Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Eylül, 2023 00:36 tarihinde yayınlandı
0

24 asırlık kaya mezar yolcuların dikkatini çekiyor

Tokat’ta Komana Antik Kenti’ndeki kaya mezar, bölgeden geçen yolcuların dikkatini çekiyor.

Tokat-Niksar karayolu üzerinde milattan evvel 3. yüzyılda yapıldığı düşünülen kaya mezar dikkat çekiyor. Komana Antik Kenti’ne ilişkin olduğu söylenen mezar, 2 odalı olarak inşa edilmiş. Etrafı tel örgülerle kapalı olan kaya mezar, fotoğraf severlerin uğrak noktası oldu. Karayoluna yaklaşık 300 metre uzaklıkta bulunan mezara ulaşım ise çarçabuk sağlanıyor.

“Yoldan geçerken fark ettik”

Mezarı seyahat yaparken fark ettiklerini belirten Şükrü Alper Kaylar, “Yolculuğumuz sırasında gördük, kayada deliği görünce merak ettik. Antik bir devirden kaldığını düşündük, görmek istedik. Buradaki tabelada bilgilendirme yapmışlar. Milattan evvel 3. yüzyıldan kalma Komana Antik Kenti’ne ilişkin olduğu yazıyordu. İçerisinde 2 oda varmış, 2 adet mezarı bulunuyormuş. Geldik fotoğraf çekindim. İçerisine giriş yok, dışardan bakabiliyoruz. Etraf düzenlemesi konusunda eksik kalmış biraz. Fotoğraflarımız da hoş çıktı. Yoldan geçerken fark ettik, yola 300 metre uzaklıkta” formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte caddeler gece mesaisiyle yenileniyor qRXeelNg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te caddeler gece mesaisiyle yenileniyor

Karabük Belediyesince kent genelinde yürütülen asfalt ve modernizasyon çalışmaları kapsamında Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde asfalt serimi ve New Jersey bariyer uygulaması gerçekleştirildi.

Belediye ekipleri, araç trafiğinin aksamaması ve esnafın çalışmalarının olumsuz etkilenmemesi amacıyla çalışmaları gece saatlerinde sürdürdü. Gece boyunca devam eden mesainin ardından cadde, sabah saatlerinde vatandaşların kullanımına açıldı.

Çalışmalar kapsamında yol güvenliğini artırmak amacıyla New Jersey bariyer sistemi uygulanırken, caddede asfalt yenileme çalışmaları da tamamlandı. Benzer uygulamaların Kıbrıs Şehitleri ve Menderes caddeleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarında da yapılacağı bildirildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Özkan Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı.

Çetinkaya, yaptığı açıklamada, kentte daha modern ve konforlu bir ulaşım ağı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Gece boyunca sürdürülen çalışmalarla vatandaşların sabah saatlerinde daha güvenli ve düzenli yollarla karşılaşmasını amaçladıklarını ifade eden Çetinkaya, ana arterlerdeki modernizasyon çalışmalarının planlanan program dahilinde süreceğini kaydetti.

Öte yandan asfalt serimi öncesinde caddelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilendiği, böylece altyapının da güçlendirildiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin