Reklam
Reklam
31 milyar tllik taskin kontrolu projesinin yuzde 25i tamamlandi VMJEplgb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0

3,1 milyar TL’lik taşkın kontrolü projesinin yüzde 25’i tamamlandı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da 3 milyar 137 milyon TL üretim maliyeti ’Mert Irmağı Islah Projesi’nin yüzde 25’i tamamlandı.

16 Şubat 2024’te Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımı ile birinci kepçenin vurulduğu Mert Irmağı Islah Projesi’nde şu ana kadar yüzde 25’lik kısım tamamlandı. İş kapsamında sol kıyıda 855 metre, sağ kıyıda bin 404 metre kesişen fore kazıklarla sızdırmazlık perdesi, sol kıyıda bin 84 metre, sağ kıyıda ise 536 metre betonarme konsol duvar, denize çıkış kısmında çift taraflı 295 metre taş tahkimat trapez kanal, üst havzada 2 adet betonarme tersip bendi, 7 adet araç, 1 adet yaya ve 1 adet servis köprüsü yapılacak. Sağ kıyıda bin 64 metre, sol kıyıda 850 metre kesişen fore kazıklarla sızdırmazlık perde imalatı ise tamamlandı.

Mert Irmağı’nın toplam 2 bin 235 metre uzunluğundaki kısmını kapsayan proje kapsamında fıkralara bahis olan ve yolun yaklaşık 4 metre aşağısında bulunan ve ‘ters kemeri’ andıran yaya köprüsü de dahil olmak üzere toplam 8 köprünün tamamının yenilenmesi planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
uyusturucu operasyonunda gozaltina alinan 2 supheli tutuklandi FBFzaDFX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı

Kastamonu’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen operasyonda M.C., G.C. ve E.K. gözaltına alındı. Operasyonda ise 140,34 gram bonzai, 18 adet sentetik ecza hapı, 0,44 gram metamfetamin ve 1 adet uyuşturucu içiminde kullanılan cam düzenek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden M.C. ve G.C. tutuklanırken, E.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin