30 milyon liradan fazla harcama yapılan Çamlık Kent Ormanı yine hizmete açıldı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ağustos, 2023 00:24 tarihinde yayınlandı
0
0

30 milyon liradan fazla harcama yapılan Çamlık Kent Ormanı yine hizmete açıldı

Karabük Belediyesi tarafından, Orman İşletme Müdürlüğünden 20 yıl kiralandıktan sonra yine yapılan çalışmalarla kentin gözdesi pozisyonuna getirilen Çamlık Kent Ormanı düzenlenen merasimle hizmete açıldı.

Şirinevler Mahallesi Kemal Atalay Caddesi üzerinde 4 kilometrelik bir yürüyüş parkuruna sahip olan Kent Ormanı, yaklaşık 2 yıl evvel içerisinde bulunan tesislerin kimliği belgisiz bireyler tarafından kırılıp parçalanması ile atıl vaziyette bırakılmıştı.

Karabük Belediyesi, bu alanı cazibe merkezi haline getirmek üzere Orman İşletme Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde 20 yıllığına kiraladı.

Protokolün imzalanmasının akabinde 30 milyon liradan fazla harcanan kent ormanı içerisinde vatandaşların huzur ve inancını sağlamak üzere Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü hizmet binası da inşa edildi.

Çalışmaların tamamlandığı Çamlık Kent Orman Parkı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Hizmet Binası düzenlenen merasimle hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “Bugünkü açılışın şöyle bir değeri var. Karabük’ün yeşiline katkı sağlayacak bir kent ormanı, başka taraftan Karabük emniyetine, huzuruna, güvenliğine katkı sağlayacak bir Çevik Kuvvet Polis Merkezimiz açılmış olacak. İnşallah kent ormanımız Karabüklü vatandaşlarımızın gelip rahatça nefes alabileceği, burada vakit geçirebileceği, sağlıklı bir ortamda kendi sporunu yapabileceği, ulaşabileceği, yürüyüşünün yapılacağı bir ortam sağlarken öteki taraftan da emniyet hizmet binamızda kentimizin güvenliğine, asayişine ve huzuruna katkı sağlayacaktır” dedi

Kent Ormanının birçok biçimde işletilmeye çalıştığını belirten AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, “En sonunda merkezi hükümetimiz ve lokal idare bir ortaya gelerek Etraf Şehircilik Bakanlığımız, Tarım Orman Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Karabük Belediyemiz bir ortaya gelerek Çamlık Kent Ormanına yeni bir hal verdiler” diye konuştu.

Karabük Belediye Lideri Rafet Vergili, Çamlık Kent Ormanındaki çalışmaların maliyetlerinin 30 milyon lirayı geçtiğini söz ederek şunları söyledi: “Yani bundan sonra da bu alan sık sık baştan düzenlenebilir, genişletilebilir. En değerli hadisesi içerisinde emniyet ünitesinin olması burayı son derece emniyetli bir alan haline getirdi ki burada bizimle iş birliği yapan Karabük Valiliği’ne, Emniyet Müdürlüğüne, Emniyet Genel Müdürlüğüne, o tarihteki Mehmet Aktaş Bey’e hepsine başka ayrı teşekkür ediyorum.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, açılışın teşkilat ve devlet ismine güzel uğurlu olmasını diledi.

Konuşmaların akabinde kesilen kurdele ile açılışlar protokol üyeleri tarafından yapılırken, Kent Ormanı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde seyahat yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
safran2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
26 Nisan, 2026 13:57 tarihinde yayınlandı
0
0

Aydın’dan Köse’ye: “Esnafı suçlama, hizmet et”

Adalet ve Kalkınma Partisi Safranbolu İlçe Başkanı M. Yasin Aydın, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Aydın, Köse’nin  vatandaş ve esnafa yönelik ifadelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Aydın yaptığı açıklamada, Safranbolu’da bugüne kadar vatandaşın, esnafın ve şehre katkı sunan herkesin yanında olduklarını vurgulayarak, “Bu anlayışla hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Köse’nin açıklamalarında halkı ve esnafı küçümseyen bir yaklaşım sergilendiğini öne süren Aydın, Safranbolu’ya gelen ziyaretçilerin “nitelikli-niteliksiz” şeklinde ayrıştırılmasının doğru olmadığını ifade etti. Safranbolu’nun herkesin eşit şekilde karşılandığı bir şehir olduğunu belirten Aydın, “Bu şehir; zenginiyle fakiriyle, yerlisiyle yabancısıyla herkesi aynı samimiyetle karşılayan bir medeniyetin temsilcisidir” ifadelerini kullandı.

Belediyeciliğin temel görevinin hizmet üretmek olduğuna dikkat çeken Aydın, şehirde yol, su ve altyapı gibi sorunların hala çözüm beklediğini dile getirdi. Bu sorunlar dururken sorumluluğun vatandaşa ve esnafa yüklenmesini eleştiren Aydın, bunun kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Seçim döneminde vaat edilen otopark ve karşılama merkezi projelerinin henüz hayata geçirilmediğini de hatırlatan Aydın, “Söz ile icraat arasındaki fark açıkça ortadadır” dedi. Şehre gelen ziyaretçilerin temel ihtiyaçlarının dahi karşılanamadığını savunan Aydın, sorunların kaynağının vatandaş ve esnaf olarak gösterilmesini “büyük bir haksızlık” olarak değerlendirdi.

Açıklamasının sonunda belediyecilik anlayışlarına da değinen Aydın, “Vatandaşını küçümseyen değil, sahip çıkan; esnafını suçlayan değil, güçlendiren; ayrıştıran değil, kucaklayan bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. Safranbolu’nun gerçek gücü insanıdır ve biz her zaman vatandaşımızın yanındayız” ifadelerine yer verdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin