçirdi hem de kültürel değerlerin yaşatılmasına katkı sağladı. Renkli görüntülere sahne olan programda, aile-çocuk iş birliğinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

Etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, atölye çalışmalarını yerinde inceleyerek öğretmenler, öğrenciler ve velilerle sohbet etti. Hazırlanan ürünler hakkında bilgi alan Akbaş, öğrencilerin ve ailelerin uyum içinde ortaya koyduğu çalışmaları takdirle karşıladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş yaptığı değerlendirmede, “Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik işte burada. Gençlerimizin aileleriyle birlikte üretmesi, paylaşması ve geleneksel değerlerimizi yaşatması son derece kıymetlidir. Bu tür etkinlikler, sadece akademik başarıyı değil; aynı zamanda kültürel, sosyal ve duygusal gelişimi de desteklemektedir. Emeği geçen okul yönetimini, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ve milli-manevi değerlerin yeni nesillere aktarılması açısından önemli bir örnek oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin