Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2017 14:43 tarihinde yayınlandı
0

3.Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu başlıyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde 3 Nisan Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılması ve Karabük’ün kuruluşu etkinlikleri kapsamında organize edilen ve üç gün sürecek olan 3. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu (UDCS 2017) başlıyor.

Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü Müdürlüğü ve Kongre Koordinasyon Birimi tarafından 3-4-5 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 3. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu’nda bilim insanları ve sektör temsilcileri bir araya gelecek. Ülkemizden ve yurt dışından demir çelik alanında önemli isimlerin yer alacağı Sempozyumda; Akreditasyon & Sertifikasyon, Otomasyon, Döküm, Kaplama & korozyon, Enerji, Çevre, Şekillendirme & İşleme, Isıl işlem, Pazarlama & Finans, Malzeme Test Makineleri, Metalurji ve Malzeme, Kaynak ve Kesme gibi ana konular ele alınacak.

Sempozyumun açılışı ve ilk sunumlar 3 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da Hamit Çepni Konferans Salonu’nda yapılacak, ardından Sempozyum Demir Çelik Enstitüsü’nde devam edecek.

“İLGİ DUYAN HERKESİ BEKLİYORUZ”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, demir çelik alanında çalışan bilim insanlarını, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve konuya ilgi duyan herkesi 3.’sünü gerçekleştirecekleri Demir Çelik Sempozyumu’na davet etti. Rektör Polat “Sempozyumumuzda her zaman olduğu gibi bu yıl da amacımız birbirinden değerli katılımcıların sosyal, kültürel ve akademik disiplin anlayışlarını paylaşarak ve bilgi birikimlerini aktararak her bir katılımcının kişisel gelişimine katkı sağlamasıdır” dedi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda kedinin devirdigi cuvaldaki cevizleri yoldan gecen vatandaslar topladi CTRDdLdp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Giresun’da kedinin devirdiği çuvaldaki cevizleri yoldan geçen vatandaşlar topladı

Giresun’da bir işyerinin önünde bulunan ceviz dolu çuval, sokak kedisi tarafından devrildi. Yola saçılan cevizleri yoldan geçen vatandaşlar el birliğiyle toplarken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Giresun’da bir işyerinin önünde bulunan ceviz dolu çuvalı sokak kedisi devirdi, çevredeki vatandaşlar ise yola saçılan cevizleri toplamak için seferber oldu. O anlar işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Olay, Giresun’un Yeniyol mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yağızbey isimli işyerinin önünden geçen bir sokak kedisi, işyeri önünde bulunan ceviz dolu çuval üzerinde tırnaklarını törpülemeye başladı. Bu sırada dengesini kaybeden çuval devrilirken, cevizler kaldırıma ve yola saçıldı. Gürültüyle birlikte olay yerinden kaçan kedinin ardından işyeri çalışanları dışarı çıktı.

Ne olduğunu ilk anda anlayamayan çalışanlar, çevredeki vatandaşların da yardımıyla yere saçılan cevizleri toplamaya başladı. Daha sonra güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen işyeri çalışanları, çuvalı devrilenin mahallede sıkça görülen bir sokak kedisi olduğunu fark etti.

“Mahallenin kedisi genelde çuvallarda tırnaklarını törpülüyordu; Bu kez çuvalı devirmiş”

Yaşananları anlatan işyeri çalışanı Ahmet Emrehan Pir, “İçeride müşterimizle ilgileniyorduk. Bir anda dışarıdan büyük bir ses geldi. Dışarı çıktığımızda cevizlerin yere saçıldığını gördük. İlk başta panik olduk ama çevredeki vatandaşlar hemen yardıma koştu. Kameraları izlediğimizde ise çuvalı kedinin devirdiğini gördük. Mahallenin kedisi genelde çuvallarda tırnaklarını törpülüyordu. Bu kez çuvalı devirmiş” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin