3. Aydınlıkevler Geleneksel Mahalle İftarı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Nisan, 2022 11:28 tarihinde yayınlandı
0
0

3. Aydınlıkevler Geleneksel Mahalle İftarı

Karabük’te pandemi sonrası özlenen geleneksel mahalle iftarlarının ilki Aydınlıkevler’de düzenlendi.
Dünyada yaşanan pandemi sebebiyle kalabalık iftarlar yapılamamasının ardından mahallelilerin kendi organizasyonu ile Aydınlıkevler Mahallesi Geleneksel Mahalle İftarı’nın 3.’sü gerçekleşti.
Aydınlıkevler Mahallesi sakinlerinden Fahri Bostancı ve mahallenin önde gelenleri tarafından organize edilerek geleneksel hale getirdikleri mahalle iftarlarının 3.’sü Yıldız Caddesi üzerinde gerçekleştirildi. Karabük’te pandemi sürecinden sonra yapılan ilk mahalle iftarı olduğunu belirten Bostancı, “Bize nasip oldu. Kalabalığı görüyorsunuz. Vatandaşlarımız böyle sosyal faaliyetleri özlemişti. İftarımıza teşrif eden AK Parti Karabük Milletvekilimiz Cumhur Ünal’a, Karabük Vali Yardımcımız Muhammed Akın’a ve tüm il protokolüne teşekkür ederiz. Güzel bir organizasyon oldu. İnşallah seneye tekrarı da nasip olur” dedi.
Mahalle sakinlerinden Yasin Ural ise insanların pandemi sebebiyle birlik beraberlikten uzak kaldıklarını ifade ederek, “Bu sıcak ortam, aile ve mahalle olarak özlenmiş bir ortamdı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Umarız bir daha böyle bir pandemi süreci yaşanmaz” şeklinde konuştu.
Bu yıl 3.sü düzenlenen Aydınlıkevler Mahallesi Geleneksel Mahalle İftarı’na AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Karabük Vali Yardımcısı Muhammed Akın, Karabük Sebzeciler, Balıkçılar, Kasaplar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Kara, siyasi parti temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
2 8
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Nisan, 2026 13:19 tarihinde yayınlandı
0
0

EMEKÇİNİN SESİ MİSAK-İ MİLLİ MEYDANINDA YÜKSELECEK

Karabük’te 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu yıl Safranbolu’da düzenlenecek yürüyüş ve mitingle kutlanacak. İşçiler, emekçiler, sendikalar ve vatandaşlar “Birlik, Dayanışma ve Mücadele” sloganıyla Misak-ı Milli Meydanı’nda buluşacak

Karabük’te bu yılki 1 Mayıs kutlamalarının adresi Safranbolu oldu. Emek ve dayanışmanın simgesi olan 1 Mayıs kapsamında düzenlenecek etkinlikte, işçiler, emekçiler, sendika temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar bir araya gelecek.

Kutlama programı, 1 Mayıs Cuma günü saat 16.30’da Sunal Tülbentçi Öğretmenevi önünde toplanmayla başlayacak. Buradan hareket edecek kortej, sloganlar ve pankartlar eşliğinde Misak-ı Milli Meydanı’na kadar yürüyecek. Yürüyüşün ardından meydanda konuşmaların yapılacağı kutlama programı gerçekleştirilecek.

“HERKESİ SAFRANBOLU’YA BEKLİYORUZ”

1 Mayıs Komitesi Başkanı Ahmet Avdancı, bu yılki kutlamalara yalnızca Karabük’ten değil, çevre il ve ilçelerden de yoğun katılım beklediklerini söyledi. 1 Mayıs’ın sadece işçilerin değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak dayanışma günü olduğunu vurgulayan Avdancı, şunları söyledi:

“İşçileri, emekçileri, emeklileri, çalışanları, gençleri, yaşlıları, kadınları ve erkekleri; kısacası tüm Karabük halkını 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına davet ediyoruz. Birlikte daha güçlü olduğumuzu göstermek ve emeğin değerini hep birlikte vurgulamak için herkesi Safranbolu’ya bekliyoruz.”

HAYAT PAHALILIĞI GÖLGESİNDE 1 MAYIS

1 Mayıs tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor. Bu yılki kutlamaların odağında, artan hayat pahalılığı, enflasyon karşısında eriyen ücretler ve çalışma koşullarındaki sorunlar yer alıyor. Birçok ilde sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından etkinlikler düzenleniyor.

1 MAYIS’IN KÖKENİ

1 Mayıs’ın kökeni, 19. yüzyılın sonlarında ABD’de işçilerin “8 saatlik iş günü” talebiyle başlattığı mücadeleye dayanıyor. 1886’daki Haymarket Olayları’nın ardından 1889’da Paris’te toplanan İkinci Enternasyonal, 1 Mayıs’ı “Uluslararası İşçi Bayramı” ilan etti.

Türkiye’de ilk resmi kutlamalar 1923’te yapıldı. Ancak 12 Eylül 1980 Darbesi’nin ardından 1 Mayıs 1981’den itibaren uzun yıllar yasaklandı ve resmi tatil olmaktan çıkarıldı. 2009 yılında yeniden resmi tatil ilan edilen 1 Mayıs, 2010’dan bu yana “Emek ve Dayanışma Günü” adıyla kutlanıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin