Kastamonu Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenecek etkinliklerde coşkuyla kutlanacak.
Kastamonu Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yılı dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenleyecek. Belediye Başkanı Hasan Baltacı’nın talimatıyla hazırlanan program yarın Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Belediye Hizmet Binası önündeki etkinlikler saat 13.00’de başlayacak. Çocuk şenliğinde maskotların gösterileri, sahne gösterileri, kukla gösterileri, illüzyon gösterileri düzenlenecek oyun parkları kurulacak ve sürpriz eğlenceler gerçekleştirilecek.
Etkinliklerin akşamki bölümü ise saat 19.30’da başlayacak. Kışla Parkı’ndan Belediye Meydanı’na Fener Alayı gerçekleştirilecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenlikleri saat 20.30’da Şehr-i Dilara konseriyle sona erecek.


23 Nisan Kastamonu’da coşkuyla kutlanacak
Geceyi aydınlatan şimşekler görsel şölen sundu
Karabük’te gece saatlerinde gökyüzünü aydınlatan şimşekler, etkileyici görüntüler oluşturdu. Peş peşe çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirirken, ortaya görsel manzaralar çıktı.
Kent merkezinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun bulut örtüsü, gece saatlerinde yerini gök gürültülü hava olaylarına bıraktı. Bulutların arasından ardı ardına çakan şimşekler, gökyüzünü saniyeler boyunca aydınlattı. Zaman zaman gökyüzünü baştan sona kaplayan şimşekler, oluşturduğu güçlü ışıklarla gece karanlığını aydınlatırken, kent siluetiyle birleşen görüntüler görsel şölen sundu. Gökyüzünde oluşan zikzak şeklindeki ışıklar ve bulutlar arasındaki parlama anları dikkat çekti.
Kentin birçok noktasından net şekilde görülebilen doğa olayı vatandaşların da ilgisini çekti. Şimşeklerin oluşturduğu ışık gösterisini izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.
Yaklaşık bir saat boyunca aralıklarla devam eden şimşek gösterisinin ardından kentte kısa süreli yağış etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edebileceği uyarısında bulundu.

