Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Nisan, 2022 11:28 tarihinde yayınlandı
0

3. Aydınlıkevler Geleneksel Mahalle İftarı

Karabük’te pandemi sonrası özlenen geleneksel mahalle iftarlarının ilki Aydınlıkevler’de düzenlendi.
Dünyada yaşanan pandemi sebebiyle kalabalık iftarlar yapılamamasının ardından mahallelilerin kendi organizasyonu ile Aydınlıkevler Mahallesi Geleneksel Mahalle İftarı’nın 3.’sü gerçekleşti.
Aydınlıkevler Mahallesi sakinlerinden Fahri Bostancı ve mahallenin önde gelenleri tarafından organize edilerek geleneksel hale getirdikleri mahalle iftarlarının 3.’sü Yıldız Caddesi üzerinde gerçekleştirildi. Karabük’te pandemi sürecinden sonra yapılan ilk mahalle iftarı olduğunu belirten Bostancı, “Bize nasip oldu. Kalabalığı görüyorsunuz. Vatandaşlarımız böyle sosyal faaliyetleri özlemişti. İftarımıza teşrif eden AK Parti Karabük Milletvekilimiz Cumhur Ünal’a, Karabük Vali Yardımcımız Muhammed Akın’a ve tüm il protokolüne teşekkür ederiz. Güzel bir organizasyon oldu. İnşallah seneye tekrarı da nasip olur” dedi.
Mahalle sakinlerinden Yasin Ural ise insanların pandemi sebebiyle birlik beraberlikten uzak kaldıklarını ifade ederek, “Bu sıcak ortam, aile ve mahalle olarak özlenmiş bir ortamdı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Umarız bir daha böyle bir pandemi süreci yaşanmaz” şeklinde konuştu.
Bu yıl 3.sü düzenlenen Aydınlıkevler Mahallesi Geleneksel Mahalle İftarı’na AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Karabük Vali Yardımcısı Muhammed Akın, Karabük Sebzeciler, Balıkçılar, Kasaplar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Kara, siyasi parti temsilcileri ve mahalle sakinleri katıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ssssss
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
06 Mayıs, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı
0

Emeklilere TOKİ Tuzağı

Karabük’te emeklileri hedef alan telefon dolandırıcıları, TOKİ’nin indirim kampanyasını kullanarak vatandaşlardan para toplamaya çalıştığı ve  Polis ekiplerinin dikkati sayesinde bazı vatandaşların son anda dolandırılmaktan kurtulduğu ifade edildi

“Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında 81 ilde yürütülen 500 bin sosyal konut projesinden yararlanan emekli vatandaşlar, dolandırıcıların yeni hedefi oldu. Kendilerini Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) görevlisi olarak tanıtan şahısların, özellikle yaşlı vatandaşları telefonla arayarak para talebinde bulunduğu öğrenildi.

Dolandırıcıların, TOKİ’nin zaman zaman düzenlediği yüzde 20-25 indirim kampanyalarını bahane ederek vatandaşlara ulaştıkları belirtildi. Telefonda “İndirim fırsatını kaçırmamak için ödeme yapılması gerekiyor” denildiği, ardından da vatandaşlara IBAN numarası gönderilerek hesaba para yatırmalarının istendiği ifade edildi.

Bu yöntemle çok sayıda vatandaşın mağdur edildiği öğrenilirken, Karabük’te de benzer olayların yaşandığı bildirildi. Bazı emeklilerin, birikimlerini bozdurarak ödeme yapmaya hazırlandığı ancak polis ekiplerinin dikkati ve zamanında müdahalesi sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtarıldığı kaydedildi.

Yetkililer, TOKİ’nin vatandaşlardan telefon yoluyla IBAN göndererek para talep etmediğini vurgulayarak, resmi ödemelerin yalnızca kurumun duyurduğu bankalar ve resmi kanallar üzerinden yapıldığını hatırlattı. Vatandaşların bilinmeyen numaralardan gelen aramalara karşı dikkatli olması, telefonda kişisel bilgi paylaşmaması ve doğruluğundan emin olunmayan hesaplara kesinlikle para göndermemesi gerektiği belirtildi.

Emniyet birimleri ayrıca özellikle yaşlı vatandaşların bu tür yöntemlerle daha kolay hedef seçildiğine dikkat çekerek ailelere önemli görev düştüğünü ifade etti.  Emeklilerin telefonla gelen “acele ödeme”, “indirim fırsatı”, “hesap güncelleme” gibi talepler karşısında yakınlarına veya resmi kurumlara danışmadan işlem yapmaması gerektiğini ifade edilirken, benzer yöntemlerle dolandırıcılık girişimine maruz kalan vatandaşların en yakın emniyet birimine başvurmaları istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin