“3. Sanat ve Tasarım Günleri” - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Nisan, 2019 14:33 tarihinde yayınlandı
0
0

“3. Sanat ve Tasarım Günleri”

Karabük Üniversitesi Tasarım İstasyonu Kulübü tarafından geleneksel hale gelen Sanat ve Tasarım Günleri etkinliğinin üçüncüsü başladı.

Karabük Üniversitesi Tasarım İstasyonu Kulübü tarafından düzenlenen ve 20 Nisan’a kadar sürecek olan 3. Sanat ve Tasarım Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi. Etkinlikte sanat ve tasarım konularında söz sahibi isimler “Yerellikten Evrenselliğe” ana başlığıyla bilgiler paylaşıyor.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Özçağlar, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ağarı, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Özköse, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Özçağlar, bu tür etkinliklerin öğrencilere ciddi kazanımları olan fırsat eğitimleri olduğunu belirterek, “Yaşadığımız şehre, coğrafi ortama, bireye ve topluma duyarlılığı gözeten bir vizyon ve eğitim programı kapsamında sizleri tasarım ve mimari üretim konusunda deneyimli mimarlarla bir araya getirmeyi hedefledik.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Akademisyenler Türk Müziği Topluluğu tarafından halk müziği konseri verildi. Konserin ardından 3. Sanat ve Tasarım Günleri Yüksek Mimar Cengiz Bektaş tarafından “Geleneğe Eklenmek”, Mimar Oruç Çakmaklı tarafından “Sessiz Ses” ve Yüksek Mimar Can Tamirci tarafından “Adaptasyon” konulu konferanslarla devam etti.

YAĞLI BOYA RESİMLERİ, FOTOĞRAFLAR VE MİMARİ PROJELER SERGİLENDİ

  1. Sanat ve Tasarım Günleri etkinlikleri sergi açılışı ile başladı. Sergide Ressam Prof. Dr. Mahmut Öztürk, Emine Öztürk ve Ömer Erdem tarafından hazırlanan yağlı boya ve farklı çalışmalar, Karabüklü fotoğraf sanatçıları Hüseyin Karataş ve Cemil Belder tarafından hazırlanan fotoğraflar ile Mimarlık Bölümü öğrencilerinin çeşitli konularda hazırladıkları projeler yer aldı.

Etkinlik hakkında bilgi veren Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Özköse, bu yıl yapılan etkinlikte yerel değerlerin evrensele taşınması konusunda mesaj vermek istediklerini belirterek şöyle konuştu: “Üç gün süresince mimarlık öğrencileri diğer üniversitemiz öğrencilerine yerel değerlerin önemini, bunu evrenselliğe taşımanın önemini vurgulayacaklar. Hem akademisyenler hem de yerel sanatçılarla kucaklaşmayı hedefliyoruz. Bu eserler de bu kucaklaşmanın ürünleri.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
recep ucar pazartesi gunu iyi bir sonuc almazsak bugunku mutlulugun bir anlami olmayacak vmCyHSf7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Recep Uçar: “Pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bugünkü mutluluğun bir anlamı olmayacak”

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Samsunspor maçının ardından, “Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak” dedi.

Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig’in 27. hafta erteleme maçında sahasında Samsunspor’u 4-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, mağlup oldukları maçların telafisi için sahaya çıktıklarını belirterek, “Ben geldikten sonra birçok maç oynadık. Emeğimizin karşılığını alamadığımız maçlarımız oldu ama bugün belki emeğimizin karşılığını aldığımız bir maç oynadığımızı söyleyebilirim. Samsunspor özellikle son yıllarda yaptığı yatırımlarla, oluşturduğu kadroyla geçen sene özellikle inanılmaz başarılar elde ettiler. Bu sene de ülkemizi Konferans Ligi’nde harika bir şekilde temsil ettiler, grubundan çıktılar. Orada 10 maçın 6’sını kazanarak ülkemize ciddi manada puan kazandıran bir ekip. Bu vesileyle onları da bu katkılarından dolayı tebrik ediyorum. İyi oyunculardan oluşan bir ekip. Hem oyuncu gücü hem oyun gücü olan bir ekip. Aslında birbirine yakın iki takımın oyun mantalitesi olan bir takım mücadelesiydi. Onlar da ön alan baskılı oynayan, birebir eşleşmeleri kullanan takımdı. Ama maça baktığımızda son 2 maç belki en azından beraberlik alabileceğimiz maçlardı ama mağlup olmamız bizi biraz olumsuz etkilemişti. Burada telafi etmek istiyorduk. O coşkuyla başladık. 30 dakikalık bölümde çok fazla belki üretemedik ama oyunu ön alanda oynayan, daha çok topa sahip olan, kalesine galiba ilk yarı şut yemedik. Yani çok top getirmeyen ekiptik. Nitekim bu emeklerimizin karşılığını 35 dakikalarda ön alan baskısıyla kazandığımız top sonrası bulduğumuz golle aldık. Sonrasında ikinci ve üçüncü golü bulmamız bizi o anlamda hem rahatlattı hem de içeriye daha iyi bir moralle girmemize vesile oldu. Hedefimiz ikinci yarıyı da kesinlikle ve kesinlikle oyun mantalite değiştirmeden oynamaktı. Yani kalemizden mümkün olduğunca uzakta savunmak istiyorduk ve nitekim ne kadar 3-4 dakika arka arkaya korner kullandılar, onları savunmakta zorlandık ama sonrasında belki ilk atağımızda Agusto ile bulduğumuz 4. golle beraber oyun bizim adımıza daha rahatladı” ifadelerini kullandı.

Pazartesi oynayacakları Gaziantep FK maçının hazırlıklarına hız kesmeden devam edeceklerine değinen Uçar “Bizim için evimizde kazanılan güzel bir galibiyet. Bu sene evimizde ben geldikten sonra sadece Galatasaray’a kaybetmiştik. O anlamda da bizim için değerli. Çok maç oynadık. 14 maçın 6’sını evimizde oynadık. O anlamda zor bir seriden geçiyoruz. Bugün aldığımız galibiyetin mutluluğunu elbette yaşayacağız ama yarın antrenman var. Kesinlikle ve kesinlikle bunun rehavetine kapılmayacağız. Önümüzde 6 maç var. Öncelikle hedefimiz pazartesi günkü Gaziantep maçımız. Bugün seyirci mutlu ettik ama pazartesi günü iyi bir sonuç almazsak bence çok bir anlamı olmayacak. O yüzden yarından itibaren, pazartesi günü Gaziantep maçına aynı şekilde hazırlanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin