21 yıllık yazım hatası düzeltiliyor: ‘Beypınarı’, ‘Beypınar’ olacak - Karabük Haber Postası
21 yillik yazim hatasi duzeltiliyor beypinari beypinar olacak txaEPhXu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Ocak, 2025 04:30 tarihinde yayınlandı
0
0

21 yıllık yazım hatası düzeltiliyor: ‘Beypınarı’, ‘Beypınar’ olacak

Samsun’un Atakum ilçene bağlı “Beypınar” Mahallesi’nin 2004’te meclisten geçen kararda isminin “Beypınarı” halinde yazılması nedeniyle yaşanan karışıklığın önüne geçilmesi için ilçe meclisinde harekete geçildi.

Atakum Belediye Meclisi 2025 yılı birinci oturumuna ilişkin meclis toplantısı, Meclis Başkanvekili Halil Taşkın başkanlığında belediyenin meclis toplantı salonunda yapıldı. 12 gündem hususunun gündeme alındığı toplantının açılışında kelam alan Taşkın, 2025 yılının Atakum için hayırlara vesile olmasını diledi. Kontrol Komitesi seçimiyle başlayan mecliste, bâtın oyla yapılan seçilen üyelerin akabinde öbür hususlar görüşüldü.

21 yıldır mahallenin ismi resmiyette yanlış geçiyor

15 Ekim 2004 tarihinde yapılan Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) meclis toplantısında, Atakum ilçesindeki Beypınar köyünün ismi ezkaza “Beypınarı” olarak yazıldı. Büyükşehir sonlarına dahil edilerek mahalle statüsü kazanan köy, Atakum Belediyesi’ne bağlandı. Lakin tapu ve nüfus üzere resmi kurumlarda “Beypınar” biçiminde yazılmaya devam etti. Mahallenin isminin tekrar “Beypınar” olarak düzeltilmesi konusu meclis gündemine getirildi. Meclis üyelerine, “Beypınar” ismiyle ilgili devrin resmi dokümanlarında yer alan, valilik ve kaymakamlık üzere ilgili kurumlara gönderilen evraklar da sunuldu. Bu evraklarda, 2004 öncesinde de bölgenin isminin “Beypınar” olduğu belirtildi. Kelam konusu teklif, daha detaylı halde görüşülmek üzere ilgili komiteye havale edildi.

25 milyon TL kredi talebi

Mecliste ayrıyeten 10 adet kamyonet alımı için Vilayetler Bankası A.Ş.’den 25 milyon TL teminat mektubu alarak kredi kullanımı için Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’e yetki verilmesi teklifi de ilgili kurula havale edildi.

Toplantıda ayrıyeten Atakum ilçe hudutları içerisinde bulunan 83 adet parka yeni isim verilmesi teklifi ilgili komiteye gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kendini savci olarak tanitip yasli kadinin altinlarini alan 2 supheli yakalandi ay1EcpBA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendini savcı olarak tanıtıp yaşlı kadının altınlarını alan 2 şüpheli yakalandı

Bolu’da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” yalanıyla 71 yaşındaki kadını 350 bin TL dolandıran 2 şahıs, polis ekiplerinin 250 saatlik güvenlik kamerası incelemesi sonucu İstanbul’da yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 7 Nisan’da Bolu il merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, 71 yaşındaki F.A.’yı telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şüpheliler, yaşlı kadını “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” diyerek korkuttu. Paniğe kapılan F.A., toplam 350 bin TL değerindeki nakit para ve ziynet eşyasını ikametine gelen dolandırıcılara elden teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı kadının ihbarı üzerine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

250 saat kamera izlemesi

Şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki çok sayıda güvenlik kamerasını ve şüpheli aracı mercek altına aldı. Yaklaşık 250 saatlik kamera kaydını saniye saniye izleyen polis, olayı gerçekleştirenlerin F.A. (30) ve P.E. (42) olduğunu tespit etti. Şüphelilerin İstanbul’un Esenyurt ilçesinde olduğunu belirleyen ekipler, 16 Nisan’da iki farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda F.A. ve P.E. yakalanarak gözaltına alındı. Bolu’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan biri kadın olmak üzere 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin