Reklam
Reklam
6719f96b65417
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Ekim, 2024 10:38 tarihinde yayınlandı
0

24 Ortaokul Öğrencisi Karabük Üniversitesi’nde Eğitim Aldı

Vilayetler Birliği Ortaokulu tarafından TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı “Bilim ve Teknoloji ile Doğada Yürüyorum, Çevre ve İklim Değişikliğinin Farkına Varıyorum” projesi kapsamında 24 ortaokul öğrencisi, Karabük Ünversitesi Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek eğitim aldı.

Öğrenciler, Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu laboratuarlarına giderek onlar için hazırlanan projeleri eğitmenler ile birlikte hazırladı. Eğitim öğrencilere çevre ve iklim değişikliği farkındalığı kazandırmayı hedeflerken, teknolojinin bu süreçlerdeki rolüne dikkat çekti. Karabük Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen eğitimlerde, öğrencilere doğa ile teknoloji arasındaki ilişki çeşitli atölye çalışmaları ve sunumlar ile anlatıldı.

Eğitim sırasında Karabük Üniversitesi akademisyenleri, öğrencilere çevre bilinci aşılamanın yanı sıra, bilişim teknolojilerinin çevre yönetimi ve iklim değişikliği ile mücadelede nasıl kullanılabileceğine dair bilgiler sundu.

Karabük Üniversitesi Bilişim Teknolojileri MYO Müdürü Öğr. Gör. Emrullah Demiral, “Karabük Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu olarak kendilerini burada misafir etmekten büyük onur duyduk. “Bilim ve Teknoloji ile Doğada Yürüyorum, Çevre ve İklim Değişikliğinin Farkına Varıyorum” projesi kapsamında çevre ve iklim değişikliğine duyarlılıkla ilgili etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bugün burada etkinliklerimiz kapsamında güneş enerjisinin elektrik enerjisine dönüşümünü gösteren küçük bir prototip yapacağız. Daha sonra rüzgar enerjisinden yine elektrik enerjisi üretimiyle ilgili bir prototip yapacağız. Bir maketimiz var onları yapacaklar. Yine suyun önemini ön plana çıkaracak şekilde farkındalık oluşturacak şekilde Arduino ile yapacağımız devreler var bunları gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Vilayetler Birliği Ortaokul Müdürü Taner Tünay, “TÜBİTAK 4004 projesi çerçevesinde bugün etkinliklerimizi Karabük Üniversitesinde gerçekleştireceğiz. Projemiz TÜBİTAK tarafından desteklenen çevre ve iklim değişikliği tematik alanında yürütülen bir projedir. Bu proje kapsamında öğrencilerimizin güneş enerji sistemleri, rüzgar enerji sistemleri yani yenilenebilir enerji kapsamında farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun yanında da suyun verimli kullanılması noktasında nemölçer kodlama etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Projemiz kapsamında üniversitemizle birlikte çalışmanın memnuniyetini duyuyoruz. Safranbolu’dan ortaokullarımızdan 7. sınıf seviyesinde 24 öğrenci katılıyor. Üniversitemizin destekleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin