30 milyon liradan fazla harcama yapılan Çamlık Kent Ormanı yine hizmete açıldı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ağustos, 2023 00:24 tarihinde yayınlandı
0
0

30 milyon liradan fazla harcama yapılan Çamlık Kent Ormanı yine hizmete açıldı

Karabük Belediyesi tarafından, Orman İşletme Müdürlüğünden 20 yıl kiralandıktan sonra yine yapılan çalışmalarla kentin gözdesi pozisyonuna getirilen Çamlık Kent Ormanı düzenlenen merasimle hizmete açıldı.

Şirinevler Mahallesi Kemal Atalay Caddesi üzerinde 4 kilometrelik bir yürüyüş parkuruna sahip olan Kent Ormanı, yaklaşık 2 yıl evvel içerisinde bulunan tesislerin kimliği belgisiz bireyler tarafından kırılıp parçalanması ile atıl vaziyette bırakılmıştı.

Karabük Belediyesi, bu alanı cazibe merkezi haline getirmek üzere Orman İşletme Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde 20 yıllığına kiraladı.

Protokolün imzalanmasının akabinde 30 milyon liradan fazla harcanan kent ormanı içerisinde vatandaşların huzur ve inancını sağlamak üzere Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü hizmet binası da inşa edildi.

Çalışmaların tamamlandığı Çamlık Kent Orman Parkı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Hizmet Binası düzenlenen merasimle hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “Bugünkü açılışın şöyle bir değeri var. Karabük’ün yeşiline katkı sağlayacak bir kent ormanı, başka taraftan Karabük emniyetine, huzuruna, güvenliğine katkı sağlayacak bir Çevik Kuvvet Polis Merkezimiz açılmış olacak. İnşallah kent ormanımız Karabüklü vatandaşlarımızın gelip rahatça nefes alabileceği, burada vakit geçirebileceği, sağlıklı bir ortamda kendi sporunu yapabileceği, ulaşabileceği, yürüyüşünün yapılacağı bir ortam sağlarken öteki taraftan da emniyet hizmet binamızda kentimizin güvenliğine, asayişine ve huzuruna katkı sağlayacaktır” dedi

Kent Ormanının birçok biçimde işletilmeye çalıştığını belirten AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, “En sonunda merkezi hükümetimiz ve lokal idare bir ortaya gelerek Etraf Şehircilik Bakanlığımız, Tarım Orman Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Karabük Belediyemiz bir ortaya gelerek Çamlık Kent Ormanına yeni bir hal verdiler” diye konuştu.

Karabük Belediye Lideri Rafet Vergili, Çamlık Kent Ormanındaki çalışmaların maliyetlerinin 30 milyon lirayı geçtiğini söz ederek şunları söyledi: “Yani bundan sonra da bu alan sık sık baştan düzenlenebilir, genişletilebilir. En değerli hadisesi içerisinde emniyet ünitesinin olması burayı son derece emniyetli bir alan haline getirdi ki burada bizimle iş birliği yapan Karabük Valiliği’ne, Emniyet Müdürlüğüne, Emniyet Genel Müdürlüğüne, o tarihteki Mehmet Aktaş Bey’e hepsine başka ayrı teşekkür ediyorum.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, açılışın teşkilat ve devlet ismine güzel uğurlu olmasını diledi.

Konuşmaların akabinde kesilen kurdele ile açılışlar protokol üyeleri tarafından yapılırken, Kent Ormanı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde seyahat yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
hayvan ticaretinde dolandiricilik supheli otelde yakalandi WXYEHSIW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayvan ticaretinde dolandırıcılık: Şüpheli otelde yakalandı

Samsun’da büyükbaş hayvan alım satımı üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayında, aynı şahsın farklı tarihlerde çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıkarken, şüpheli şahıs jandarma ekiplerince kaldığı otelde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 7 Nisan tarihinde Tekkeköy ilçesinde hayvan satın alıp 2 kişiyi toplam 213 bin TL dolandırdığı iddia edilen G.E. (42) şikayet üzerine Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak 24 Nisan’da Samsun Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Aynı şahıs dün Atakum ilçesi Yukarıaksu Mahallesi’nde A.S. (60) isimli şahıstan 290 bin liraya 2 adet büyükbaş hayvan satın aldı ve parasını ödemeden kayıplara karıştı. A.S., G.E.’ye 290 bin TL karşılığında sattığı 2 büyükbaş hayvanın parasını banka hesabına gönderilmediği gerekçesiyle şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen Atakum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları takip sonucu şüpheli G.E.’yi kaldığı otelde yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan detaylı araştırmada şüpheli G.E.’nin yalnızca bu olayla sınırlı kalmadığı, 16 Nisan’da Tekkeköy ilçesinde H.B. isimli şahıstan 3 adet büyükbaş hayvanı 570 bin TL karşılığında aldığı ve ödeme yapma vaadiyle ortadan kaybolduğunu tespit etti

Jandarmadaki sorgusu tamamlanan G.E., Atakum ve Tekkeköy ilçesindeki dolandırıcılık olayları ile ilgili bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin