29 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Bağ Evinde Yakalandı
Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kasten öldürme dahil 12 ayrı dosyadan toplam 29 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası bulunan ve 3 yıldır aranan M.U.'yu saklandığı bağ evinde yakaladı.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düzenlenen operasyonda, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çok sayıda suç dosyası bulunan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan firari M.U'nun izini sürerek, şehrin kırsal bir bölgesindeki bağ evinde baskın düzenledi. Operasyonda, 3 yıldır kayıplara karışan şüpheli etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.
M.U., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Karabük İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Emniyet ve asayiş ile huzurun devamının sağlanması ve aranan şahısların yakalanması maksadıyla faaliyetlerimize aralıksız olarak devam edilecektir" denildi.
Batı Karadeniz’in ve Karabük’ün ilk özel radyosu MAGİC FM, 34. kuruluş yıldönümünü kutladı.
MAGİC FM Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Alpboğa, radyonun toplumsal sorumluluğuna dikkat çekerek, “Yayın akışımızda eğlendirirken öğretmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Alpboğa, 1992 yılında kurulan MAGİC FM’in hikayesini ve radyoya olan bağlılığını şu sözlerle ifade etti: “MAGİC FM 1992 yılında kuruldu. Radyoyu, kuruluşundan 8 yıl sonra, yani 2000 yılından itibaren kıymetli eşim İlhan Alpboğa ile birlikte devraldık. Karabük’te 25 yıldır bir düğmenin ardındaki ses olarak; iş yerlerinde, mekanlarda ve arabalarda dinlenilen bir ses olmanın, hiç görünmeden tanınmanın gururunu yaşıyorum. Bir mağazaya ya da markete gittiğimde insanlar sesimi duyduklarında dönüp ‘Sesiniz hiç yabancı gelmiyor’ diyor. Ben de ‘Bir düğmenin ucunda mutlaka dinlemişsinizdir’ diyorum. Hemen ‘Nuray Hanım, MAGIC FM!’ diyerek konuşmaya başlıyorlar. Bu anılar bile başlı başına bir kitap olacak kadar değerli.”
Ziyaret sırasında Karabük Birlik Medya ekibiyle birlikte pasta kesen Alpboğa, duygularını şu sözlerle paylaştı: “Yeni bir yıldönümünü kutlamaktan dolayı çok mutluyuz. Her zaman 3 çocuğum var diyorum: kızım, radyo ve oğlum. Elbette ikisi biyolojik ama birinin de teknolojik annesiyim. Hafta içi her gün ‘Nuray’la Eve Dönüş Yolculuğu’ programında dinleyicilerimle buluşuyorum. Radyolar, en yaygın, en etkili ve en hızlı iletişim araçlarıdır. Sesinizi mikrofona verdiğiniz anda dinleyicilerinizin kulağında oluyorsunuz. Bu yüzden iyi yayın yapmak çok önemli. Yayınlarımızda eğlencenin yanı sıra öğretici ve bilinçlendirici içerikler sunarak topluma katkı sağlamayı hedefliyoruz.”
Karadeniz’in ilk yerel radyosu olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Alpboğa, “1992 yılında kurulan bir radyo olarak bizim sesimiz ve ışığımız daim olsun.” ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda Alpboğa, “Geçmişte biriken anılar, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz.” diyerek sözlerini tamamladı.