SAMSUN (İHA) – Samsun’da 3 milyar 137 milyon TL üretim maliyeti ’Mert Irmağı Islah Projesi’nin yüzde 25’i tamamlandı.
16 Şubat 2024’te Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımı ile birinci kepçenin vurulduğu Mert Irmağı Islah Projesi’nde şu ana kadar yüzde 25’lik kısım tamamlandı. İş kapsamında sol kıyıda 855 metre, sağ kıyıda bin 404 metre kesişen fore kazıklarla sızdırmazlık perdesi, sol kıyıda bin 84 metre, sağ kıyıda ise 536 metre betonarme konsol duvar, denize çıkış kısmında çift taraflı 295 metre taş tahkimat trapez kanal, üst havzada 2 adet betonarme tersip bendi, 7 adet araç, 1 adet yaya ve 1 adet servis köprüsü yapılacak. Sağ kıyıda bin 64 metre, sol kıyıda 850 metre kesişen fore kazıklarla sızdırmazlık perde imalatı ise tamamlandı.
Mert Irmağı’nın toplam 2 bin 235 metre uzunluğundaki kısmını kapsayan proje kapsamında fıkralara bahis olan ve yolun yaklaşık 4 metre aşağısında bulunan ve ‘ters kemeri’ andıran yaya köprüsü de dahil olmak üzere toplam 8 köprünün tamamının yenilenmesi planlanıyor.


3,1 milyar TL’lik taşkın kontrolü projesinin yüzde 25’i tamamlandı
Tefecilik operasyonunda 1 tutuklama
Samsun’da tefecilik suçuna yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklanırken, 2 kişi savcı tarafından serbest bırakıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince “tefecilik” suçuna yönelik Atakum ve İlkadım ilçelerinde operasyon gerçekleştirildi. Yapılan arama ve yakalama çalışmalarında 1 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 2 ruhsatsız tüfek, 54 tabanca fişeği, 18 av fişeği, borçlulara ait alacak kayıtlarının tutulduğu değerlendirilen ajanda ve not kağıtları ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Olayla ilgili S.T., B.A.P. ile D.Ş. adlı kadın gözaltına alındı. KOM Şube Müdürlüğündeki sorgulanması tamamlanan 3 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. S.T. İle D.Ş. adlı kadın savcı tarafından serbest bırakılırken, B.A.P. ise nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

