2025 ÇKS başvurularında son gün 31 Aralık - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Kasım, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

2025 ÇKS başvurularında son gün 31 Aralık

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, 2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) başvurularının 31 Aralık’ta tamamlanacağını söyledi.

2025 yılı ÇKS başvuruları hakkında açıklama yapan İbrahim Sağlam, “2025 yılı ÇKS başvuruları 1 Eylül -31 Aralık 2024 tarihleri arasında yapılmaktadır. Daha önceki yıllarda kaydı olan üreticilerimiz e-Devlet’ten veya ilçe tarım ve orman müdürlüklerine bizzat müracaat edebileceklerdir. ÇKS’ye ilk defa başvuru yapacak çiftçilerimiz ise ilçe tarım ve orman müdürlüklerine giderek 2025 yılı başvurularını yapabileceklerdir. Başvuru süresinin bitimi olan 31 Aralık 2024 tarihinden sonra yeni edinilen veya kiralanan tarım arazilerine ilişkin ÇKS başvuruları 30 Haziran 2025 tarihine kadar yapılabilecektir. İntikali yapılmamış tarım arazilerine ait başvurular da 30 Haziran 2025 tarihine kadar taahhütname ile yapılabilecek olup bu arazilerde tüm hissedar alanlarının beyan edilmesi halinde taahhütnamede yer alan hissedar bilgileri istenmeyecektir. Taahhütnameye konu arazilere ilişkin ÇKS kayıtları, üretim yılının 15-30 Temmuz tarihleri arasında 15 gün süreyle çiftçilerin başvuru yaptıkları il/ilçe müdürlükleri ve arazinin bulunduğu muhtarlıklarda askıya çıkartılarak ilan edilecektir. Ayrıca 2025 yılı ÇKS kaydı bulunan çiftçilerimiz, tarım arazileri üzerindeki ürün güncellemelerini 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında yapabilecekleri gibi üretim yılına ait sonraki ürün (ikinci, üçüncü) ekim-dikimlerine ilişkin beyanlarını üretim yılının 30 Haziran tarihine kadar yapabileceklerdir. Üreticilerimizin 31 Aralık 2024 tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerimize giderek 2025 yılı ÇKS başvurularını yapmalarını tekrar hatırlatıyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xsxsx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
24 Nisan, 2026 10:26 tarihinde yayınlandı
0
0

Keskinkılıç: “Yeni Vizyonumuz Daha Güçlü Karabük”

AK Parti Karabük Milletvekili D. Ali Keskinkılıç, 2026 yılının Karabük için “icraat yılı” olacağını belirterek, toplam 152 projenin hayata geçirileceğini söyledi

AK Parti Karabük Milletvekili D. Ali Keskinkılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 106. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Karabük’ün Cumhuriyetin kurduğu bir şehir olarak gelişimini kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı. Keskinkılıç, 2026 yılının Karabük için “icraat yılı” olacağını belirterek, toplam 152 projenin hayata geçirileceğini açıkladı.

“2025’TE REKOR YATIRIMLARA İMZA ATTIK”

2025 yılında gerçekleştirilen yatırımlara değinen Keskinkılıç, “Geçtiğimiz yıl 4 milyar 57 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirerek önemli bir başarıya ulaştık. Bu ivmeyi 2026 yılında daha da yukarı taşıyacağız” dedi.

2026’DA 32,6 MİLYAR TL’LİK PROJE HEDEFİ

Keskinkılıç, 2026 yılı için toplam proje tutarının 32 milyar 616 milyon 955 bin TL olduğunu belirterek, yıl içerisinde yatırımlar için ayrılan ödeneğin 5 milyar 650 milyon 269 bin TL olduğunu ifade etti. Açıklamada, Nisan 2026 itibarıyla projeler için yapılan ilk dönem harcamasının ise 759 milyon 637 bin TL seviyesine ulaştığı kaydedildi.

SEKTÖREL DAĞILIMDA TARIM İLK SIRADA

2026 yılı yatırım programında sektörlere göre dağılım da dikkat çekti. Buna göre; Tarım sektöründe 79 proje ile en yüksek pay bulunuyor. Eğitim alanında 20 proje, Ulaştırma ve haberleşmede 19 proje, Sağlıkta 9 proje, İmalatta 6 proje, Enerjide 3 proje, Turizmde 2 proje ve Konut alanında 1 proje yer alıyor.

STRATEJİK YATIRIMLAR ÖNE ÇIKIYOR

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve diğer kalkınma ajanslarının destekleriyle 2026 yılında özellikle 5 yıldızlı konaklama tesisi yatırımları ile endüstriyel orman ürünleri ve ahşap-kompozit imalatı gibi alanların ön plana çıkacağı belirtildi.

“GÜNDELİK TARTIŞMALARLA KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK”

Açıklamasında birlik ve hizmet vurgusu yapan Keskinkılıç, “Gündelik ve faydasız tartışmalarla kaybedecek zamanımız yok. Bizim işimiz Karabük. Şehrimizi her alanda daha ileriye taşımak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HEDEF: GÜÇLÜ ALTYAPI, SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

Yapılan yatırımların; Karabük’ün sanayi, özellikle demir-çelik sektörü, orman ürünleri ve turizm altyapısını güçlendirmeyi, tarımsal verimliliği artırmayı ve bölgesel kalkınmayı hızlandırmayı amaçladığı belirtildi.

Keskinkılıç, açıklamasının sonunda Karabük’ün Cumhuriyetin ikinci yüzyılına güçlü bir şekilde hazırlanacağını ifade ederek, “Yeni vizyonumuzla daha güçlü bir Karabük için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin