karabuk
İmsak 05:45
Güneş 07:10
Öğle 13:06
İkindi 16:17
Akşam 18:52
Yatsı 20:11
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
31 milyar tllik taskin kontrolu projesinin yuzde 25i tamamlandi VMJEplgb
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

3,1 milyar TL’lik taşkın kontrolü projesinin yüzde 25’i tamamlandı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da 3 milyar 137 milyon TL üretim maliyeti ’Mert Irmağı Islah Projesi’nin yüzde 25’i tamamlandı.
16 Şubat 2024’te Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımı ile birinci kepçenin vurulduğu Mert Irmağı Islah Projesi’nde şu ana kadar yüzde 25’lik kısım tamamlandı. İş kapsamında sol kıyıda 855 metre, sağ kıyıda bin 404 metre kesişen fore kazıklarla sızdırmazlık perdesi, sol kıyıda bin 84 metre, sağ kıyıda ise 536 metre betonarme konsol duvar, denize çıkış kısmında çift taraflı 295 metre taş tahkimat trapez kanal, üst havzada 2 adet betonarme tersip bendi, 7 adet araç, 1 adet yaya ve 1 adet servis köprüsü yapılacak. Sağ kıyıda bin 64 metre, sol kıyıda 850 metre kesişen fore kazıklarla sızdırmazlık perde imalatı ise tamamlandı.
Mert Irmağı’nın toplam 2 bin 235 metre uzunluğundaki kısmını kapsayan proje kapsamında fıkralara bahis olan ve yolun yaklaşık 4 metre aşağısında bulunan ve ‘ters kemeri’ andıran yaya köprüsü de dahil olmak üzere toplam 8 köprünün tamamının yenilenmesi planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
deprem tatbikati gercegi aratmadi sKGxxy9E
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mart, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Düzce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla deprem ve yangın tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.
Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen deprem ve yangın tahliye tatbikatına katılım sağladı. Tatbikat senaryosu gereği, 5 Mart 2026 Perşembe akşamı merkez üssü Düzce olan bir depremin meydana geldiği kabul edilerek, olay 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbarın ardından AFAD, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, UMKE, 112 Acil Servis, MEB AKUB ve emniyet ekipleri hızlı şekilde bölgeye sevk edildi. Gerçekleştirilen tatbikata yönelik değerlendirmelerde bulunan Düzce İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman, deprem haftasına yönelik bu etkinlikleri her yıl mart ayının ilk haftasında gerçekleştirdiklerini belirterek, tatbikatla birlikte Düzce’de görev yapan arama kurtarma ekiplerinin çok güçlü bir yapıda olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getirdi.
AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör ise, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul, yurt ve pansiyonlarda Deprem Haftası nedeniyle bu tür etkinlikler yapıldığını belirtti. Düzce’deki arama kurtarma ekiplerinin de deprem ve yangın senaryosu çerçevesinde deprem anında öğrencilerin nasıl tahliye edileceğini uygulamalı olarak gösterdiklerini kaydeden Güngör, bu tür eğitimlerin hafta boyunca sürdürüleceğini dile getirdi.
Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Gülşen Özer ise olmaması gereken bir gerçeğe hazırlık amacıyla eğitim kuruluşlarına yönelik yapılan bu tarz tatbikatların öneminden bahsederek, başarılı şekilde tamamlanan tatbikattan ötürü emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.
Düzce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonunda gerçekleştirilen, kurum personelinin afetlere hazırlık ve müdahale kapasitesinin en üst düzeye çıkarılmasının amaçlandığı tatbikatta, senaryo gereği depremden dolayı enkaz altında kalanlar ve depremin ardından çıkan yangında mahsur kalan öğrenciler kurtarıldı. Tahliye ve yaralılara başarılı şekilde müdahale edilmesi ile tatbikat tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin