21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Neden Kutlanıyor? - Karabük Haber Postası
67163bc4cadcf
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
21 Ekim, 2024 14:32 tarihinde yayınlandı
0
0

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Neden Kutlanıyor?

Her yıl 21 Ekim’de kutlanan Dünya Gazeteciler Günü, ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval’in 1860 yılında bu tarihte yayına başlamasıyla anılmaktadır. Bu özel gün, gazetecilerin, doğru ve objektif bir şekilde toplumun haber alma hakkını sağlama konusundaki önemini vurgulamak amacıyla kutlanmaktadır.

Gazetecilerin, ülkede ve dünyada yaşanan gelişmeleri yurttaşlara ulaştırma çabaları, demokratik toplumların temel taşları arasında yer almaktadır.

Dünya Gazeteciler Günü Mesajları

Bu anlamlı günde çeşitli mesajlar paylaşılmaktadır. İşte 2024 yılına özel bazı mesajlar:

  • “Doğru habere ulaşmak, güçlü bir toplumun temelidir. 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun.”
  • “Gerçeği arayan, kalemini özgürlüğün sesi yapan tüm gazetecilerin günü kutlu olsun!”
  • “Demokrasinin bekçisi olan gazetecilere minnettarız. Dünya Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun.”
  • “Cesareti, araştırmacı ruhu ve gerçeği aydınlatma tutkusuyla çalışan tüm gazetecilere selam olsun!”
  • “Tarafsız ve doğru bilgilendirme için gece gündüz çalışan gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlarız.”

Anlamlı Sözler

Dünya Gazeteciler Günü kapsamında gazetecilik mesleğine dair birçok anlamlı söz de hatırlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk, “Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır,” derken; Mark Twain, “Bir gazete, yalnız haberleri olduğu gibi veren bir şey değildir, onun gayesi; insanları düşündürerek, kızdırarak, o konuda bir şeyler yapmaya teşvik etmek olmalıdır,” ifadeleriyle gazeteciliğin önemini dile getirmiştir.

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü, basının özgürlük, tarafsızlık ve doğruluk gibi temel ilkelerle yola çıkma amacını bir kez daha hatırlatmaktadır.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonudaki fabrika yangini kontrol altina alindi 6nwm4CCf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’daki fabrika yangını kontrol altına alındı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çıkan fabrika yangını ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Olay, sabah saatlerinde Kastamonu’nun Tosya ilçesi Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi Mehmetçik Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Filterteks firmasına ait endüstriyel tekstil ve filtre malzemeleri üretimi yapan fabrikanın depo ve ofis bölümüne henüz belirlemeyen sebeple yangın çıktı. Yangın sırasında dumanları fark eden fabrika sahibi İ.Y. durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine Tosya Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yangını imalat bölümüne sıçramadan kontrol altına almak için çalışma başlattı. Daha sonra bölgeye Kargı ilçesinden itfaiye ekipleri ile Tosya Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri sevk edildi. Çok sayıda ekip fabrika çevresinden ve fabrika içerisinden yangına müdahale etti. Ekiplerin uzun çabaları neticesinde yangın imalat bölümüne sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının büyük ölçüde söndürüldüğü fabrikada ekipler söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangın haberini alan çalışanlar da duyar duymaz fabrikaya geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin