karabuk
İmsak 06:02
Güneş 07:27
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:39
Yatsı 19:59
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ocak, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

21 yıllık yazım hatası düzeltiliyor: ‘Beypınarı’, ‘Beypınar’ olacak

Samsun’un Atakum ilçene bağlı “Beypınar” Mahallesi’nin 2004’te meclisten geçen kararda isminin “Beypınarı” halinde yazılması nedeniyle yaşanan karışıklığın önüne geçilmesi için ilçe meclisinde harekete geçildi.
Atakum Belediye Meclisi 2025 yılı birinci oturumuna ilişkin meclis toplantısı, Meclis Başkanvekili Halil Taşkın başkanlığında belediyenin meclis toplantı salonunda yapıldı. 12 gündem hususunun gündeme alındığı toplantının açılışında kelam alan Taşkın, 2025 yılının Atakum için hayırlara vesile olmasını diledi. Kontrol Komitesi seçimiyle başlayan mecliste, bâtın oyla yapılan seçilen üyelerin akabinde öbür hususlar görüşüldü.

21 yıldır mahallenin ismi resmiyette yanlış geçiyor
15 Ekim 2004 tarihinde yapılan Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) meclis toplantısında, Atakum ilçesindeki Beypınar köyünün ismi ezkaza "Beypınarı” olarak yazıldı. Büyükşehir sonlarına dahil edilerek mahalle statüsü kazanan köy, Atakum Belediyesi’ne bağlandı. Lakin tapu ve nüfus üzere resmi kurumlarda "Beypınar" biçiminde yazılmaya devam etti. Mahallenin isminin tekrar "Beypınar" olarak düzeltilmesi konusu meclis gündemine getirildi. Meclis üyelerine, "Beypınar" ismiyle ilgili devrin resmi dokümanlarında yer alan, valilik ve kaymakamlık üzere ilgili kurumlara gönderilen evraklar da sunuldu. Bu evraklarda, 2004 öncesinde de bölgenin isminin "Beypınar" olduğu belirtildi. Kelam konusu teklif, daha detaylı halde görüşülmek üzere ilgili komiteye havale edildi.

25 milyon TL kredi talebi
Mecliste ayrıyeten 10 adet kamyonet alımı için Vilayetler Bankası A.Ş.’den 25 milyon TL teminat mektubu alarak kredi kullanımı için Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’e yetki verilmesi teklifi de ilgili kurula havale edildi.
Toplantıda ayrıyeten Atakum ilçe hudutları içerisinde bulunan 83 adet parka yeni isim verilmesi teklifi ilgili komiteye gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Şubat, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ovit Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor

Rize’nin İkizdere ilçesinde 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda kar yağışı etkili oluyor.
Hafta sonu hava sıcaklıklarının düşmesi ile Rize’nin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu. İkizdere ilçesine bağlı 2640 rakımlı Ovit Dağı’nda akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kar aralıksız devam ederken, Karayolları’na bağlı ekipler ulaşımın aksamaması için kar küreme çalışmalarını sürdürdü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre kar kalınlığı Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda 130 santimetre, İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya Yaylası’nda 113, Çamlıhemşin ilçesine bağlı Palovit Yaylası’nda 113 santimetreye ulaştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin