2025’in ilk kruvaziyer seferi: Bin 157 Rus turist Samsun’da - Karabük Haber Postası
2025in ilk kruvaziyer seferi bin 157 rus turist samsunda VZQHN7Yr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2025 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

2025’in ilk kruvaziyer seferi: Bin 157 Rus turist Samsun’da

Geçen yıl binlerce Rus turisti Samsun’a getiren Astoria Grande isimli kruvaziyer, bin 157’si Rus turist, 436’sı işçi olmak üzere bin 593 kişilik kafilesiyle 2025’in Samsun ziyaretini gerçekleştirdi.

2024’te Samsun’a 27 kruvaziyer seferinin yapıldığı deniz turizmi bu yıl da devam ediyor. 2025’in birinci kruvaziyer ziyareti ise bugün gerçekleşti. Rusya’nın Sochi Limanı’ndan bin 157 turist ile demir alan kruvaziyer, İzmir, İstanbul ve Bartın’ın akabinde bugün Samsun Limanı’na geldi. Rus turistlerin Samsun programında Bandırma Müze Gemi, Samsun Müzesi, Cumhuriyet Meydanı, Amazon Köyü, AVM programları ve Atakum ilçe gezisi bulunuyor. Amasya’ya gidenler ise Amasya Müzesi ve Çakallar Tepesi’ni ziyaret edecek.

Bin 157’si Rus turist olmak üzere toplam bin 593 kişiyi taşıyan kruvaziyerin akşam saat 21.00 sıralarında Samsun Limanı’ndan ayrılması planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin