Reklam
Reklam

30 Ağustos Zafer Bayramı Kdz. Ereğli’de kutlandı

30 agustos zafer bayrami kdz ereglide kutlandi 68QJRW2t jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ağustos, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı dolayısıyla geçit töreni gerçekleştirildi.

İlk tören, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Buradaki tören; çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayıp, Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyelerinden 12 kahramanın büstlerine ve şehitlere karanfil bırakılmasının ardından sona erdi.

Anıt önündeki törenin ardından Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Kaymakamlıktaki makamında tebrikleri kabul etti. Zafer Bayramı kutlama töreni ise Devrim Bulvarı üzerinde gerçekleştirildi. Kaymakam Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Albay Ahmet Öztürk ve Belediye Başkan Vekili Erkan Mutlu’nun halkın bayramını kutlaması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının da okunduğu törende İkmal Üsteğmen Can Şahin, Zafer Bayramı ile ilgili bir konuşma yaptı. Yöresel oyunların sergilendiği törende kortej geçişi yapıldı. Muharip gaziler, polis ve jandarmanın yanı sıra sporcular ile resmi araçların geçişinin ardından tören sona erdi.

Düzenlenen törene; Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Albay Ahmet Öztürk, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanvekili Erkan Mutlu, Siyasi Partilerin, Oda ve Derneklerin Başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

SGK’dan borçlu işveren ve sigortalılara büyük kolaylık

21 Haz 2026 14 51 49
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Haziran, 2026 14:53 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prim ve diğer Kurum alacaklarının yapılandırılmasına yönelik önemli kolaylıklar getiren yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Yıldırım, 4 Haziran 2026 tarihli ve 33270 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7582 sayılı Kanun kapsamında, SGK Başkanlığı tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı Genelge ile tecil işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Yıldırım, yapılan düzenleme ile 6183 sayılı Kanun’un 48’inci maddesi uyarınca uygulanan azami tecil süresinin 36 aydan 72 aya çıkarıldığını belirtti. Ayrıca teminatsız tecil tutarının 10 milyon TL olarak yeniden belirlendiğini ifade etti.

Yeni uygulama kapsamında, 16 Haziran 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak tecil başvurularında yıllık tecil faiz oranının yüzde 39 yerine yüzde 29 olarak uygulanacağını kaydeden Yıldırım, bunun borçlu işveren ve sigortalılar için önemli bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Düzenlemenin, 2026 yılı Haziran ayı ve öncesine ait sigorta primi, işsizlik sigortası primi, kesinleşmiş idari para cezaları ile bunlara ilişkin fer’i alacakları kapsadığını belirten Yıldırım, söz konusu borçlar için 31 Ağustos 2026 tarihine kadar tecil başvurusu yapılabileceğini bildirdi.

İlk taksitini süresinde ödeyen borçlular hakkında icra takipleri, haciz ve satış işlemlerinin durdurulacağını vurgulayan Yıldırım, araçlar üzerindeki yakalama şerhlerinin de kaldırılabileceğini ifade etti.

Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak vatandaşları ve işverenleri bilgilendirmeyi sürdürdüklerini belirten Yıldırım, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımızın sağlanan bu avantajlardan yararlanabilmeleri için Karabük Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin