29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı Karabük'te Duyuruldu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
671b9f46ec1de
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
25 Ekim, 2024 16:38 tarihinde yayınlandı
0
0

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı Karabük’te Duyuruldu

Karabük Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için programını açıkladı. Etkinlikler 28 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 13:00’te Karabük Valiliği Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak.

Aynı gün saat 18:30’da 5000 Evler Mahallesi Trafik Eğitim Parkı’ndan 100. Yıl Mahallesi 1003 Nolu Cadde’ye kadar sürecek fener alayı düzenlenecek.

29 Ekim 2024 Salı günü ise Valilik Makamı’nda tebriklerin kabulü saat 10:30’da gerçekleşecek. Ardından Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda saat 11:00’de Cumhuriyet Bayramı alan etkinlikleri başlayacak.

Kutlamalar, 30 Ekim 2024 Çarşamba günü Karabük Üniversitesi’nde devam edecek. Saat 13:30’da KBÜ Dr. Ekrem Karakaya Konferans Salonu’nda “Gelenekten Geleceğe” sergisi açılacak. Aynı salonda saat 14:00’te “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferans düzenlenecek.

Cumhuriyet’in 101. yılı, coşkulu etkinliklerle Karabük’te kutlanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bartindaki feci kazanin ardindan vali arslan yaralilari hastanede ziyaret etti L3cLPmyE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’daki feci kazanın ardından Vali Arslan yaralıları hastanede ziyaret etti

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, feci kazanın ardından yaralı öğrencileri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Vali Arslan’a kaza anını anlatan öğrenciler, minibüsün çok kalabalık olduğunu söyleyerek, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü önünde halk otobüsünün otomobilin üzerine devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaralanarak Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 34 kişiden 20’si taburcu edilirken, 14’ünün ise tedavisi sürüyor. Bartın valisi Nurtaç Arslan, yaralı öğrencileri hastanede ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Önce taburcu edilen ve hastane bahçesinde bekleyen yaralı öğrencilerle görüşen Vali Arslan, öğrencilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yaralı öğrenciler ve arkadaşları, Vali Arslan’a kazaya karışan halk otobüsünün çok kalabalık olduğunu belirterek, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Vali Arslan ise, kazanın her yönden incelendiğini ve hatası ve kusuru bulunanlara gereken cezai müeyyidelerin uygulanacağını ifade etti. Ardından hastaneye giren Vali Arslan, yaralılarla görüşerek, Bartın İl Sağlık Müdürü Özkan Pulat, hastane başhekimi ve ilgili doktorlardan sağlık durumları hakkında detaylı bilgi aldı. Öğrenciler, kendilerini ziyaret eden Vali Arslan’a kaza hakkında bilgiler verdi.

Vali Arslan’dan “trafik kurallarına uyulması” çağrısı

Ziyaret sonrası açıklama yapan Vali Arslan, ’’Hepimize çok geçmiş olsun. Sabah saat 09.00 sıralarında üniversite öğrencilerimizin ağırlıkta bulunduğu bir halk otobüsümüz ile bir aracın karıştığı bir kaza oldu. Kazaya 44 kişi karıştı. Bunlardan 32’si hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Sevindirici olan ise ciddi bir yaralanmanın bulunmaması. Bir kişinin yatışı yapıldı. Toplam 20 kişinin tedavisi devam ediyor. Hepimizin trafik kurallarına uymamız gerekiyor. Bu kazayla bir kez daha hatırladık. Allah beterinden korusun’’ diye konuştu.

Detaylar ortaya çıktı

Öte yandan, kazaya karışan iki aracın incelenmek üzere yediemin otoparkına çekildiği öğrenildi. Kazayla ilgili çağrılan Makine Kimya Endüstrisi’nden uzmanlar tarafından araçlardaki yapısal, mekanik hasarların tespit edileceği belirtildi. Ayrıca kazanın olduğu yolda geçiş önceliğinin otomobilde olduğu fakat süratli olduğu tespit edilirken, sürücünün ehliyetinin 2 kez alkol nedeniyle geçici süre alındığı kaydedildi.

Kazada halk otobüsünün otomobilin üzerine devrilmesinin ise daha büyük faciayı önlediği kaydedildi. Minibüsün otomobilin üzerine değil de yola devrilmesi halinde kazada çok sayıda can kaybının yaşanabileceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin