Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Eylül, 2018 14:00 tarihinde yayınlandı
0

27 Eylül Dünya Turizm Günü ve Safranbolu

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, 27 Eylül Dünya Turizm Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini taşıyan, önemli bir korumacılık örneği sergileyerek bu günlere kadar bozulmadan gelebilmiş bir kent olan Safranbolu’nun gerek ülke gerekse dünya turizmi için oldukça önemli bir yer teşkil ettiğini vurgulayan Safranbolu kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Bilindiği üzere Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütünün (UNWTO) 1979 yılında İspanya’nın Torremolinos şehrinde düzenlediği toplantıda aldığı kararla 1980 yılından bu yana her yıl 27 Eylül “Dünya Turizm Günü” olarak kutlanıyor.

Safranbolu’muzda kültürü, tarihi, geleneksel el sanatları, muhteşem doğası, han, hamam ve tarihi evleri ile Cennet vatanımızın nadide kentlerinden birisi.  Kendini korumayı bilmiş, ‘Korumanın Başkenti’ olarak anılan ilçemizde her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktayız.

Bu bağlamda ilçemizin en büyük getirilerinden birisi olan turizm için, Kaymakamlık ve Belediye olarak gerek kamu kurumlarımız gerek sivil toplum kuruluşlarımız gerekse turizm konusunda kendisini yetiştirmiş halkımız ile birlikte sık sık istişarelerde bulunarak çalışmalar ve projeler gerçekleştirmekteyiz.

Her yıl sayısı artarak katlanan ziyaretçi sayımız ile ülkemizin en çok turist ağırlayan ve en çok merak edilen kentleri arasında yer alan Safranbolu’muzun ülke ekonomisine de katsı yadsınamaz.  Bu vesile ile tüm Safranbolu olarak, ilçemizin ve ülkemizin tanıtımına aralıksız katkı vermeye devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, turizmin ulusal ve yerel ekonomilere katkısının yanı sıra toplumsal bütünleştirici rolünün tüm dünyaya egemen olması dileği ile Dünya Turizm Gününü kutluyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonspor besiktas maci hazirliklarini tamamladi t5DeA5BK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzonspor, Beşiktaş maçı hazırlıklarını tamamladı

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçının hazırlıklarını tamamladı. Bordo-mavililer, 18 kişilik oyuncu kadrosuyla İstanbul’a gitti.

Teknik Direktör Fatih Tekke yönetiminde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bugün gerçekleştirdiği antrenmanla hazırlıklarını tamamlayan bordo-mavililer, İstanbul’a gitti. Kart cezalısı Pina ve Mustafa Eskihellaç’ın yanı sıra tedavileri süren Savic, Batagov ve Okay Yokuşlu kafilede yer almadı.

Trabzonspor’un kamp kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

“Andre Onana, Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Chibuike Nwaiwu, Mathias Lovik, Benjamin Bouchouari, Tim Jabol Folcarelli, Christ Inao Oulai, Salih Malkoçoğlu, Ozan Tufan, Boran Başkan, Ernest Muçi, Onuralp Çakıroğlu, Anthony Nwakaeme, Oleksandr Zubkov, Felipe Augusto, Umut Nayir ve Paul Onuachu.”

Bizi sosyal medyadan takip edin