32 Yıllık Bir Emek Hikayesi Sona Erdi - Karabük Haber Postası
677540236281d
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Ocak, 2025 16:16 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 02.01.2025 11:22
0
0

32 Yıllık Bir Emek Hikayesi Sona Erdi

Karabük basın tarihinin önemli bir parçası olan Bölgenin Sesi Gazetesi, 32 yıllık yayın hayatına son verdiğini açıkladı.

Gazete, Karabük’ün sesi, vicdanı ve hafızası olmayı hedeflediğini belirterek, son sayısını 10.446. sayı ile okuyucularına sundu. Artık sadece internet haber sitesinden yayınları devam edecek.

Gazetenin kapanışıyla ilgili yapılan açıklamada, son üç yılı Karabük Birlik Medya ailesi olarak geçirdiklerini ve maddi-manevi zorluklar nedeniyle yayını sürdüremeyecek bir noktaya geldiklerini ifade ettiler. “Bu karar, sadece bir kapanış değil, aynı zamanda bir dönemin sona erişi.” denilen açıklamada, gazeteye emek veren tüm çalışanlar, okurlar ve destekçilerle birlikte bu veda anının ağırlığı hissedildiği vurgulandı.

Bölgenin Sesi Gazetesi, yerel basının zorlu mücadelelerine dikkat çekerek, bağımsız gazeteciliğin ekonomik zorluklara karşı adeta bir sınav haline geldiğini belirtti. Gelirlerin azalması ve giderlerin artması, özellikle kağıt ve matbaa maliyetlerindeki yükselişin, yerel gazeteler için aşılmaz bir engel oluşturduğunun altı çizildi. Gazete, yıllarca kar amacı gütmeden, bağımsızlığından ödün vermeden yayın hayatını sürdürdüğünü ifade etti.

Basılı yayını sona eren gazete, dijital platformlarda varlığını sürdüreceğini duyurdu. İnternet haber sitesinin Karabük halkının sesi olmaya devam edeceği belirtilerek, okuyucuların dijital platformda göstereceği ilginin büyük önem taşıdığı vurgulandı. Dijitalleşmenin yeni fırsatlar sunduğu kadar yeni sorumluluklar da getirdiği ifade edildi. Son olarak, tüm Karabüklülere teşekkür eden Bölgenin Sesi Gazetesi, bu veda anının kendileri için zor olduğunu ancak dijital dünyada yeniden buluşma umudunu taşıdıklarını belirtti. “Karabük’ün değerlerini birlikte yaşatmaya ve büyütmeye devam edeceğiz.” denilen açıklama, okuyuculara sağlık ve mutluluk dilekleriyle son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
a milli futbol takiminin dunya kupasina katilmaya hak kazanmasi trabzonda coskuyla kutlandi DUmvcuQ5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

A Milli Futbol Takımı’nın, Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanması Trabzon’da coşkuyla kutlandı

A Milli Futbol Takımı’nın, deplasmanda Kosova karşısında aldığı 1-0’lık galibiyet ile 2026 FIFA Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanması Trabzon’da coşkuyla kutlandı.

2026 FIFA Dünya Kupası play-off finalinde Türkiye Milli Futbol Takımı, deplasmanda Kosova’yı 1-0 mağlup etti. Milliler, 24 yıl aranın ardından Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanırken, karşılaşma tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da binlerce kişiyi ekran başına kilitledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, A Milli Takım’ın Dünya Kupası yolundaki heyecanına ortak olmak amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Türkiye-Kosova karşılaşması, kentin merkezi konumundaki Meydan bölgesine kurulan dev ekrandan canlı olarak yayımlandı.

Karşılaşmayı dev ekrandan takip eden Trabzonlular, ay-yıldızlıların 1-0’lık galibiyetinin ardından büyük sevinç yaşadı. Vatandaşlar, horon ve kolbastı oynayarak tezahüratlar eşliğinde galibiyeti kutladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin