3,1 milyar TL’lik taşkın kontrolü projesinin yüzde 25’i tamamlandı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
31 milyar tllik taskin kontrolu projesinin yuzde 25i tamamlandi VMJEplgb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

3,1 milyar TL’lik taşkın kontrolü projesinin yüzde 25’i tamamlandı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da 3 milyar 137 milyon TL üretim maliyeti ’Mert Irmağı Islah Projesi’nin yüzde 25’i tamamlandı.

16 Şubat 2024’te Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımı ile birinci kepçenin vurulduğu Mert Irmağı Islah Projesi’nde şu ana kadar yüzde 25’lik kısım tamamlandı. İş kapsamında sol kıyıda 855 metre, sağ kıyıda bin 404 metre kesişen fore kazıklarla sızdırmazlık perdesi, sol kıyıda bin 84 metre, sağ kıyıda ise 536 metre betonarme konsol duvar, denize çıkış kısmında çift taraflı 295 metre taş tahkimat trapez kanal, üst havzada 2 adet betonarme tersip bendi, 7 adet araç, 1 adet yaya ve 1 adet servis köprüsü yapılacak. Sağ kıyıda bin 64 metre, sol kıyıda 850 metre kesişen fore kazıklarla sızdırmazlık perde imalatı ise tamamlandı.

Mert Irmağı’nın toplam 2 bin 235 metre uzunluğundaki kısmını kapsayan proje kapsamında fıkralara bahis olan ve yolun yaklaşık 4 metre aşağısında bulunan ve ‘ters kemeri’ andıran yaya köprüsü de dahil olmak üzere toplam 8 köprünün tamamının yenilenmesi planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin