Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Haziran, 2022 13:06 tarihinde yayınlandı
0

23. Altın Safran Film Festivali Sürüyor

Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 23. sü düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali tüm hızıyla sürüyor.

Festival gündüz programlarının ardından kortej, festival meşalesinin yakılması ve konser ile devam etti.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinden başlayan ve Misak-ı Milli Demokrasi Meydanına kadar devam eden kortej yürüyüşünü açılış programı takip etti.

Festival açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse,

“23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalimiz,  çeşitli etkinliklerle başladı. Şimdi ise festival meşalemizi yakmak, gala filmimizi seyretmek ve Manuş Baba konserinde müzik şöleni yaşamak için burada bir araya geldik. Katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

23 yıldır aralıksız devam eden bir sanat festivalinin, 3 yıldır Festival Komitesi Başkanı unvanı ile görev başında olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Başkan Köse konuşmasını şöyle sürdürdü; “Festivalin kesintisiz süregelmesini sağlayan önceki dönem Belediye Başkanlarımıza ve ekiplerine teşekkür ediyorum.

Safranbolu’muz özel bir kent. Özelliğini mimari yapısından almasının yanında, insanının kültüre ve sanata verdiği önemi göz ardı edemeyiz. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, bunun en görünür kanıtı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün öncülüğünde organize edilen etkinliklere baktığınızda, sanatsal söyleşi ve gösterimlerin yoğunluğunu fark edeceksiniz. Bu alanda en önemli desteği aldığımız Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi ve Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu ekibinin varlığı büyük şansımız. Onların aracılığıyla ulusalda etkileşim halinde olduğumuz yönetmenler, yapımcılar, senarist ve akademisyenler var. Festivalimiz, özellikle yaptığımız yarışmalarla uluslararası boyut kazanıyor. Yurt dışından o kadar çok başvuru oluyor ki, bu bizi ziyadesiyle mutlu ediyor.

Kültürel Miras ve Korumacılık ana temasıyla düzenlediğimiz festivalimizin bu seneki yan temasını, “Yerel Mutfak” olarak belirledik. Safranbolu’muzun yöresel yemeklerinin de gündeme gelmesini kararlaştırdığımız Festival Komitesi toplantısında, bu konudaki en önemli sorumluluğu Safranbolu Turizm İşletmeceleri Derneği aldı. Biz öncüyüz ancak onlar faaliyetlerin hazırlığını yaptılar ve bunun yanında, konaklama meselesi için ellerini taşın altına koydular. Ben, “Biz birlikte güzeliz.” derim hep. İşte; 4 gün boyunca söyleşiye, sergiye, tiyatroya, halk dansları ve film gösterimlerine, yöresel yemek çalışmalarına, konserlere doyacağımız 23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festival’imizin arkasında kocaman bir ekip var. İyi ki varsınız… Festivalimizin, kentimize güzellikler getirmesini diliyorum. İyi eğlenceler.”

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ise, “Festivalin bu kadar uzun yıllardır sürdürülmesinin büyük bir başarı olduğunu ifade ederken “Safranbolu’nun tanıtımına da büyük katkı sağlayan festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Protokol üyeleri festival meşalesini yaktı.

Daha sonra   Gala Film Gösterimi yapıldı ardından Manuş Baba ismiyle bilinen Mustafa Özkan hayranlarıyla bir araya geldi. Meydanı dolduran vatandaşları coşturan şarkıcı birbirinden güzel şarkıları hayranları ile söylerken Safranbolulara unutulamayacak bir gece yaşattı.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından ünlü sanatçıya Safranbolu’ya özgü tarihi ev maketi ve çiçek takdim edildi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
corum fk play off maci hazirligini tamamladi xVbqwpWg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum FK play-off maçı hazırlığını tamamladı

Çorum FK, Trendyol 1. Lig play-off 1. tur mücadelesinde konuk edeceği Ankara Keçiörengücü maçı hazırlıklarını tamamladı.

Trendyol 1. Lig’de normal sezonu 4. sırada tamamlayan Çorum FK, Süper Lig hedefi için play-off 1. tur mücadelesinde 7. basamaktaki Ankara Keçiörengücü’nü konuk edecek. Çorum FK, Teknik Direktör Uğur Uçar yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ile hazırlıklarını tamamladı.

Yarın oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin