31 bin 80 makaron ile ruhsatsız silahlar ele geçirildi
Karabük merkez ve Eflani ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 31 bin 80 makaron ile 2 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışmaları aralıksız yürütüyor. Eflani ilçesinde bir adrese düzenlenen operasyonda 26 bin 80 adedi dolu 5 bin adedi ise boş olmak üzere toplam 31 bin 80 makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli Ö.K., hakkında ‘Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na Muhalefet’ suçundan adli işlem yapıldı.
Öte yandan, ekipler merkez Namık Kemal Mahallesinde bir adreste yaptıkları aramada iki adet ruhsatsız silah ele geçirdi. Şüpheli A.Y. hakkında da SKM suçundan işlem yapıldı.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Şehrimizde vatandaşlarımızın huzurunu, güvenliğini ve sağlığını bozacak her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir" denildi. (İHA)
Samsun’un Atakum Belediyesi, Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezinde ‘Okul Etraflarında Çocuk Dostu Kamusal Alanlar’ başlıklı stant gerçekleştirdi. Stantta, üniversite öğrencilerinin çocukların sağlıklı ve inançlı ortamda büyümeleri için hazırladıkları tasarım çalışmaları yer aldı.
Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi, ‘Okul Etraflarında Çocuk Dostu Kamusal Alan Sıkıntılar / Çözümlemeler Sergisi’ne mesken sahipliği yaptı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Atakum Kent Konseyi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen sergide, OMÜ Mimarlık Fakültesi ve Kent ve Bölge Planlama Kısmı öğrencilerinin ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki eğitim kurumları etrafında yer alan kamusal alanların çocuk odaklı düzenlenmesine yönelik projeleri yer aldı. Standa Atakum Belediye Lider Vekili Halil Taşkın, CHP Atakum İlçe Başkanı Adem Kürek, Atakum Kent Kurulu Lideri Tuncay Seven ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğrencilerin çocukların sağlıklı ve inançlı ortamda büyümeleri için yaptıkları tasarım çalışmaları, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.
"Atakum’a daha hoş bir gelecek sunuyor"
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel organizasyon hakkında yaptığı açıklamada, "Belediyemiz Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Atakum Kent Kurulu paydaşlığı ile yürütülen bu çalışmada Atakum Belediyesi olarak, Atakum’da çocuk dostu kamusal alanlar kapsamında çocuklarımızın günün büyük bir kısmını geçirdikleri okul binalarının yakın etraflarındaki kamusal alanları, çocuk odaklı bir yaklaşımla tasarlanan projelerle yine ele alıyor, çocuklarımızın inançlı ve keyifli bir ortamda büyümesini hedefleyen tasarım çalışmalarını destekliyoruz. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız için gençlerimiz tarafından tasarım prensipleri doğrultusunda yapılan bu çalışma, Atakum’a daha hoş bir gelecek sunuyor. Atakum’u daha hoş, sağlıklı, inançlı, keyifli kılmak için eğitim ve kültür merkezleriyle daha güçlü bir kent yapmak için bilimin ışığında Atakum için çalışmaya devam edeceğiz" sözlerine yer verdi.