Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ağustos, 2023 00:24 tarihinde yayınlandı
0

30 milyon liradan fazla harcama yapılan Çamlık Kent Ormanı yine hizmete açıldı

Karabük Belediyesi tarafından, Orman İşletme Müdürlüğünden 20 yıl kiralandıktan sonra yine yapılan çalışmalarla kentin gözdesi pozisyonuna getirilen Çamlık Kent Ormanı düzenlenen merasimle hizmete açıldı.

Şirinevler Mahallesi Kemal Atalay Caddesi üzerinde 4 kilometrelik bir yürüyüş parkuruna sahip olan Kent Ormanı, yaklaşık 2 yıl evvel içerisinde bulunan tesislerin kimliği belgisiz bireyler tarafından kırılıp parçalanması ile atıl vaziyette bırakılmıştı.

Karabük Belediyesi, bu alanı cazibe merkezi haline getirmek üzere Orman İşletme Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde 20 yıllığına kiraladı.

Protokolün imzalanmasının akabinde 30 milyon liradan fazla harcanan kent ormanı içerisinde vatandaşların huzur ve inancını sağlamak üzere Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü hizmet binası da inşa edildi.

Çalışmaların tamamlandığı Çamlık Kent Orman Parkı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Hizmet Binası düzenlenen merasimle hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “Bugünkü açılışın şöyle bir değeri var. Karabük’ün yeşiline katkı sağlayacak bir kent ormanı, başka taraftan Karabük emniyetine, huzuruna, güvenliğine katkı sağlayacak bir Çevik Kuvvet Polis Merkezimiz açılmış olacak. İnşallah kent ormanımız Karabüklü vatandaşlarımızın gelip rahatça nefes alabileceği, burada vakit geçirebileceği, sağlıklı bir ortamda kendi sporunu yapabileceği, ulaşabileceği, yürüyüşünün yapılacağı bir ortam sağlarken öteki taraftan da emniyet hizmet binamızda kentimizin güvenliğine, asayişine ve huzuruna katkı sağlayacaktır” dedi

Kent Ormanının birçok biçimde işletilmeye çalıştığını belirten AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, “En sonunda merkezi hükümetimiz ve lokal idare bir ortaya gelerek Etraf Şehircilik Bakanlığımız, Tarım Orman Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğümüz, İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Karabük Belediyemiz bir ortaya gelerek Çamlık Kent Ormanına yeni bir hal verdiler” diye konuştu.

Karabük Belediye Lideri Rafet Vergili, Çamlık Kent Ormanındaki çalışmaların maliyetlerinin 30 milyon lirayı geçtiğini söz ederek şunları söyledi: “Yani bundan sonra da bu alan sık sık baştan düzenlenebilir, genişletilebilir. En değerli hadisesi içerisinde emniyet ünitesinin olması burayı son derece emniyetli bir alan haline getirdi ki burada bizimle iş birliği yapan Karabük Valiliği’ne, Emniyet Müdürlüğüne, Emniyet Genel Müdürlüğüne, o tarihteki Mehmet Aktaş Bey’e hepsine başka ayrı teşekkür ediyorum.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, açılışın teşkilat ve devlet ismine güzel uğurlu olmasını diledi.

Konuşmaların akabinde kesilen kurdele ile açılışlar protokol üyeleri tarafından yapılırken, Kent Ormanı ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde seyahat yapıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
atakumda kontrolden cikan otomobil karsi seride gecti 5 yarali wsyBy55V
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Atakum’da kontrolden çıkan otomobil karşı şeride geçti: 5 yaralı

Samsun’un Atakum ilçesinde kontrolden çıkarak karşı şeride geçen otomobilin diğer araçlara çarpması sonucu 5 kişi yaralandı.

Kaza, Denizevleri Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunun önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.Ç. (19) idaresindeki 55 AJV 948 plakalı otomobil, Atatürk Bulvarı üzerinden Karayolları istikametine seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Karşı yönden gelen A.K.K. (22) yönetimindeki 55 BD 242 plakalı otomobille kafa kafaya çarpışan araç, ardından U.R. (45) idaresindeki 61 AHC 169 plakalı SUV araca çarptı. Meydana gelen zincirleme trafik kazasında 55 AJV 948 plakalı otomobilde bulunan 4 kişi ile 55 BD 242 plakalı otomobildeki 1 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin