Karabük Postası tarafından
30 Kasım, 2023 20:12 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 01.12.2023 09:51
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

23 yabancı öğrenci ve akademisyen KBÜ’de eğitim aldı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ERASMUS+ Blended Intensıve Programmes (BIP) çerçevesinde Romanya, Litvanya ve Almanya’dan Karabük’e gelen 23 öğrenci ve akademisyene başarı belgesi verdi.

ERASMUS+ Blended Intensıve Programmes bünyesinde Romanya, Litvanya ve Almanya’dan gelen 23 akademisyen ve öğrenci, çevrim içi iş birliği dahil yenilikçi eğitim ve öğretim yöntemlerinin kullanıldığı kısa ve yoğun eğitim programlarına katılmak üzere Karabük Üniversitesine geldi. blank Romanya Babeş Bolyai Üniversitesinden 5, Almanya Ilmenau Technical Üniversitesinden 4, Litvanya Vilnius Technical Üniversitesinden 6, Kaunas Technical Collage’ dan 6 öğrenci ve 2 akademisyen olmak üzere toplamda 23 kişi uzaktan eğitim programına katıldı. Uzaktan eğitim programının ardından öğrenciler ve akademisyenlerin katılımıyla insansız hava araçları teknolojisi üzerine Avionik, dron mekanik tasarım, dron kontrol ve sürü haberleşme konularını içeren uluslararası eğitim programı düzenlendi. Eğitim çerçevesinde cihaz tasarımı, simülasyon ve tasarımı yapılmış dronlar üzerinde uçuş eğitimi ve kontrol uygulamaları katılımcılara gösterildi. blank Katılımcıların hem tasarım hem uygulama tecrübelerinin geliştirilmesine yönelik hazırlanan programda Karabük Üniversitesi bünyesindeki özgün tasarım dronlarla uçuş gösterisi düzenlendi. Öğrenciler ve akademisyenler program sayesinde Karabük ve Safranbolu’nun tarihi eşsiz yerlerini gezme fırsatı buldu. ERASMUS+ Blended Intensıve Programmes eğitiminin ardından katılımcılar, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı ziyaret etti. Senato Odasında gerçekleşen ziyarette, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur da yer aldı. blank Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Karabük Üniversitesi hem mühendislik sahasında hem sağlık bilimleri sahasında hem de sosyal bilimler sahasında çok başarılı bir üniversitedir ve Karabük Üniversitesi bu başarılarını artırarak, geliştirerek 21. Yüzyıla uygun bir şekilde sürdürmektedir. Sizlerle yeni projelerde birlikte ortak çalışmalar yapabilmeyi istiyoruz. Üniversitemizi tanımanız gelecek projeler açısından bizim için oldukça büyük bir katkı sunacağına inanıyorum. Üniversitemize gelmenizden, bu programlara katılmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni programlarda, projelerde buluşmak üzere hepinize saygılarımı sunuyorum” dedi. Rektör Kırışık, konuşmasının ardından eğitim programına katılan akademisyen ve öğrencilere başarı belgeleri ve hediye takdim etti. Program hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’Sahte avukat’ dolandırıcılığı davasında sanığa 5 ay hapis cezası

Kastamonu’da bir vatandaşın kendisini avukat olarak tanıtan kişilerce dolandırılmasıyla ilgili yargılanan şahıs, 5 ay hapis cezası ile 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Olay, 2025 yılında Kastamonu’da il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet D., kendisini avukat olarak tanıtan ve ‘icradan takipli dosyanız var’ diyen şahıs tarafından 8 bin 20 TL dolandırıldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ahmet D., karakola giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine S.Ş. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık S.Ş. yaptığı savunmada, "Asıl suçlu M.D.’dir. Tüm paraları o aldı. Ben kendisini tanımam. M.D., kendisini bana Hakan olarak tanıttı. M.D. hakkında şikayette bulundum ama yurtdışında yaşadığı için işlem yapılmadı. Ben de bunun üzerine mağdurun 8 bin 20 TL olan zararını yaklaşık 1 ay önce ödedim. Dekontunu da mahkemenize gönderdim. Ben bu dolandırıcılık olayında hesabımın bu işlerde kullanılacağını bilmiyordum. Bu şekilde mağdur olan, dolandırılan başkaları da var. Şu anda sigortalı bir işe girdim. Diğer mağdurların zararlarını da gidermeye çalışacağım. Ben de bu olayda mağdurum, bir cahillik yaptık, onun cezasını çekiyoruz. Beraatımı talep ederim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan S.Ş.’yi ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık S.Ş.’nin cezası, 5 yıl denetimli serbestliği tabi tutulmak üzere ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin