blank
Mustafa Akgün tarafından
03 Ekim, 2025 10:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

250 Bin Lira Faizsiz Evlilik Kredisi Başvuruları Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında güncellenen faizsiz evlilik kredisi başvurularının başladığını açıkladı.

Yeni düzenlemeye göre 18-25 yaş arası çiftler 250 bin lira, 26-29 yaş arası çiftler ise 200 bin lira faizsiz kredi kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu destek paketine ilişkin konuşan Bakan Göktaş, “Gençlerimizin yuva kurma süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla kredi miktarlarını artırdık. Başvurular bugünden itibaren alınmaya başlandı” dedi.

Gelir Şartları Güncellendi
Fon kapsamında gelir kriterlerinde de değişikliğe gidildi. Başvuru için son 6 aylık gelir şartı, asgari ücretin 2,3 katından 2,5 katına çıkarıldı. Böylece daha fazla gencin fondan yararlanabilmesinin önü açıldı. Ayrıca, evlilikten sonraki 48 ay içinde çocuk sahibi olan çiftlerin kredi geri ödemeleri, her çocuk için 12 ay süreyle ertelenecek.

Başvurular e-Devlet’ten
Evlilik kredisi başvuruları e-Devlet ve ailegenclikfonu.aile.gov.tr adresleri üzerinden yapılabiliyor. Fonun hayata geçtiği günden bu yana Türkiye genelinde 158 bini aşkın çift başvuru yaparken, 59 binden fazla çift krediden yararlanmaya hak kazandı. Ayrıca 117 bin çift evlilik ve danışmanlık desteği aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Ekim, 2025 11:33 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ, 29. Orta Çağ ve Türk Dönemi Araştırmaları Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yaptı

Karabük Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Orta Çağ ve Türk Dönemi Araştırmaları Sempozyumu, hem akademik paylaşımlara hem de bölgenin kültürel tanıtımına katkı sundu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), 24–27 Eylül tarihleri arasında Orta Çağ ve Türk dönemi arkeolojisi ile sanat tarihi alanında önemli bir bilimsel etkinliği başarıyla tamamladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, Karabük Üniversitesi ve Safranbolu Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 29. Orta Çağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’nun açılışı KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapıldı.

Açılış programına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin, akademisyenler, kurum temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

“YARATICILIĞIN YOLU SANATTAN GEÇİYOR”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni açılış programındaki konuşmasında, yaratıcı fikirlerin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Artık analitik konularda teknoloji bizden çok daha hızlı. Fark yaratacak olan şey, yaratıcı ve orijinal fikirlerdir. Bunun yolu da sanat eğitiminden geçiyor. Gelişmiş ülkelerin bilimde ilerlemesinin arkasında sanata verdikleri önem var.”

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin ise sempozyumun kültürel mirasın korunması açısından taşıdığı önemi vurguladı:

“Bu sempozyum kültürel mirasımızın izini süren, geçmişle bugün arasında köprü kuran bir bilimsel yolculuktur. Sanat tarihi, toplumların kimliğini ve değerlerini anlamamız için güçlü bir araçtır. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen akademisyenlerin katkılarıyla disiplinlerarası bir zenginlik sağlanmıştır.”

Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Anar Azizsoy ile Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Bilimsel Çalışmalar Müdürü Evre Çoruh da katılımcılara hitap etti. Prof. Dr. Abdülselam Uluçam ise sempozyumun geçmiş yıllardaki yolculuğunu aktardı. 

ORTA ÇAĞ VE TÜRK DÖNEMİ ARAŞTIRMALARINDA YENİ BULGULAR KARABÜK’TE PAYLAŞILDI

Sempozyum boyunca Orta Çağ mimarisi, Türk dönemi kazıları, Anadolu’nun sanat mirası, dini ve sivil yapılar, ikonografi araştırmaları ve arkeolojik buluntular gibi birçok konu ele alındı. Akademisyenler, yeni kazı sonuçlarını ve sanat tarihi alanındaki güncel yaklaşımları paylaştı.

ARKEOLOJİ VE SANAT TARİHİ UZMANLARI BÖLGENİN KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ YERİNDE GÖZLEMLEDİ

Dört gün süren etkinlikte, Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde yapılan oturumların yanı sıra Hadrianapolis Antik Kenti, Yörük Köyü ve Safranbolu tarihi çarşısı gezileri düzenlendi. Katılımcılar, bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini yakından tanıma fırsatı buldu. 29. Orta Çağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu, hem bilimsel paylaşımlara hem de Karabük’ün kültürel tanıtımına katkı sunarak başarıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.