Reklam
Reklam

2025 Yılı Hac Ön Kayıt İşlemleri Uzatıldı

66e96dfa5c483
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
17 Eylül, 2024 14:54 tarihinde yayınlandı
0

Karabük İl Müftüsü Ali Erhun, 2025 yılı için hac ön kayıtlarının süresinin uzatıldığını açıkladı. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine yapılan bu düzenlemeyle hac ön kayıtları 27 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek.

İl Müftüsü Ali Erhun, açıklamasında şunları söyledi: “2025 Yılı Hac ön kayıt işlemleri, vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine 27 Eylül 2024 tarihine kadar uzatılmıştır. Vatandaşlarımız, hac ön kayıt işlemlerini bu tarihe kadar e-Devlet (@ekapi) üzerinden ya da il ve ilçe müftülüklerimizde E-Devlet şifresi ile kolaylıkla gerçekleştirebilirler.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

İzinli Salep üreticilerine hasat denetimi

Izinli Salep ureticilerine hasat denetimi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Haziran, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde izinli salep üretimi yapan çiftçilere yönelik hasat kontrollerine başladı.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İsmail Özarslan ile teknik ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, salep üretim alanlarında yerinde incelemeler yapıldı. İlgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütülen kontrollerde hasat işlemlerinin teknik esaslara uygunluğu, bitki sağlığı durumu ve üreticilerin izin belgelerinde yer alan şartlara uyumları titizlikle incelendi.

Sahada yapılan denetimlerde elde edilen bulgular tutanak altına alınırken, üretimin sürdürülebilirliği ve doğal kaynakların korunmasına yönelik uygulamalar da değerlendirildi.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, doğal zenginliklerin korunmasına katkı sağlayan ve kurallara uygun üretim gerçekleştiren tüm çiftçilere teşekkür ederek, üreticilere bereketli ve bol kazançlı bir hasat sezonu diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin