Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Bireysel Sulama Sistemleri Destekleme Projesi çerçevesinde 207 çiftçiye 10 milyon TL hibe desteği sağlanacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2023 yılı Kırsal Kalkınma Destekleri çerçevesinde yüzde 50 Hibeli Bireysel Sulama Sistemleri Destekleme Projesi’nde sonuçlar belli oldu. Proje çerçevesinde 210 çiftçi desteklemeye hak kazanırken, 207 çiftçi ile destekleme sözleşmesi imzalandı. Toplamda 20 milyon TL olan proje bütçesinde yüzde 50 hibe desteği ile 10 milyon TL, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanacak.
Bu çerçevede sözleşme imzalamaya hak kazanın çiftçiler ile Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu arasında hibe sözleşmesi imzalandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen İmza törenine Vali Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Su Yönetimi Genel Müdürü Arife Sever ile birlikte il protokolü katıldı.
Açılışta konuşma yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının önemini vurgulayarak, devam eden proje uygulamaları hakkında bilgi verdi.
Konuşmanın ardından hibe almaya hak kazının çiftçiler ile hibe sözleşmeleri imzalandı. (İHA)


207 çiftçiye 10 milyon liralık hibe verilecek
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı başvuru sonuçları açıklandı: 6 milyar TL yatırım yapılması öngörülüyor
Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2025 Yılı Çağrısı sonuçlarının açıklanmasıyla desteklenecek projeler belli oldu. Program kapsamında Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta desteklenecek 11 proje ile 6 milyar TL yatırım yapılması öngörülüyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı 2025 Yılı Çağrısı sonuçları açıklandı. Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta desteklenecek 11 proje ile 6 milyar TL yatırım yapılması öngörülüyor. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) sorumluluğundaki üç ilde desteklenecek yatırımların hayata geçirilmesiyle bölgede yaklaşık 540 kişilik ilave istihdam oluşturulması bekleniyor. Program kapsamında bentonit, tuz, ahşap panel, mobilya, ağaç, kenevir, orman ve su ürünleri gibi toplamda 12 farklı yatırım konusunda yapılacak yatırımlarla, bölgenin üretim kapasitesinin artırılması, katma değerli üretimin teşvik edilmesi ve yerel kalkınmaya ivme kazandırılması hedefliyor.
Program kapsamında desteklenmeye hak kazanan projelerin il bazındaki dağılımı şu şekilde gerçekleşti:
Kastamonu’da “Çapraz Lamine Ahşap Panel Üretimi Tesisi” ve ve Kenevir İşleme Tesisi” (Kenevir Elyafı ve benzeri), Çankırı’da “Bentonitten Katma Değerli Alternatif Ürünlerin İmalatı” ve “Tuz Hammaddesinden Katma Değerli Kimyasal Ürünlerin Üretilmesi”, Sinop’ta ise “Kapalı Devre Su Ürünleri Yetiştiriciliği” ve “Masif Ahşap Ürünleri ve Masif Mobilya Üretim Tesisi”.
Hedef, yatırımlarla, üretim ve istihdamı büyütmek
KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan, Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde program kapsamında gerçekleştirilecek yatırımlarla, bölgenin üretim ve istihdam kapasitesinin artırılmasını hedeflediklerini ifade edeek, “Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında, bentonit, tuz, ahşap panel, mobilya, ağaç, kenevir, orman ve su ürünleri gibi 12 farklı yatırım konusunda toplamda 11 proje ile 6 milyar TL yatırım bekliyoruz. Yatırımların hayata geçmesiyle böylemizde 540 kişilik ilave istihdam oluşturulacak. Yerel kalkınma ivmemizi destekleyecek, yatırım, üretim ve istihdam kapasitemizi artıracak yatırımları bölgemize kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.


