Karabük Postası tarafından
10 Ocak, 2023 15:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

3. Bölge Devre Arası Semineri ve Atletik Test Karabük’te Başladı

Merkez Hakem Kurulu (MHK) 2022-2023 Futbol Sezonu 3. Bölge Devre Arası Semineri ve Atletik Test Karabük’te başladı. Semineri Merkez Hakem Kurulu Başkan vekili Murat Ilgaz, MHK Ulusal Eğitimci Eski Süper Lig Hakemi Cem Papila verdi. Yenişehir Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere 6 farklı İl’den 43 hakem ve 23 gözlemci katıldı. Ulusal eğitimci Cem Papila Karabük, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Düzce ve Bolu  İl Hakem Kurulu Başkanları, klasman gözlemcileri ve klasman hakemlerine eğitim verdi. Kürsüde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven;  "İlimizin ve Bölgemizin hakem camiasının gelişimi için bütün imkanları değerlendirerek en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. İlimizde gerçekleşen bu önemli organizasyonda ilimizi güzel ve başarılı şekilde temsil etmekten mutluluk duyduk. Liglerin 2.Devresinde hakemlerimize, gözlemcilerimize ve sporun bütün paydaşlarına hayırlı olmasını, kazadan beladan uzak başarılı bir şekilde geçmesini dilerim" dedi. Konuşmalar Merkez Hakem Kurulu Başkan vekili Murat Ilgaz, ve Karabük İl Hakem Kurulu Başkanı Ferdi Kurt’un hakemlere başarılar dilemesi ile sona erdi. Seminerin öğleden sonraki bölümü Onur Futbol Sahasında Atletik Test ile sona erecek. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Ekim, 2025 15:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Anadolu’nun En Ünlü Polis Merkezi Safranbolu’da

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Safranbolu, kent ölçeğindeki Osmanlı mimarisiyle ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor.

Safranbolu ev mimarisini yansıtan Çarşı Polis Merkezi, Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden “Arka Sokaklar”ın bazı bölümlerine ev sahipliği yapmasıyla tanınıyor. Çarşı Polis Merkezi, o kadar ünlendi ki, Safranbolu'yu ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi haline geldi.

Yapımcılığını Safranbolulu usta sinemacı merhum Türker İnanoğlu’nun üstlendiği ve 19 sezon boyunca ekranlarda yer alan dizinin 424 ve 425. bölümleri, Safranbolu'nun Çarşı Polis Merkezi’nde çekilmişti. Dizideki “meşhur polis merkezi” sahnelerine ev sahipliği yapan 150 yıllık tarihi yapı, dizi hayranlarının yeni uğrak noktası haline geldi.

ZİYARETÇİLER "GERÇEK OLDUĞUNU BİLMİYORDUK"

Ziyaretçiler: "Tarihi binanın film için uyarlandığını düşünüyorduk. Gerçekten aktif bir polis merkezi olması bizleri de şaşırttı. Tarihi dokusuna uygun geleneksel bir evin polis merkezi olması, Safranbolu'ya çok yakışmış" yorumlarında bulundu.

Tarihi dokusu ve dizinin etkisiyle Tarihi Çarşı esnafları tarafından, “Anadolu’nun en ünlü Polis Merkezi” olarak anılmaya başlanan Çarşı Polis Merkezi, Safranbolu turizmine ayrıcalıklı bir renk katıyor. Özellikle “Arka Sokaklar” hayranları, dizide gördükleri sahnelerin geçtiği mekanları yerinde görmek için Safranbolu’ya uğramadan dönmüyor.

Safranbolu’da esnaflar, dizi çekimlerinin ardından bölgeye olan ilginin daha da arttığını belirterek, “Dizi sayesinde Safranbolu yalnızca tarihi kimliğiyle değil, televizyon yapımlarındaki yeriyle de tanınır hale geldi” ifadelerini kullandı. Safranbolu, artık “ünlü çarşı polis merkeziyle” dikkat çekerek, hem kültür hem de sinema turizmiyle Türkiye’nin en özel destinasyonlarından biri olmayı sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin