Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mart, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

2025 yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması Teknik Destek Programı başvuruya açıldı

TR82 Bölgesi’nde ziraî üretimde altyapıyı güçlendirmek, üretici örgütlerini pazarlama ve tanıtım alanlarında desteklemek ve sürdürülebilir tarım ile sanayi idaresini teşvik etmek amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan 2025 Yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Bedelin Artırılması Teknik Takviye Programı, 1 Mart prestijiyle başvurulara açıldı.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Tarımda Verimlilik ve Katma Kıymetin Artırılması Sonuç Odaklı Programı kapsamında hazırlanan toplam 3 Milyon TL bütçeli 2025 Yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Pahanın Artırılması Teknik Dayanak Programı (TVKD_TD) için proje müracaatları alınmaya başlandı. Teknik dayanak programı çerçevesinde, KUZKA tarafından TR82 Bölgesi vilayetleri Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta faaliyet göstermekte olan kurum ve kuruluşlara, "Tarımsal üretimde kurumsal alt yapıyı güçlendirmek ve ziraî örgütlenmeyi geliştirmek", "TR82 Bölgesi’ndeki üretici örgütlerin pazarlama ve tanıtım alanlarında güçlendirilmesini sağlamak" ve "Sürdürülebilir ziraî üretim ve sanayi idaresini sağlamak" emellerini önceleyen projelere takviye sağlanacak.
TR82 Bölgesi’nde güçlü, yenilikçi ve sürdürülebilir bir tarım bölümü oluşturulmasını hedefleyen 3 milyon TL bütçeli Tarımda Verimlilik ve Katma Bedelin Artırılması Teknik Dayanak Programı ile bölgede tarım alanında faaliyet gösteren lokal aktörlerin kurumsal alt yapı ve hizmet kalitesinin geliştirilmesi, pazarlama kapasitelerinin artırılması ve eser ölçü ve kalitesinin artırılmasına yönelik olarak ziraî eserlerin belgelendirilmesi ve sertifikasyonu çalışmalarına yönelik eğitim ve danışmanlık takviyesi sunulacak.
Programa, TR82 Bölgesi’ndeki ticaret ve sanayi odasına kayıtlı Ziraî üretim yapan işletmeler, Vilayet Özel Yönetimleri, üniversiteler, köylere hizmet götürme birlikleri, Vilayet ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlükleri, belediyeler, meslek odaları ve üst birlikleri, ziraî hedefli kooperatifler ve üst kuruluşları, ziraî maksatlı üretici ve yetiştirici birlikleri gereksinim duyulan alanlarda kurumsal idare, alt yapı ve hizmet kalitesinin artırılması ile pazarlama ve üretim kapasitesinin geliştirilmesini amaçlayan eğitim ve danışmanlık üzere kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetlere yönelik teknik dayanak başvurusunda bulunabilecek.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Mart ve Aralık aylarını kapsayacak halde yıl boyunca 5 başka devirde uygulanacak programa, proje müracaatları Kalkınma Ajansları İdare Sistemi (KAYS) üzerinden yapılacak.
İlk periyot 30 Nisan 2025 Saat 23.59’a kadar yapılabilecek proje müracaatları, Mayıs-Haziran devri için 30 Haziran saat 23.59’a kadar, Temmuz-Ağustos periyodu için 29 Ağustos saat 23.59’da tamamlanacak. Programın son iki devri olan Eylül - Ekim için 31 Ekim saat 23.59’da, Kasım-Aralık için ise 31 Aralık 2025 saat 23.59’da proje müracaatları sona erecek.
Tarımda Verimlilik ve Katma Pahanın Artırılması Sonuç Odaklı Programı hakkında ayrıntılı bilgi, müracaat rehberi ve eklerine KUZKA’nın resmi web sitesi üzerinden ulaşılabileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü akredite edildi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki Milletlerarası Ticaret ve Lojistik Kısmı akredite edildi.
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) bünyesindeki Milletlerarası Ticaret ve Lojistik Kısmı, yüksek kalite standartlarını muvaffakiyetle karşılayarak Toplumsal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından akredite edildi.
Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Lisans Programları Akreditasyon Kurulu’nun kararıyla, kısmın üç yıl mühletle akredite edilmesine karar verildi. Disiplinler ortası yaklaşımı, nitelikli öğretim takımı, öğrenci başarısı ve mezun profili üzere kriterleri muvaffakiyetle yerine getiren kısım, böylelikle eğitim kalitesinin ulusal ve milletlerarası seviyede tescillenmesini sağladı.
Kastamonu Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir, akreditasyon dokümanının alınmasının, öğrencilere sunulan eğitimin kalitesinin tescillenmesi ve mezunların iş dünyasında başarılı meslekler yapabilmesi açısından kıymetli bir adım olduğunu vurguladı.
Sürece katkı sağlayan fakülte öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerine teşekkür eden Prof. Dr. Kandemir, desteklerinden ötürü Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a da şükranlarını sundu.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, Memleketler arası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nün akreditasyon muvaffakiyetinden duyduğu memnuniyeti lisana getirerek, Kastamonu Üniversitesi’nde kalite odaklı çalışmaların yaygınlaştırılmasına kıymet verdiklerini söz etti.
Akademik standartların daima uygunlaştırılması için çalışmaların sürdürüleceğini belirten Rektör Topal, bu süreçte kendilerine verilen takviyelerden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.