Karabük Postası tarafından
17 Temmuz, 2023 15:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi Açıklandı

2023-2024  Eğitim Öğretim yılı çalışma takvimi açıklandı. Buna göre öğretmenlerin mesleki çalışmaları, yeni eğitim öğretim yılında 4 Eylül 2023 Pazartesi başlayacak. Birinci dönem, 11 Eylül 2023 Pazartesi başlayıp 19 Ocak 2024 Cuma sona erecek. 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem sebebiyle afet bölgesi illeri olarak belirlenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki resmî ve özel okullarda 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine yönelik öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla Bakanlıkça hazırlanacak program, 11 Eylül ile 6 Ekim arasında eğitim öğretim faaliyetleri ile birlikte uygulanacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 4-8 Eylül 2023'te uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Birinci dönem ara tatili, 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak. Takvime göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024'te başlayacak. (Haber Merkezi)    
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da ayı bal kovanlarını parçaladı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir ayı, bal kovanlarını parçaladı.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir hafta içerisinde ikinci kere ayılar bal kovanlarına saldırdı. Kış uykusundan uyandıktan sonra sık sık yerleşim yerlerine ve yollara inmeye başlayan ayılar, havaların ısınmasıyla bahçelere çıkartılan kovanlara saldırmaya başladı. Tıpkı hafta içerisinde ikinci sefer arı kovanlarına saldıran ayı, 4 adet arı kovanını parçalayarak arıları telef etti.
Cide ilçesi Bağyurdu Mahallesi’ndeki bahçesine geldiğinde kovanların parçalandığını fark ettiğini söyleyen Süleyman Taçkin, birkaç gün evvel ayının ağabeyine ilişkin 6 kovanı da parçaladığını söz eti. Ayı akınlarından ötürü mağdur olduklarını tabir eden Taçkin, "Ayı kovanların kilidini açamayınca altını kırarak parçalamış. Tüm balları ve yumurtalık çerçevelerini parçalamış. Bundan 4 gün evvel de ağabeyimin meskeninin önüne gelmiş. Onun da 6 kovanını parçalamış. Artık biz bundan ötürü mağduruz. Gece gündüz demeden de beklesek bizi ziyadesiyle rahatsız etmeye başladı. Utanmasa meskenin içine girip ekmek isteyecek. Yetkililerden buna bir deva bulunmasını istiyoruz. Geceleri nöbet tutmanın bir manası da yok. Gündüz de işimize bakamıyoruz. Tüm arıcılar mağdur. Kimse bu mağduriyetimizi gidermiyor. TARSİM de ayı saldırısını sigortalamıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin