Karabük Belediyesi tarafından, Orman İşletme Müdürlüğünden 20 yıl kiralandıktan sonra yine yapılan çalışmalarla kentin gözdesi pozisyonuna getirilen Çamlık Kent Ormanı düzenlenen merasimle hizmete açıldı.
Şirinevler Mahallesi Kemal Atalay Caddesi üzerinde 4 kilometrelik bir yürüyüş parkuruna sahip olan Kent Ormanı, yaklaşık 2 yıl evvel içerisinde bulunan tesislerin kimliği belgisiz bireyler tarafından kırılıp parçalanması ile atıl vaziyette bırakılmıştı.
Karabük Belediyesi, bu alanı cazibe merkezi haline getirmek üzere Orman İşletme Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde 20 yıllığına kiraladı.
Protokolün imzalanmasının akabinde 30 milyon liradan fazla harcanan kent ormanı içerisinde vatandaşların huzur ve inancını sağlamak üzere Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü hizmet binası da inşa edildi.
Çalışmaların tamamlandığı Çamlık Kent Orman Parkı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Hizmet Binası düzenlenen merasimle hizmete açıldı.
Açılışta konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “Bugünkü açılışın şöyle bir değeri var. Karabük’ün yeşiline katkı sağlayacak bir kent ormanı, başka taraftan Karabük emniyetine, huzuruna, güvenliğine katkı sağlayacak bir Çevik Kuvvet Polis Merkezimiz açılmış olacak. İnşallah kent ormanımız Karabüklü vatandaşlarımızın gelip rahatça nefes alabileceği, burada vakit geçirebileceği, sağlıklı bir ortamda kendi sporunu yapabileceği, ulaşabileceği, yürüyüşünün yapılacağı bir ortam sağlarken öteki taraftan da emniyet hizmet binamızda kentimizin güvenliğine, asayişine ve huzuruna katkı sağlayacaktır” dedi
Kent Ormanının birçok biçimde işletilmeye çalıştığını belirten AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, “En sonunda merkezi hükümetimiz ve lokal idare bir ortaya gelerek Etraf Şehircilik Bakanlığımız, Tarım Orman Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Karabük Belediyemiz bir ortaya gelerek Çamlık Kent Ormanına yeni bir hal verdiler” diye konuştu.
Karabük Belediye Lideri Rafet Vergili, Çamlık Kent Ormanındaki çalışmaların maliyetlerinin 30 milyon lirayı geçtiğini söz ederek şunları söyledi: “Yani bundan sonra da bu alan sık sık baştan düzenlenebilir, genişletilebilir. En değerli hadisesi içerisinde emniyet ünitesinin olması burayı son derece emniyetli bir alan haline getirdi ki burada bizimle iş birliği yapan Karabük Valiliği’ne, Emniyet Müdürlüğüne, Emniyet Genel Müdürlüğüne, o tarihteki Mehmet Aktaş Bey’e hepsine başka ayrı teşekkür ediyorum.
İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, açılışın teşkilat ve devlet ismine güzel uğurlu olmasını diledi.
Konuşmaların akabinde kesilen kurdele ile açılışlar protokol üyeleri tarafından yapılırken, Kent Ormanı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde seyahat yapıldı.


30 milyon liradan fazla harcama yapılan Çamlık Kent Ormanı yine hizmete açıldı
Çorum’da bıçaklı kavga: 2 yaralı
Çorum’da iki genç, sokak ortasında tanımadıklarını iddia ettikleri kişi veya kişilerle yaşadıkları tartışma sonucu bıçaklanarak yaralandı.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. (17) ve B.Ç. (17) ile kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine U.G. ve B.Ç. bıçak darbesi alarak yaralandı. Daha sonra ise yaralı gençler olay yerinden ayrılarak yakınlarından yardım istedi. Araçla Kale Mahallesi Aydınlıkevler 6. Sokağa gelerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheli şahıs ya da şahısların kimliklerinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

