Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2017 14:43 tarihinde yayınlandı
0

3.Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu başlıyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde 3 Nisan Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılması ve Karabük’ün kuruluşu etkinlikleri kapsamında organize edilen ve üç gün sürecek olan 3. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu (UDCS 2017) başlıyor.

Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü Müdürlüğü ve Kongre Koordinasyon Birimi tarafından 3-4-5 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 3. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu’nda bilim insanları ve sektör temsilcileri bir araya gelecek. Ülkemizden ve yurt dışından demir çelik alanında önemli isimlerin yer alacağı Sempozyumda; Akreditasyon & Sertifikasyon, Otomasyon, Döküm, Kaplama & korozyon, Enerji, Çevre, Şekillendirme & İşleme, Isıl işlem, Pazarlama & Finans, Malzeme Test Makineleri, Metalurji ve Malzeme, Kaynak ve Kesme gibi ana konular ele alınacak.

Sempozyumun açılışı ve ilk sunumlar 3 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da Hamit Çepni Konferans Salonu’nda yapılacak, ardından Sempozyum Demir Çelik Enstitüsü’nde devam edecek.

“İLGİ DUYAN HERKESİ BEKLİYORUZ”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, demir çelik alanında çalışan bilim insanlarını, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve konuya ilgi duyan herkesi 3.’sünü gerçekleştirecekleri Demir Çelik Sempozyumu’na davet etti. Rektör Polat “Sempozyumumuzda her zaman olduğu gibi bu yıl da amacımız birbirinden değerli katılımcıların sosyal, kültürel ve akademik disiplin anlayışlarını paylaşarak ve bilgi birikimlerini aktararak her bir katılımcının kişisel gelişimine katkı sağlamasıdır” dedi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin