Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı takvimi açıklandı.
2024-2025 Eğitim-Öğretim dönemi 9 Eylül Pazartesi başlayacak, 20 Haziran 2025 Cuma günü tamamlanacak. İlkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül'de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2024-2025 eğitim ve öğretim yılı çalışma takvimi" genelgesine göre, öğretmenlerin mesleki çalışmaları, yeni eğitim öğretim yılında 2 Eylül Pazartesi başlayacak. Birinci dönem, 9 Eylül 2024 Pazartesi başlayacak ve 17 Ocak 2025 Cuma sona erecek.
2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül’de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. 5’inci ve 9’uncu sınıflara uyum amaçlı rehberlik çalışmaları yapılacak
Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıflar ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.
İLK ARA TATİL 11-15 KASIM’DA YAPILACAK
Birinci dönem ara tatili, 11-15 Kasım 2024’te yapılacak. Yarıyıl tatili ise 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayacak ve 31 Ocak 2025 Cuma sona erecek. İkinci dönem, 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem ara tatili ise 31 Mart 2025 Pazartesi başlayıp, 4 Nisan 2025 Cuma sona erecek.
Virajı alamayan otomobil şarampolde takla attı: 1 ölü
Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde virajı alamayan araba, yoldan çıkarak şarampolde takla attı. Kazada şoför hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye nazaran, Kastamonu-Şenpazar kara yolu Azdavay ilçesine bağlı Sıra köyü mevkiinde Yusuf Uzun yönetimindeki plakası öğrenilemeyen araba, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampolde takla attı. Yaşanan kazada şoför Yusuf Uzun, olay yerinde hayatını kaybetti. Grupların incelemesinin akabinde Uzun’un cenazesi, Azdavay Devlet Hastanesinin morguna kaldırıldı.