blank
Ramazan Öztürk tarafından
07 Ağustos, 2024 13:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

2024 Yılı Vergi ve Harçlarda %45 Artış: Ozan Bingöl’ün Değerlendirmesi

Ankara, 7 Ağustos 2024 – Vergi uzmanı Ozan Bingöl, yaptığı son açıklamada, önümüzdeki yıl vergi, harç ve cezalarda yaklaşık %45 oranında artış olacağını öngördü. Bingöl'ün bu değerlendirmesi, çeşitli alanlarda önemli fiyat artışlarını beraberinde getirecek. Bingöl'ün açıklamalarına göre,  2024 yılında yurtdışına çıkış harcı 500 TL'den 720 TL'ye yükseltilecek. Bu artış, yurtdışına seyahat edecek vatandaşlar için ek bir mali yük getirecek. Özellikle sık sık yurtdışına çıkan iş insanları ve tatilciler, bu yeni düzenlemeden doğrudan etkilenecek. Türkiye'ye yurt dışından getirilen cep telefonları için uygulanan IMEI kayıt ücretleri de ciddi bir artış gösterecek. Mevcut 31.692 TL olan kayıt ücreti, 2024 yılında 45.953 TL'ye çıkacak. Bu durum, yurtdışından telefon getirmeyi planlayan tüketiciler için büyük bir maliyet artışı anlamına geliyor. Araç sahiplerini de ilgilendiren önemli bir diğer değişiklik ise araç muayene ücretlerinde olacak. Şu an 1.821 TL olan araç muayene ücreti, yeni yılda 2.641 TL'ye yükselecek. Bu artış, araç sahiplerinin yıllık bakım ve muayene maliyetlerini önemli ölçüde artıracak. Ozan Bingöl, bu artışların enflasyonist baskılar ve maliye politikasının gerekliliklerinden kaynaklandığını belirtti. Vergi artışlarının, kamu gelirlerini artırmayı ve bütçe dengesini sağlamayı hedeflediğini ifade eden Bingöl, vatandaşların bu değişikliklere hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük Kızılay’dan Gazze için bağış kampanyası

Karabük Türk Kızılay Vilayet Başkanlığı, "Gazze’de Yüzler Daima Gülsün Diye" sloganıyla Gazze’ye yönelik bağış kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, muhtaçlık sahiplerine ulaştırılmak üzere vatandaşların dayanakları bekleniyor.
Karabük Kızılay Vilayet Lideri Av. Cemalettin Yavaşçı, kampanyaya ait yaptığı açıklamada,Gazze halkının içinde bulunduğu sıkıntı duruma dikkat çekerek, Karabüklü hayırseverleri kampanyaya dayanak olmaya davet etti. Yavaşçı, "Gazze’ye yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, bağış açıklamasına ‘Filistin Aşevi’ yazarak takviye olabilir. Bağışlar, direkt bölgedeki insani gereksinimlerin karşılanmasında kullanılacaktır" dedi.
Başkan Yavaşçı, “Kızılay olarak milletimizin bize olan inancını boşa çıkarmamak için çalışıyor, elimizin uzandığı her yerde mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz” diyerek takviye davetini yineledi.
Türk Kızılayı, AFAD ile birlikte Gazze’deki insani yardım sürecinde uyum sağlayan ana ögelerden biri olmaya devam ederken, Karabük Vilayet Başkanlığı da bu sürece etkin takviye sunuyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin