Karabük, 3 Gün, 3 Gece, 3 Nisan Coşkusu Yaşayacak

blank
Berkay Doğan tarafından
27 Mart, 2025 11:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük, 88 yıl önce temelleri atılan sanayi mirasını, “3 Gün 3 Gece 3 Nisan” temalı etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor

Türkiye’nin sanayi başkenti Karabük, kuruluşunun 88. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamaya hazırlanıyor. 3 Nisan 1937’de temelleri atılan ve Türkiye’nin ilk entegre demir-çelik fabrikası olan KARDEMİR, yalnızca sanayinin değil, Karabük şehrinin de doğuşunu müjdelemişti.

Bu tarihi sürecin yıldönümü, bu yıl “3 Gün 3 Gece 3 Nisan” temasıyla şehri adeta bayram yerine çevirecek. Üç gün sürecek etkinliklerle, Karabük’ün sanayi ve emeğin şehri olarak kazandığı büyük miras bir kez daha hatırlanacak.

3-4-5 NİSAN’DA KARABÜK’TE FESTİVAL HAVASI

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Karabük Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan etkinlikler, şehrin dört bir yanına yayılacak. Konserler, sergiler, geleneksel gösteriler ve kültürel etkinliklerle Karabük'ün sanayi hafızası yeniden canlanacak.

UĞUR IŞILAK’TAN MUHTEŞEM AÇILIŞ KONSERİ

Etkinliklerin ilk gününde, sevilen sanatçı Uğur Işılak, şehrin merkezinde bulunan Ömer Lütfi Özaytaç Caddesi'nde sahne alacak. Karabük'e özel bir repertuvarla sahne alacak olan sanatçının konseri, 3 Nisan'ın tarihsel anlamına yakışır bir açılış olacak.

Tuluyhan Uğurlu ile Tarihe Müzikal Dokunuş

Kutlamaların ikinci gününde, ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, 100. Yıl Kültür Merkezi'nde sahne alacak. Karabük'ün sanayi tarihine kültürel bir yorum getirecek olan bu konser, sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacak.

KARDEMİR KOROSU İLE BÜYÜK FİNAL

Kutlamaların son gününde ise şehrin sembollerinden biri haline gelen Kardemir Korosu, Kapalı Cadde'de sahne alacak. Fabrika işçilerinden oluşan bu koro, sanayinin ve emeğin sesi olarak kutlamalarda güçlü bir final yapacak.

Kutlamalar kapsamında, Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen Demir-Çelik temalı fotoğraf sergisi, geleneksel Türk süsleme sanatları ve deri işleme sergileri ziyaretçileri ağırlayacak. Ayrıca, Bahadır Bıyıklı'nın kukla gösterisi ve Ramiz Balak'ın Karagöz sahnelemesi, küçük büyük herkese hitap edecek.

BAŞKAN ÇETİNKAYA: “KARABÜK BİR BAŞARI HİKAYESİDİR”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kutlamaların anlam ve önemine dair şu açıklamayı yaptı:

“Karabük, sadece bir şehir değildir. Karabük, Cumhuriyetimizin üretim idealiyle yoğrulmuş, alın teriyle büyümüş, çelikle örülmüş bir başarı hikayesidir. 88 yıl önce atılan o temellerle bir fabrika değil, bir yaşam kuruldu. Bugün geldiğimiz noktada, Karabük geçmişine sahip çıkan, kültürüyle, üretimiyle ve insanıyla geleceğe emin adımlarla yürüyen bir şehir olmaya devam ediyor. Tüm Karabüklüler ve Türkiye'nin dört bir yanından misafirlerimiz, bu köklü mirasa tanıklık etmeye davetlidir.”

Şehirde üç gün boyunca devam edecek kutlamaların detaylı programı ve saat bilgileri www.sehirkarabuk.com adresinde yayımlandı. Karabük'ün sanayi ve kültürel mirasını hep birlikte kutlamak için herkes davetli.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çorum’da silahlı kavga: 1 ağır yaralı

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da iki küme ortasında çıkan arbedede bir kişi silahla vurularak ağır yaralandı.
Olay, Ulukavak Mahallesi Tarakçı 1. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, iki küme ortasında şimdi belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma, kısa müddette büyüyerek silahlı arbedeye dönüştü. Hengame sırasında B.Ç. (32), bedeninin çeşitli yerlerinden silahla vurularak ağır yaralandı.
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Birinci müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı şahıs., Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.