Samsun’da, TCDD 4. Bölge Müdürlüğü ile Havza OSB arasında hazırlanan ve yaklaşık 250 milyon TL’lik yatırımı kapsayan ‘Havza OSB İltisak Hattı Protokolü’nün imzaları atıldı.
Protokol, Samsun Valisi Orhan Tavlı, Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, TCDD 4. Bölge Müdürü Hasan Arı ve Havza OSB Müdürü Hasbi Altuntaş’ın katılımıyla imzalandı.
Protokol; Havza OSB’nin lojistik operasyonları için Bekdiğin İstasyonu’ndan ayrılarak yaklaşık 2 bin 700 metre uzunluğunda iltisak hattı yapılmasına yönelik proje, yapım işleri, iltisak hattı işletmeciliği ile yükleme-boşaltma alanının mülkiyetinin bedelsiz olarak TCDD’ye devrini kapsıyor.


250 milyon TL’lik yatırımın imzası atıldı
Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

