Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ağustos, 2023 00:24 tarihinde yayınlandı
0

30 milyon liradan fazla harcama yapılan Çamlık Kent Ormanı yine hizmete açıldı

Karabük Belediyesi tarafından, Orman İşletme Müdürlüğünden 20 yıl kiralandıktan sonra yine yapılan çalışmalarla kentin gözdesi pozisyonuna getirilen Çamlık Kent Ormanı düzenlenen merasimle hizmete açıldı.

Şirinevler Mahallesi Kemal Atalay Caddesi üzerinde 4 kilometrelik bir yürüyüş parkuruna sahip olan Kent Ormanı, yaklaşık 2 yıl evvel içerisinde bulunan tesislerin kimliği belgisiz bireyler tarafından kırılıp parçalanması ile atıl vaziyette bırakılmıştı.

Karabük Belediyesi, bu alanı cazibe merkezi haline getirmek üzere Orman İşletme Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde 20 yıllığına kiraladı.

Protokolün imzalanmasının akabinde 30 milyon liradan fazla harcanan kent ormanı içerisinde vatandaşların huzur ve inancını sağlamak üzere Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü hizmet binası da inşa edildi.

Çalışmaların tamamlandığı Çamlık Kent Orman Parkı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Hizmet Binası düzenlenen merasimle hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “Bugünkü açılışın şöyle bir değeri var. Karabük’ün yeşiline katkı sağlayacak bir kent ormanı, başka taraftan Karabük emniyetine, huzuruna, güvenliğine katkı sağlayacak bir Çevik Kuvvet Polis Merkezimiz açılmış olacak. İnşallah kent ormanımız Karabüklü vatandaşlarımızın gelip rahatça nefes alabileceği, burada vakit geçirebileceği, sağlıklı bir ortamda kendi sporunu yapabileceği, ulaşabileceği, yürüyüşünün yapılacağı bir ortam sağlarken öteki taraftan da emniyet hizmet binamızda kentimizin güvenliğine, asayişine ve huzuruna katkı sağlayacaktır” dedi

Kent Ormanının birçok biçimde işletilmeye çalıştığını belirten AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, “En sonunda merkezi hükümetimiz ve lokal idare bir ortaya gelerek Etraf Şehircilik Bakanlığımız, Tarım Orman Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Karabük Belediyemiz bir ortaya gelerek Çamlık Kent Ormanına yeni bir hal verdiler” diye konuştu.

Karabük Belediye Lideri Rafet Vergili, Çamlık Kent Ormanındaki çalışmaların maliyetlerinin 30 milyon lirayı geçtiğini söz ederek şunları söyledi: “Yani bundan sonra da bu alan sık sık baştan düzenlenebilir, genişletilebilir. En değerli hadisesi içerisinde emniyet ünitesinin olması burayı son derece emniyetli bir alan haline getirdi ki burada bizimle iş birliği yapan Karabük Valiliği’ne, Emniyet Müdürlüğüne, Emniyet Genel Müdürlüğüne, o tarihteki Mehmet Aktaş Bey’e hepsine başka ayrı teşekkür ediyorum.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, açılışın teşkilat ve devlet ismine güzel uğurlu olmasını diledi.

Konuşmaların akabinde kesilen kurdele ile açılışlar protokol üyeleri tarafından yapılırken, Kent Ormanı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde seyahat yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin