Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ocak, 2025 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

3. Yaş Üniversitesi ile Rizeliler eğitim hayallerini gerçekleştiriyor

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) tarafından başlatılan 3. Yaş Üniversitesi ile 50-70 yaş ortası öğrencilere hem hayalleri yaşatılıyor hem de çeşitli dersler veriliyor.
RTEÜ tarafından 50-75 yaş kümesinde olup günlük ömründe sürdürmek zorunda olduğu bir iş hayatı ve ailevi yükümlülükleri olmayan bireylere yönelik hayat periyotlarının gerekliliklerine uygun formda faal, üretken ve hayat kalitelerinin artırılmasını desteklemek için ‘3. Yaş Üniversitesi’ açıldı. 2 devir sürecek dersler kapsamında düzenlenecek etkinliklerde iştirakçilerin bilgi alanını desteklemek, bilgi işlevlerini kuvvetlendirmek, psiko-motor marifetlerini kuvvetlendirmek, istikrar, esneklik ve fizikî kapasitelerini düzgünleştirmek, toplumsal takviye ve dayanışmalarını artırmak, jenerasyonlar ortası etkileşimlerini artırmak, toplumsal hayata iştiraklerini artırmak amaçlanıyor.
Yaptıkları proje ile ilgili bilgi veren RTEÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Sıhhati Hemşireliği Kısmı Toplumsal Katkı Ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Doç. Dr. Ayten Yılmaz Yavuz “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak bilgi ve bedel üreten üniversite unsuru ile eğitim ve araştırmanın yanı sıra toplumsal katkı ve sürdürülebilir çalışmalarını büyük değer veriyoruz. Öğrenci Derneği, akademik çalışanımız, idari çalışanımız, tüm paydaşlarımızın katkılarıyla bilgi ve teknolojinin gücünü toplumsal yarara dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda da toplumun gereksinimlerine yönelik, bilhassa problemlerini çözmek manasında çeşitli toplumsal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. 3. Yaş Üniversitesi de bu toplumsal sorumluluk projelerimizden bir adedidir. 3. yaş Üniversitesi ile 3. yaş olarak tanımlanan 50-75 yaş aralığındaki bireylerin toplumsal yaşama iştiraklerini desteklemek maksadıyla, hayat periyotlarının gereklerine uygun, etkin üret hayat kriterinin artırılması hedeflenmektedir” dedi.

Bu üniversite 16 hafta sürüyor
Toplamda 16 hafta süren 3. Yaş Üniversitesi ile iştirakçilerin ana bilim kollarına giriş niteliğinde dersler alacağını söz eden Yavuz “50 yaşının üzerinde olmak bizim alınma kriterlerimizden bir tanesi, bunun yanı sıra her hangi bir eğitim düzeyinde olabilir. Biz bu toplumsal sorumluluk projemiz ile 3 yaş kültürünü bölgemizde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. 3 yaş Üniversitesi ile hayat uzunluğu öğrenmeyi hedeflerken tıpkı vakitte toplumsal yaşama iştiraklerini desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda yürütmüş olduğumuz eğitim programımız 8 haftalık güz yarıyılı 8 haftalık bahar yarı yılı olmak üzere toplam 16 hafta sürecek. Bu kapsamda verilecek derslerimiz sağlıklı ömür, iş uğraşı terapileri ve hayat marifetleri, bilişim teknolojileri ve yasal haklar olmak üzere anabilim kollarına giriş niteliğinde ortak dersler olarak alacaklar. Ayrıyeten bunun yanı sıra pek çok etkinlikler de yapılması planlanmaktadır. 2 yarı yıl bilhassa 3. Yaş Üniversitesi öğrencilerimizin seçtikleri kendilerini gerçekleştirmek istedikleri alanlardaki dersleri almaları sağlanacak” diye konuştu.

“Gençlere ‘Siz daha çok öğrenmelisiniz’ bildirisini vermek istiyoruz”
3. Yaş Üniversitesi öğrencilerinden 72 yaşındaki Mustafa Erbaş ise gençlere örnek oluşturmak istediklerini belirterek “Öğrenmenin yaşı olmadığına inanıyorum. Gençlerimize örnek olsun, burada okuyan öğrencilerimize ‘Bakın biz yaşlılar bile öğrenmek için geliyoruz, siz daha çok öğrenmelisiniz’ iletisini vermek istiyoruz. Birebir vakitte bilmediklerimiz, görmediklerimizi öğrenmek istiyoruz. 3. Yaş Üniversitesi’ne katılmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” derken, 62 yaşındaki Ayşe Yılmaz ise “Burada olmaktan gurur duydum. Allah Razı olsun bize bu türlü bir imkân sağladılar. Kızımda burada üniversite okuyor, beni de davet etti. Çok memnun oldum, çok hoş marifet kazanıyoruz burada. Ben zati her işe koştururdum lakin burada daha da fazla aktivitem oluyor, daha çok koşturuyorum” tabirlerini kullandı.

“Herkes boş vaktinde kitap okur, ben üniversite okuyorum”
68 yaşındaki 3 üniversite mezunu emekli eğitimci Fethi Karadeniz de 3. Yaş Üniversitelerinin daha çok yaygın hale gelmesini istediklerini tabir ederek “3. Yaş Üniversitesi’ne öğrencimin tavsiyesi üzerine geldim. Herkes boş vaktinde kitap okur, ben üniversite okuyorum. Bu benim 4. Üniversitem. Mükemmel gidiyor. Keşke eşimi de buraya gelmesi için ikna edebilseydim. Onunda faydalanmasını isterdim. Çok yararlı bilgiler alıyoruz. Bu işi organize edenlere teşekkür ediyoruz ve daha çok yayılmasını istiyoruz” dedi.

“Hayalimi gerçekleştiriyorum”
1’i üniversite mezunu 2’si üniversitede öğrenci olmak üzere 3 çocuk annesi 50 Yaşındaki Yasemin Özçelik ise hayalini gerçekleştirdiğini kaydederek “Bu benim hayalimdi. Üniversite okuyamadım. Evlilik, çoluk, çocuk, onların okulu, koşuşturma derken oldu bu yaş. Bekliyordum bu türlü bir şeyi. Farklı kentlerde de görüyordum. Üniversitemiz bu türlü bir okul açınca da birinci kaydı olan şahısım. Artık benim bir hayalim vardı. Aslında çocuklarımla birlikte üniversite imtihanına girip kendim de üniversite okuyacaktım. Lakin olmadı yani. Baş dolu kendimi veremedim. Şu an çok fazla çabalamadan hayalimi gerçekleştiriyorum aslında biraz” açıklamasında bulundu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mart, 2025 08:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BEUN’de yeni nesil radyoterapi cihazının açılışı yapıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Hastanesinde Radyasyon Onkoloji Kliniğine kazandırılan yeni kuşak radyoterapi (lineer hızlandırıcı) aygıtının açılışı gerçekleştirildi.
İbni Sina Kampüsü BEUN Hastanesinde gerçekleşen açılış merasimine Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Aydemir, Zonguldak Vilayet Sıhhat Müdürü Ertuğrul Güner, BEUN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Burak Bahadır ve hastane idaresi katıldı.
Radyasyon Onkoloji Kliniğine kazandırılan yeni kuşak radyoterapi aygıtının (lineer hızlandırıcı) açılış kurdelesini kesmeden evvel Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Üniversiteye aygıtın kazandırılmasından ötürü duyduğu memnuniyeti söz ederek aygıtın başta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olmak üzere sıhhat hizmetinden faydalanacak olan tüm Zonguldak halkına güzel olmasını tabir etti. BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile birlikte Radyoterapi aygıtının açılış kurdelesini kesen Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Radyasyon Onkoloji Kliniğinde açılışı yapılan yeni kuşak radyoterapi aygıtı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Akabinde Vali Hacıbektaşoğlu, BEUN Hastanesinde tedavi altındaki hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Yeni jenerasyon radyoterapi aygıtın açılış merasiminin akabinde açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, aygıtın Batı Karadeniz Bölgesinin sıhhat üssü olan BEUN Hastanesine kazandırılmasından büyük memnunluk duyduklarını söz ederek, "Bugün burada açılış merasimini gerçekleştirdiğimiz aygıtın, hastalarımıza daha kaliteli ve daha tesirli bir tedavi sunmamıza imkan sağlayarak güzelleşme süreçlerine de katkı sağlayacaktır. Bizler Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak hem kayda paha akademik çalışmalarla hem de sıhhat hizmetlerine sunduğumuz ve sunmayı hedeflediğimiz nitelikli faaliyetlerle kentimize ve ülkemize en güzel formda hizmet etmeye devam edeceğiz. Her geçen gün ivmesini daha da artırarak yalnızca bölgesinde değil, Türkiye’nin birçok yerinden ve farklı ülkelerden sıhhat hizmeti almak için Üniversite Hastanemiz tercih edilmekte ve sunduğu hizmetlerden ötürü takdir görmektedir. Sıhhat alanında gerçekleştirdiğimiz bu tıp yatırımlar, yalnızca hastalarımızın tedavi süreçlerini güzelleştirmekle kalmıyor, tıpkı vakitte Üniversitemizin sıhhat alanındaki gücünü de pekiştiriyor. Bu vesileyle Üniversitemize ve kentimize kazandırdığımız ve hastalarımızın güzelleşme sürecine kıymetli katkılar sunacağına inandığımız bu aygıtın, açılış merasimine teşrif ederek bizleri onurlandıran Zonguldak Valimiz Sayın Osman Hacıbektaşoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum. Bununla birlikte bugün bizimle olan tüm akademik ve idari işçimiz ile böylesine manalı bir hizmetin Üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıyeten radyoterapi aygıtının Pahalı Zonguldak halkı ile bölgemizden ve farklı bölgelerden sıhhat hizmetinden faydalanmak için BEUN Hastanesine gelecek hastalarımıza da güzel olmasını temenni ediyorum." kelamlarını tabir etti.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesine kazandırılan radyoterapi aygıtıyla birlikte süreç kapasitesi artarak Hastanede günde 130 hastaya kadar hizmet verilecek. Bununla birlikte yeni jenerasyon radyoterapi aygıt ile evvelden yapılamayan nokta atış tedavileri ve manzara kılavuzluğunda radyoterapi hizmeti devreye girdi. Aygıttaki bu özellik sayesinde hastalara daha kaliteli sıhhat hizmeti sunulacak.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.