3 Nisan Sanayi Günü İlan Edilecek mi? - Karabük Haber Postası
3NS
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Mart, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

3 Nisan Sanayi Günü İlan Edilecek mi?

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (KARDEMİR) temellerinin atıldığı tarih olan 3 Nisan’ın Sanayi Günü ilan edilmesi yönündeki talebin  geçtiğimiz hafta Karabük’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’a iletildiği belirtilirken, Bakanın bu talebe sıcak baktığı öğrenildi

Karabük’ün sanayileşme sürecindeki en önemli mihenk taşlarından biri olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (KARDEMİR) temellerinin atıldığı 3 Nisan tarihinin “Sanayi Günü” olarak ilan edilmesi yönündeki talep, geçtiğimiz hafta kente ziyarette bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’a Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Fatih Çapraz tarafından bizzat iletilirken, Bakan Kacır’ın bu talebe sıcak baktığı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak Gazetemize konuşan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, 3 Nisan’ın Sanayi Günü ilan edilmesi ile ilgili talebimizi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır’a Valilik makamını ziyaretinde bizzat ilettiğini ve Bakan Kacır’ın bu talebe olumlu yanıt6 verdiğini ve bu konuyu bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini söylediğini ifade etti.

3 Nisan’ın Sanayi Günü ilan edilmesi ile ilgili olarak daha önce yaptıkları çalışmaları da Bakan Kacır’a aktardıklarını belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, “Bakan Kacır’a 3 Nisan’ın sanayi Günü ilan edilmesi ile ilgili düzenlediğimiz imza kampanyaları bu konuyla ilgili yaptığımız diğer çalışmalar konusunda bilgi verdim. Ayrıca Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya başta olmak üzere diğer ilgililerinde bu konuya çok büyük destek verdiklerini dile getirdim. Yine Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın 3 Gün 3 Gün Boyunca kutlama yapılacak şeklindeki açıklamasını hatırlattım. 3 Nisan’ın Sanayi Günü ilan edilmesinin Karabük’ün tanıtımına sağlayacağı katkıları anlattım. 3 Nisan’ın Sanayi Günü ilan edilmesi ile ilgili yapılan çalışmaların çok eskilere dayandığını anlattım.  Sağolsun Bakanımız 3 Nisan’ın Sanayi Günü ilan edilmesi konusuna çok sıcak baktı ve gerekli destekleri vereceğini ve takipçisi olacağını söyledi. Konuyu bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini ifade etti” dedi.

KARABÜK’ÜN SANAYİ KİMLİĞİ VE 3 NİSAN

Karabük, Türkiye’nin sanayileşme sürecinde önemli bir rol oynayan illerden biri olarak biliniyor. 1937 yılında temelleri atılan ve Türkiye’nin ilk entegre demir-çelik fabrikası olan KARDEMİR, sadece Karabük için değil, Türkiye ekonomisi için de büyük öneme sahip. Bu nedenle, KARDEMİR’ın temellerinin atıldığı 3 Nisan’ın “Sanayi Günü” olarak ilan edilmesi yönündeki talepler uzun yıllardır gündemde yer alıyor.

DİĞER TALEPLER DE BAKAN’A İLETİLDİ

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, sadece 3 Nisan’ın Sanayi Günü ilan edilmesi konusunu değil, Karabük’ün sanayi ve lojistik altyapısını geliştirecek başka projeleri de Bakan Kacır’a ilettiklerini belirtti. Bu kapsamda, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak olan Lojistik Merkez ve Filyos Liman Projesi ile ilgili de taleplerin Bakan’a sunulduğunu ifade etti. Bakan Kacır’ın bu projelere de büyük ilgi gösterdiğini ve destek vereceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda trafik kazalari 1 olu 6 yarali bRcqN6Yy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Giresun’da trafik kazaları: 1 ölü, 6 yaralı

Giresun’da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

İlk kaza, Espiye ilçesi Bayrambey köyü Ericek grup yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Süleyman Akçay (52) yönetimindeki 61 HE 172 plakalı çekici, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye yuvarlandı. Kazada sürücü olay yerinde hayatını kaybetti.

İkinci kaza ise, merkeze bağlı Duroğlu beldesi kavşağında meydana geldi. Salih Ç. idaresindeki 28 DR 618 plakalı otomobil, kavşaktan kontrolsüz dönüş yaptığı sırada Tacettin Gökdemir yönetimindeki 28 M 7099 plakalı yolcu minibüsü ile çarpıştı. Kazada sürücüler Salih Ç. ve Tacettin Gökdemir ile minibüste yolcu olarak bulunan Fatma Yeşil, Ayşenur Kadan, Hanife Kadan ve Mustafa Bukukoğlu yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin