blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Aralık, 2025 14:29 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

 “3 Boyutlu Kalemle Hayaller Şekil Buluyor” Atölyesi’ne Yoğun İlgi

Karabük Belediyesi’ne bağlı Karabük Bilim Merkezi tarafından çocuklara yönelik düzenlenen “3 Boyutlu Kalemle Hayaller Şekil Buluyor” atölye çalışmasının ikincisi, yoğun ilgi ve katılımla gerçekleştirildi.

İlk programın ardından gelen yoğun talep üzerine yeniden planlanan etkinlikte, 6 yaş ve üzeri çocuklar üç boyutlu kalem teknolojisiyle kendi tasarımlarını oluşturarak hem yaratıcılıklarını geliştirdi hem de eğlenceli bir öğrenme süreci yaşadı. Dört ayrı seans halinde düzenlenen atölye programında tüm kontenjanların kısa sürede dolduğu gözlendi.

Çocukların el becerilerini ve hayal gücünü desteklemeyi amaçlayan etkinlikte, katılımcılar teknolojiyle üretmenin keyfini yaşarken ailelerden de olumlu geri dönüşler alındı.

 “BİLİMİ ÇOCUKLARIMIZIN HAYATININ BİR PARÇASI HALİNE GETİRİYORUZ”

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, etkinliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarımızın bilime dokunduğu, ürettiği ve hayal gücünü özgürce kullandığı her ortam bizim için çok kıymetli. Yoğun ilgi gören bu atölye çalışmasının ikincisini hayata geçirmekten memnuniyet duyduk. Karabük’te bilimi, teknolojiyi ve üretmeyi erken yaşta çocuklarımızın hayatının bir parçası haline getirmeye devam edeceğiz.” Karabük Bilim Merkezi yetkilileri, çocuklara yönelik bilim ve teknoloji temalı etkinliklerin önümüzdeki dönemde de artarak süreceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Vali Makas, Konuralp’de yapılan denetime katılarak esnafları ziyaret etti

Düzce Valisi Mehmet Makas, Konuralp bölgesinde yürütülen güvenlik ve asayiş uygulamalarını yerinde incelemek amacıyla trafik ve jandarma ekiplerinin denetim noktalarını ziyaret etti.
Denetim noktalarında görevli personelden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Mehmet Makas, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak adına yürütülen uygulamaların aralıksız sürdürüldüğünü vurguladı. Özellikle trafik güvenliği, asayiş ve kamu düzeninin korunmasına yönelik denetimlerin önemine dikkat çeken Makas, sahada görev yapan ekiplere çalışmalarında kolaylıklar diledi. Programı kapsamında Konuralp bölgesindeki esnafları da ziyaret eden Vali Makas, işletme sahipleriyle bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Esnaflarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Makas, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu ifade etti. Vali Makas, ziyaretleri sırasında bölgede bulunan Düzce Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlarla da sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu. Öğrencilerin ve vatandaşların görüşlerini dinleyen Makas, Konuralp’in hem tarihi hem de sosyal yapısıyla Düzce için önemli bir merkez olduğunu belirterek, bölgenin gelişimine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin